Pokaż wyniki od 1 do 10 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    które tablety mają usb 3.0?
    Acer Iconia W700 11,6 cala z windows 8 na swoim pokładzie będzie miał 3 porty usb 3.0 i wejdzie niedługo do sprzedaży. Samsung Ativ Smart PC Pro z windows 8 oraz microsoft wypuści swojego tableta microsoft surface z usb 3.0. Do końca roku wszystkie tablety muszą mieć usb 3.0. A teraz tablety posiadają wejście micro B usb i nigdy nie piszą w jakim standardzie, a powinny już dawno być usb 3.0. Jedyne co to po pinach można poznać że dodatkowo 5 dochodzi no i dlatego jest to głębienie. Taka dziwna polityka producentów. No czytnik jest 1,5 razy większy od pudełka od zapałek. To fajnie jak już go posiadasz i kabel nawet masz 60 cm heh. Wymień się z Bolek02 i będziesz zadowlony bo będziesz miał krótszy kabelek. U mnie wpływu jak pisałem nie ma z przedłużaczem 1,8 m. żadnych błędów i transfery te same do tej długości można spokojnie stosować. Powyżej 3m są aktywne przedłużacze bo strata może być. No ja mam karty 30 MB/s i 60 MB/s sandisk i planuje transcend cf 600x. Z innych kart sprawdzonych to wiadomo lexar. Są preteci, ale wolałbym chyba bardziej transcend bo transfery mają raczej na deklarowanym poziomie. Gdybym miał karte szybszą od tych co posiadam to już teścik byłby ile fabryka karty da. U mnie ostatnio jak zgrywałem 350 zdjęć raw+jpg z karty sandisk ultra 30 MB/s to szło po 43 MB/s cały czas byłem w szoku. W programach do testowania karty osiągały deklarowane parametry producenta.Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 10-09-2012 o 16:11

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Acer Iconia W700 11,6 cala z windows 8 (.....) Samsung Ativ Smart PC Pro z windows 8 (....) microsoft surface
    ech, no tak, ale to nie że "tablety mają", tylko "będą miały".
    aparaty canona też będą miały.
    kiedyś.

Do końca roku wszystkie tablety muszą mieć usb 3.0.
    o, dlaczego?

No ja mam karty 30 MB/s i 60 MB/s sandisk i planuje transcend cf 600x. Z innych kart sprawdzonych to wiadomo lexar. Są preteci, ale wolałbym chyba bardziej transcend bo transfery mają raczej na deklarowanym poziomie.
    oj, z transcendem uważaj - parametry mają świetne, ale jakoś i tak wolniej działają.
    naciąłem się na transcenda micro SDHC - spójrz na post #174.

o lexarze 600x sam od dawna myślę, tylko ceny wciąż trzyma wysokie.
    a teraz jest jeszcze lexar 1000x.
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów