Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 196

Wątek: Wałki na Vacie

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No niestety ja tylko prosty inżynier jestem, choć z ekonomii trochę wiem bo firma sama się nie prowadzi, niestety mało światowy jestem bo ograniczam się do naszych granic. Sądziłem, że sprawa 0% VAT została już wyjaśniona. Przeczytałem nawet ten dokument z MF także już jestem w temacie douczony, nie musisz się spinać
    Ja się nie spinam, to Ty pojechałeś po autorze tamtego bloga jak po psie. Ja tylko stanąłem w obronie, bo to on użył prawidłowych argumentów a nie Ty

No i niestety nie siedzę nocami i nie obmyślam planów jak sobie nielegalnie dobrze dorobić więc nie znam wszystkich mechanizmów i jak łatwo jest to zrobić
    Przecież ten sposób co napisałem wyżej to wymyśliłem w trakcie odpowiadania na Twojego posta. Co jak co, ale raczej oszustwa podatkowe to poziom podstawówki, problemem jest ewentualnie jak zrobić takie, które są nie do wykrycia. Ale nie wiem. Nie korzystam. Na życie nie narzekam

Jednak nadal jestem zdania, że oczernianie tu niektórych już personalnie, bez namacalnych dowodów lub prawomocnego wyroku sądu to i tak bzdura.
    Ja tam nikogo nie oczerniam, o nowarcie nie pisałem, tylko o sposobach i prawach podatkowych w UE. Swoje zdanie o nim mam, nie mam zamiaru go tu wyrażać.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja się nie spinam, to Ty pojechałeś po autorze tamtego bloga jak po psie. Ja tylko stanąłem w obronie, bo to on użył prawidłowych argumentów a nie Ty
    Po części prawidłowych bo jednak nie wyjaśnia jak oskarżana przez niego osoba unika "rejestracji" czyli np. czy NIP znaleziony w sieci a może na firmę krzak... itd. No i jak mówiłem - bez dowodów to nadal bzdury.
    Merde też mu wytknął błąd matematyczny, ale to sądzę mało istotne akurat. Z resztą widać, że "artykuł" pisany raczej pod wpływem emocji.

Ja już w tej sprawie głosu nie zabieram bo nie ma to raczej większego sensu.
    Swoje napisałem, przyznaję, że też popisałem się niewiedzą no ale kierowałem się tym co znam z naszego kraju. Nie wiedziałem, że w UE wygląda to inaczej. Teraz wiem więc chociażby dlatego warto było
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

Jak miło, że forumowe samonakręcanie atmosfery trwa w najlepsze. Zaczęło się od ogólników, kończy na publicznym linczu w oparciu o szmatławego bloga zamieszczonego przez jakiegoś desperata, który się nazwiskiem podpisać nie potrafi... ale to nie pierwszy przykład, że można kogoś opluć pod zasłoną złudnej, internetowej anonimowości...
    Ciekawe czy równie bzdurne argumenty autor zastosuje do pozostałych sprzedawców, którzy mają podobne ceny. Pewnie też złodzieje, malwersanci, gwałciciele i pijaki...
    Podobnie z większością innych sklepów, w których pytanie " z fakturą?a to inna cena" i sprzedaż taniej, jest normą i jakoś nikt nie oskarża ich o kradzież całego watu i jakieś szwindle z kupowaniem netto na zachodzie.
    Posypac przykladami jak z rękawa? Co za ludzie...

Jakoś d800 może kosztować w czechach ok 11000zł ? Ile kosztuje i nas? Trzeba kraść podatki?! Poszukajcie, ruszcie głowami a sami znajdziecie super ceny...
    Sądzicie, że w de nie można wyrwać równie dobrych cen na inne , pojedyncze sprzęty? Rozumiem jeszcze, gdybym miał non stop cały asortyment ale te kilka modeli, które da się kupować w zestawie taniej??
    Często pytają mnie ludzie o ceny innych artykułów, których zwyczajnie nie mam bo ceny jak wszędzie indziej...
    Od razu trzeba kupować netto?! Jeden, bzdury artykulik a nakręcacie się jak dzieci...
    Masa pracy w wyrobienie sobie opinii człowieka, któremu można zaufać jest jednak niczym...
    Pozdrawiam autora bloga, pewnikiem któregoś z konkurentów, ale do tego dojdzie już prokuratura do której w dniu dzisiejszym prawnik złożył zawiadomienie dotyczące ochrony danych osobowych, pomówienia i szkalowania publicznego. Abyś pisał z anonimowego IP...

Do zastraszania i pogróżek jestem przyzwyczajony. Nasyłanie skarbowki i wszystkich świętych to w tym kraju podstawowe narzędzie do niszczenia konkurencji. Każdy że sprzedawców foto takich gości "z polecenia"miał już nie raz...

Jeszcze a propos cen. Czy trzeba kraść vat? Zarabianie 23 % na sprzęcie? Smiglowcem bym chyba juz latał a nie zapierdzielał do klienta pociagiem, kiedy sobie tego zazyczy , żeby tylko wybrał moja ofertę...Dorośli ludzie a takie brednie wierzą..
    czy tak trudno wejść na choćby niemiecki ebay, żeby z palcem w nosie znaleźć oferty w kaufen sofort za ok 3500eu na piątkę z kitem? A teraz myślicie, że przy dobrym kursie, przy dobrej ofercie z hurtowni nie da się wyciągnąć jeszcze ze 200eu taniej? Ile zostaje przy kursie 4.2? Ale qźwa kokosy co? Trzeba kombinować z jakimiś lewiznami na podatkach? Ręce opadają, że muszę się tłumaczyć, żem nie wielbłądy...

Z oczywistych względów nie będę kontynuował tutaj dyskusji bo z góry jestem skazany na lincz a zainteresowanych zapraszam rownież na zakupy na fakturę, w cenie brutto z 23% vatem od legalnie działającej firmy...

Życzę miłej, z pewnością dalszej dyskusji...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 10-07-2012 o 16:11

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A ja życzę Ci powodzenia - w walce z takim osobnikiem. Nie będzie to łatwe, niestety.

Domyślnie

nowart - zamiast się tłumaczyć, wklej po prostu dane swojej firmy z nipem, napisz uczciwie jak jest bo póki co to co tam napisane brzmi wiarygodnie. Jak ktoś robi w IT (tak jak ja) to wie,że marże na tym sprzęcie są mocno pod woda bo sklepy zarabiają na tzw. kwartanych bonusach wstecznych a Ty jeszcze dowozisz wszystkim do domu. Udowodnij autorowi tego wątku, że jest inaczej bo zdaje się, że wiele osób na tym forum jest mocno przekonanych, że działasz w szarej strefie o czym świadczą chociażby przemilczane wątki o fakurach VAT.
    A wpis na blogu możesz zgłosić na policję jeśli to co tam napisane nie jest prawdą. Jesteś tu polecany, myślałem nad zakupami, wpisałem w google "nowart opinie" jak szukałem sprzętu pod dotacje i mi to wywaliło, popytałem kilka osób i dowiedziałem się, że nikt z nich nie dostał od ciebie faktury i jasno wskazywali by kontaktowac się i dogadywac bezpośrednio. Czytałem wątek o lider24 i przyznam bardzo się boję wydawać kasę w ciemno a szukam najtaniej.
    W branży też jesteś znany, gdy próbowałem negocjacji cen i podawałem twoje z allegro to od wszystkich usłyszałem to samo i to się pokrywa z tym co wypisano na tym blogu, więc sorry, albo konkurencja cię bardzo nie lubi i wszyscy się umówili na tą samą gadkę albo jest tak jak mówią.
    Tak jak MMM napiszał: Co prawda bywalcy forum od dawna wiedzieli o kogo chodziło, ale teraz jest to podane na tacy - więc jest coś na rzeczy. Wklej dane firmy pod jaką prowadzisz działalnośc i wyjaśnij nam sprawę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Zaczęło się od ogólników, kończy na publicznym linczu w oparciu o szmatławego bloga zamieszczonego przez jakiegoś desperata, który się nazwiskiem podpisać nie potrafi... ale to nie pierwszy przykład, że można kogoś opluć pod zasłoną złudnej, internetowej anonimowości...
    IMO tak jak się zaczęło, tak powinno być kontynuowane. Rzucanie oskarżeń anonimowo, bez podania istotnych dowodów, zasługuje na napiętnowanie.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Pozdrawiam autora bloga, pewnikiem któregoś z konkurentów, ale do tego dojdzie już prokuratura do której w dniu dzisiejszym prawnik złożył zawiadomienie dotyczące ochrony danych osobowych, pomówienia i szkalowania publicznego. Abyś pisał z anonimowego IP...
    Jesli nawet złożyłeś takie zawiadomienie, to niestety nie podzielam twojej wiary w skuteczność prokuratury w takiej sprawie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    /.../bez dowodów to nadal bzdury.
    /.../Nie wiedziałem, że w UE wygląda to inaczej. Teraz wiem więc chociażby dlatego warto było
    W pełni podzielam takie poglądy.
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 10-07-2012 o 16:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie

z drugiej strony wydawanie niemieckich (jeśli to Nowart faktycznie takie daje) paragonów NIE świadczy o uczciwym biznesie
    wiadomo jak jest z autami z niemiec-komisy wciskają umowę na Niemca żeby nie występować jako strona i podatków nie płacić

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loco1 Zobacz posta
    Tak jak MMM napiszał: Co prawda bywalcy forum od dawna wiedzieli o kogo chodziło, ale teraz jest to podane na tacy - więc jest coś na rzeczy. Wklej dane firmy pod jaką prowadzisz działalnośc i wyjaśnij nam sprawę.
    Uważam, że bez konkretnych dowodów "winy", to nikt się nie musi z niczego tłumaczyć, a jeśli to zrobi to już jego dobra wola. To nie znaczy że zakładam winę lub niewinność nowarta, po prostu bronić się można przed konkretnymi zarzutami, a nie przed blogiem gdzie poza ogólnie sformułowanym oskarżeniem i opisem mechanizmu działania nie ma żadnych dowodów, choćby w postaci zdjęcia takiego paragonu. Równie dobrze ktoś mógłby wymagać abym się tłumaczył że nie jestem agentem Smithem z Matrixa, bo mój avatar tak wygląda

Jeśli autor występuje anonimowo to czemu takiego paragonu nie pokaże? Jeśli cała branża traci wielką kasę przez nowarta a UKS mimo zgłoszeń jest bezsilny to czemu nikt nie zrobił zakupu kontrolowanego z ukrytą kamerą i nie poszedł do skarbówki? Brzmi to pewnie trochę jak scenariusz programu "TVN Uwaga", ale skoro w grę wchodzą tak duże pieniądze i trwa to tak długo to chyba nie jest to do wykonania aż tak nierealne?

Brak zdecydowanej reakcji i zakładanie wątków żeby zniechęcić klientów jest po prostu nieskuteczne. Temat w końcu się wyczerpie, nie każdy z kupujących go przeczyta, ludzie zapomną, brak wyraźnych dowodów o winie i tak nie przesądza, a może nawet dla niektórych będzie to wręcz reklama gdzie kupić taniej sprzęt. Skoro autor jest pewny swoich sądów, no to niech po prostu działa zamiast pisać wątki i tym samym płoszyć domniemanego przestępcę.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-07-2012 o 16:59

Domyślnie

MMM - zachowanie status quo w tej sytuacji nie jest możliwe (czyli jest uczciwie albo nieuczciwie) ponieważ przesłanki i logika przemawiają za wersją z bloga, przynajmniej dla mnie. Przeciw mamy słowo nowarta zapewniającego o swojej uczciwości, który nie podaje nawet danych firmy którą rzekomo prowadzi i próżno szukać jej w sieci. Skoro twierdzi, ze wystawia faktury i prowadzi uczciwą działalność niech to po prostu napisze, to chyba nie problem. Niech ktokolwiek WIARYGODNY z tego forum pokaże jakikolwiek dokument zakupu który dostał od nowarta, sądząc po ilości zakupowiczów nie powinno być z tym problemu. To chyba proste by zdementować pogłoski i udowodnić swoją wiarygodność zamiast mówić - to nie prawda a z kłamcami i szkalownikami nie dyskutuję, bo to wszystko jeszcze bardziej wygląda na szemrany interes.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MMM - zachowanie status quo w tej sytuacji nie jest możliwe (czyli jest uczciwie albo nieuczciwie) ponieważ przesłanki i logika przemawiają za wersją z bloga, przynajmniej dla mnie.
    Zgoda, tylko do tej logiki brakuje jeszcze jakiegokolwiek dowodu.

Przeciw mamy słowo nowarta zapewniającego o swojej uczciwości, który nie podaje nawet danych firmy którą rzekomo prowadzi i próżno szukać jej w sieci. Skoro twierdzi, ze wystawia faktury i prowadzi uczciwą działalność niech to po prostu napisze, to chyba nie problem.
    W sytuacji gdy czyta ten wątek powinien tak zrobić. Nie można tego jednak traktować jako ogólnej zasady że jak tylko ktoś coś gdzieś na blogu czy forum sobie napisze i nie ma na to odpowiedzi oskarżonego to automatycznie przesądza o winie. Inaczej to by oznaczało że każdy właściciel firmy regularnie musiałby przeszukiwać internet czy jakaś anonimowa osoba gdzieś czegoś nie napisała żeby odeprzeć zarzuty.

Niech ktokolwiek WIARYGODNY z tego forum pokaże jakikolwiek dokument zakupu który dostał od nowarta, sądząc po ilości zakupowiczów nie powinno być z tym problemu.
    Czekamy więc . Ja niestety nigdy nie robiłem u niego żadnych zakupów więc nie pomogę w tym temacie :-)

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów