Pokaż wyniki od 1 do 10 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Nie na ciągam nigdy nic tylko pisze jak jest bo w sklepach już są znane ceny tych tabletów od 2700 zł. Dobry kabel nie może być cienki, a do usb 3.0 są wszystkie kable grube. Kabel jest ekranowany napewno i taki musi być grubszy. Dla mnie jest oki i takie kable powinny być wszystkie, a nie tandetne bo kabel to podstawa. Ten jest solidny i to samo mam przy przedłużaczu gembird, gruby kabel i da się go ukształtować, więc nie jest taki sztywny tylko w normie. Będziesz używał czytnika bo dopiero co zakupiłeś to kabel zrobi się elastyczny. To tylko pierwsze wrażenie takie, a z czasem będzie normalny. A odnośnie gniazda w czytniku to chyba nie jest błąd tylko przemyślany sposób. Kabel, a dokładnie jego wtyk po włożeniu do czytnika jest na górze oznaczony B SuperSpeed, a tak byłby napis na dole jakby gniazdo było na odwrót zamontowane. Tak widocznie wszystkie czytniki mają. Ja w telefonie nokia też mam do góry nogami zamontowany przez co wtyk będzie napisem do góry. Takich testów musiałbyś zrobić kilka, żeby była jakaś powtarzalność. Najlepiej programy do tego celu stosować. No jak będziesz miał karte cf to będziesz miał różnice dużą, a tak to wiadomo jakie osiągi mają karty micro sdhc. Ja mam kontroler usb producenta renesas elektronics na płycie głównej, a od kontrolera też dużo zależy. Nec też robi kontrolery. A że masz inny transfer poprzez czytnik wbudowany to jest ciekawe, bo producent kontrolera powinien być ten sam chyba że tak nie jest to może wszystko wyjaśniać. W laptopie masz tylko czytnik sd, dlatego taka niewielka różnica może występować. Nie masz co narzekać bo i tak wypada lepiej niż twój poprzednik unitek. Błędy zawsze jakieś są w pomiarach. Zrobisz drugi czy trzeci raz i wyjdzie inaczej transfer. Jak masz ochote to zrób test w hd tune 2.55 tam będziesz miał odczyt i czas dostępu i to samo zrób jeszcze we flash memory toolkit 2.01. Ja miałem w hd tune na karcie sandisk extreme cf 60 MB/s transfer średni: 71 MB/s, max: 72,1 MB/s, min: 69,9 MB/s i czas dostępu: 0,7 ms. Dla ciekawości podam jeszcze transfery dla karty sandisk ultra 30 MB/s, transfer średni: 32,7 MB/s, max: 39 MB/s, min: 30,4 MB/s i czas dostępu 0.7 ms. Podsumowując wynika z tego, że deklarowane parametry przez producenta karty te osiągają. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 11-09-2012 o 02:41

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Nie na ciągam nigdy nic tylko pisze jak jest bo w sklepach już są znane ceny................
    zainwestuj kolego w akapity, bo ciężko się to czyta.

a gniazdo nie jest do góry nogami dlatego, żeby jakiś napis gdzieś był.
    na to naprawdę nikt nie patrzy.
    po prostu płytka drukowana jest zapewne w połowie wysokości czytnika i gniazdo zostało wlutowane tak a nie inaczej, bo było taniej.

i tak doceniam wysiłek chińczyka, że żaden port karty nie jest do góry nogami - bo i tak czasami w czytnikach niestety bywa.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 11-09-2012 o 13:20
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów