Strona 10 z 143 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Czy to jakiś koszmar??? (nie nazwę inaczej !!!) Ale nie rozumiem... body za 12 kafli z hakiem i od początku problemy!!! Na szczęście mnie nie stać na mkIII, bo pewnie też bym, kupił i... siedział i płakał
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

poszedł. aparat z chyba solidnym ładunkiem pecha, bo dwa razy kurier nie dojechał, a to korki i noc, a to awaria komputera.
    ale w końcu poszedł. będę uprzejmie donosił o postępach

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Może feralny egzemplarz, teraz pech minie a swoją drogą w każdej firmie i każdym produkcie zdarzają się niedoróbki..

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez BatMan Zobacz posta
    Może feralny egzemplarz, teraz pech minie a swoją drogą w każdej firmie i każdym produkcie zdarzają się niedoróbki..
    Zgadzam się z tym i sam to podkreślałem. Tyle tylko, że jeśli coś nie działa, jest na gwarancji, wolno mieć oczekiwania, że zostanie rzetelnie naprawione.

Miasto
    A, A

Ciekawe jak to się potoczy. Póki co wstrzymam się z zakupem 5d3 (przesiadka z Nikona) do czasu rozwiązania tej sprawy. Z tego co wiem to nie tylko ja czekam na pozytywne rozwiązanie tematu

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    jeśli coś nie działa, jest na gwarancji, wolno mieć oczekiwania, że zostanie rzetelnie naprawione.
    ... lub w ostateczności wymienione na nowe bez wad.
    Tyle że jak dotąd serwis najwyraźniej ma problem ze zdiagnozowaniem, że "coś nie działa". Może jak do tego dojdzie, to i rzetelnie załatwią reklamację :-?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

kurde, robi się niefajnie czytając takie wieści. Puszka dla mnie wymarzona, powoli zastanawiałem się nad zamianą 5D2, a tu taka lipa. Generalnie nie wiem dlaczego temat AF dla Canona stanowi taki cholernie wielki problem, gdy cały świat sobie z tym radzi, włączając mój telefon..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Generalnie nie wiem dlaczego temat AF dla Canona stanowi taki cholernie wielki problem, gdy cały świat sobie z tym radzi, włączając mój telefon..
    Czyżby - znam chyba trzech użytkowników Nikonów lamentujących na AF.....
    Generalnie to nie ma żadnych reguł. Po prostu w obecnym świecie testowanie sprzętu zostało w dużym stopniu przerzucone na użytkowników niestety.

BTW: ja się naciągam z serwisem jednej firmy już pół roku - trzeci raz mi przysłali niesprawny produkt - wiem to nie pocieszenie - po prostu smutna konstatacja nad rzeczywistością.

I tu nasuwa mi się jedna z przyczyn - sprzęt jest obecnie tak skomplikowany że trzeba sporo czasu żeby serwisy opanowały jego naprawę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czyżby - znam chyba trzech użytkowników Nikonów lamentujących na AF......
    ja też. ale im z d800 NPS załatwił temat szybko i skutecznie

Miasto
    A, A

W takim razie ta sytuacja z aparatem Adama wiele wyjaśni. Jeśli naprawią, można kupować. Jeśli nie, zakup 5d3 w przypadku awarii to kasa wywalona w błoto. Ja w każdym razie czekam jak na szpilkach, bo albo 5d3 albo d800. Bo w tym ostatnim wprawdzie są wady, ale koledze z forum Nikoniarzy NPS wyregulował to na poczekaniu w 45 min.

Strona 10 z 143 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów