Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 294

Wątek: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Cytat Zamieszczone przez Desperados Zobacz posta
    Właśnie patrzyłem na wszystkich polach i nie widziałem różnicy w działaniu, było meeega szybko.
    Akurat mam 35/2 i nie jest to demon szybkości (choć wolnym nazwać go nie można).
    Albo masz małe wymagania, albo Nikkor 35/1.8 jest wolny...

A co do tego to nie do końca wiem o co chodzi.. przetłumaczyć rozumiem ale jakoś nie wiem
    Cytując klasyka: klik-klak.
    Shutter lag to z grubsza czas pomiędzy wciśnięciem spustu (ale już po złapaniu ostrości) do wykonania zdjęcia (nie wiem czy wlicza się do niego również czas opuszczania lustra).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Wziąłem teraz do ręki aparat i 35 nie jest aż takie wolne.. aaale 35/2 jest chyba szybsze choć nie dam sobie ręki uciąć.

Dzięki za wyjaśnienie ale czy jest to aż tak uciążliwe ? Nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Ja użytkuję Classica z Sigmami, które w opinii tutejszego forum na żółwie jeśli chodzi o AF. Jestem zadowolony zarówno z pracy jak i szybkości nastawiania ostrości. Używam tylko środkowego, w plenerach bocznych.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

mam 5D1 od 4 lat i nie zamierzam się pozbywać do czasu aż mi padnie, albo do czasu aż wyjdzie coś na podobę Sony RX1 tylko z wygodniejszym uchwytem, wymienną optyką i w rozsądnej cenie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Bolek to czemu mam 5d 1, na 1 migawce w stanie ideał z przebiegiem~9tyś? Sa takie aparaty... mój odkupiłem od znajomego rok temu zorbiłem nim z 4tyś zdjęć, a sumarycznie liczik pokazuje około 9.
    Nie chodziło mi o przebieg, tylko o cenę w stosunku do jakości puszki ( jej stanu faktycznego ).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Zdarzają się lepsze... Ja kupiłem z przebiegiem lekko ponad 4 tysiące :P
    Mam nadzieję, że sprawdziłeś ten przebieg a nie uwierzyłeś w bajkę sprzedającego
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie chodziło mi o przebieg, tylko o cenę w stosunku do jakości puszki ( jej stanu faktycznego ).

--- Kolejny post ---

Mam nadzieję, że sprawdziłeś ten przebieg a nie uwierzyłeś w bajkę sprzedającego
    Mam kwitek z serwisu

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Mam kwitek z serwisu
    To dobrze trafiłeś - gratulacje. Ciekawi mnie tylko po co Ktoś kupuje kilka lat temu puszkę z górnej półki i nie robi zdjęć
    Tak, nie robi, bo niektórzy taki przebieg osiągają w tydzień a ta puszka ma tak z 5 lat lekko licząc.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    To dobrze trafiłeś - gratulacje. Ciekawi mnie tylko po co Ktoś kupuje kilka lat temu puszkę z górnej półki i nie robi zdjęć
    Tak, nie robi, bo niektórzy taki przebieg osiągają w tydzień a ta puszka ma tak z 5 lat lekko licząc.
    Kupiłem od forumowego "ptasiarza". Dlaczego taki mały- nie wiem. Dla mnie ważne że puszka chodzi idealnie i daje super obrazek

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

pewnie po wymianie migawki...

Początki nałogu

Ale dlaczego? Ja mam 5D od nowości od 2007 roku i zrobiłem kilkanaście tysięcy zdjęć, niedługo będę ja wymieniał na 6tke lub MarkIII i będzie do sprzedania. Nie każdy używa zawodowo aparatu i robi po kilkadziesiąt tysięcy zdjęć rocznie. Dla mnie to poboczne hobby i nie zużywam sprzętu w tym tempie.
    Pzdr

PS
    rojo , widze , że zapisalismy się na forum praktycznie w tym samym czasie , szybko zleciało :-), sory za offtop
    Ostatnio edytowane przez Paweł Grabowski ; 15-02-2013 o 15:41
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów