-
Odp: Jaki czytnik kart CF ??
będę o tym pamiętał żeby odnosić się do nr postu, ale raczej większość czyta posty chociaż te bieżące z kilku stron, więc forumowicze będą na czasie
. Tak większe jest gniazdo micro B od mini B, ale standard usb 3.0 jest już dawno przyjęty i producenci muszą go wprowadzić chcąc czy nie chcąc do aparatów. Tak jak jest to uczynione w tabletach, a na takich rzeczach nie powinni oszczędzać. No ja też nigdy nie podpinam body pod kompa tylko poprzez czytnik zgrywam fotki w ten sposób jest wygodniej i szybciej. Co do lexar to myśle że prędkośc będzie ta sama co ten transcend ma. Ktoś chyba z forum posiada lexara to może się pochwali transferami. Nie wiem na jakim jest chipie zbudowany bo te co wymieniłem czyli: delock,transcend i modecom są na gensys logic gl 3220 i w markowych czytnikach się je używa. Być może tak samo jest w lexar,sandisk czy kingston, a przez to transfer będzie ten sam, a cena podwójna. Lexar nie odczytuje tylu rodzajów kart co np. transcend czy modecom a tylko cf i sd. No zamów tego transcenda i ciekawe jakiej dł. będziesz miał kabel, a z czytnika będziesz napewno zadowolony. No nie ma mniejszych kabli niż 0,9 metra, ale będziesz miał mniejszy w zestawie heh. A co do wtyku na micro B usb 2.0 zgadza się będzie pasował, ale tak jak piszesz nie ma sensu go podpinać bo przepustowość 10 razy mniejsza. Mając coś na usb 3.0 szkoda tego marnować i podpinać pod usb 2.0. To samo z dyskami mając dysk na sata III szkoda podpinać pod port sata II i marnowania transferu, a róźnica bardzo duża w transferze. Czytnikami na usb 3.0 od ponad roku się interesuje i czekałem tylko aż się pojawią u nas na rynku, a ceny w miare unormują się. Ten delkin też odczytuje tak jak lexar 2 rodzaje kart cf i sd o nim też czytałem bo w kwietniu 2011 r. była zapowiedź jak większość czytników. Wątpie żeby go ktoś posiadał bo mało popularny, ale może ktoś się znajdzie i pochwali się transferami.
MXW a posiadasz karte o większym transferze niż 60 MB/s to wtedy warto test zrobić ile wyciągnie fabryka. Pozdro
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 10-09-2012 o 02:00
Uprawnienia umieszczania postów