Pokaż wyniki od 1 do 10 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    jak niestandardowe końcówki??
    to jakie tam są?

czy mowa jest o Czytnik kart Transcend TS-RDF8K - Czytniki - ram.net.pl?

IMHO tam jest standardowe gniazdko micro-usb 3.0, czyli każdy kabelek micro USB 3.0 będzie pasował, a także każdy kabelek micro USB 2.0 (oczywiście wtedy z prędkością USB 2.0).

opis:
    Transcend RDF8 USB 3.0 – krótki test multiczytnika kart SD :: PCLab.pl

czyli trzeba sobie dokupić kabelek odpowiedniej długości (czy w zestawie jest jakiś kabel?) i nie bawić się w żadne przedłużacze.

a tak w ogóle, to widzę, że w testach pclab ten czytnik wypada całkiem nieźle. muszę go przetestować, 50 zł to nie majątek, bo jak ostatnio zauważyłem (w poście #174) mój obecny czytnik Unitek USB 3.0 jest wolniejszy nawet od tego wbudowanego w laptopa.
    Jakbyś chciał coś więcej się dowiedzieć na temat tego transcenda bo o nim mowa to przeczytaj moje posty od 19 strony to dowiesz się wszystkiego. Nie chce jeszcze raz wklejać wszystkich postów i zaśmiecać wątku bo tego dużo nie ma. Kabel jest w zestawie odczepiany micro usb 3.0 po stronie czytnika i usb 3.0 do kompa. U mnie długośc kabla wynosi równe 60 cm, a u Bolek02 dł. 26 cm nie wiem jak to jest mozliwe żeby była taka różnica. Lepiej od razu zakupić przedłużacz na usb 3.0 bo się przydaje jak ktoś chce mieć na biurku czytnik to jest to dobre rozwiązanie, a na transfer nie ma wpływu. Czytnik modecom cr-level3 na usb 3.0 posiada tylko 6 cm. kabla wbudowanego razem ze złączem, więc tu przedłużacz jest niezbędny. Najkrótszy przedłużacz jaki istnieje na rynku jest długości 1,8 m. Mnie np. 60 cm. kabla spokojnie wystarcza do wpięcia w port z tyłu obudowy, ale wolę mieć go na biurku mając lepszy dostęp. Dobre obudowy posiadają po 2 porty na przodzie, więc tym bardziej nie będzie żadnego problemu. Boleko2 tak zgadza się czytnik w ten sposób jest pakowany w blister, więc możliwości podmiany nie ma przez sklep. A jak to jest możliwe że masz innej długości kabel nie mam pojęcia. Na którejś stronie czytałem i też takiej długości kabel był 60 cm. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 08-09-2012 o 20:55

Uprawnienia umieszczania postów