Czy to jakiś koszmar??? (nie nazwę inaczej !!!) Ale nie rozumiem... body za 12 kafli z hakiem i od początku problemy!!! Na szczęście mnie nie stać na mkIII, bo pewnie też bym, kupił i... siedział i płakał![]()
Czy to jakiś koszmar??? (nie nazwę inaczej !!!) Ale nie rozumiem... body za 12 kafli z hakiem i od początku problemy!!! Na szczęście mnie nie stać na mkIII, bo pewnie też bym, kupił i... siedział i płakał![]()
Trochę gratów i nieco innych szpargałów...
poszedł. aparat z chyba solidnym ładunkiem pecha, bo dwa razy kurier nie dojechał, a to korki i noc, a to awaria komputera.
ale w końcu poszedł. będę uprzejmie donosił o postępach
Może feralny egzemplarz, teraz pech miniea swoją drogą w każdej firmie i każdym produkcie zdarzają się niedoróbki..
Ciekawe jak to się potoczy. Póki co wstrzymam się z zakupem 5d3 (przesiadka z Nikona) do czasu rozwiązania tej sprawy. Z tego co wiem to nie tylko ja czekam na pozytywne rozwiązanie tematu![]()
kurde, robi się niefajnie czytając takie wieści. Puszka dla mnie wymarzona, powoli zastanawiałem się nad zamianą 5D2, a tu taka lipa. Generalnie nie wiem dlaczego temat AF dla Canona stanowi taki cholernie wielki problem, gdy cały świat sobie z tym radzi, włączając mój telefon..
Czyżby - znam chyba trzech użytkowników Nikonów lamentujących na AF.....
Generalnie to nie ma żadnych reguł. Po prostu w obecnym świecie testowanie sprzętu zostało w dużym stopniu przerzucone na użytkowników niestety.
BTW: ja się naciągam z serwisem jednej firmy już pół roku - trzeci raz mi przysłali niesprawny produkt - wiem to nie pocieszenie - po prostu smutna konstatacja nad rzeczywistością.
I tu nasuwa mi się jedna z przyczyn - sprzęt jest obecnie tak skomplikowany że trzeba sporo czasu żeby serwisy opanowały jego naprawę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W takim razie ta sytuacja z aparatem Adama wiele wyjaśni. Jeśli naprawią, można kupować. Jeśli nie, zakup 5d3 w przypadku awarii to kasa wywalona w błoto. Ja w każdym razie czekam jak na szpilkach, bo albo 5d3 albo d800. Bo w tym ostatnim wprawdzie są wady, ale koledze z forum Nikoniarzy NPS wyregulował to na poczekaniu w 45 min.