Najlepiej by bylo miec na obu maszynach obrobke i chocby flagi, reszta ma dla mnie mniejsze znaczenie. Mowiac o efektach mialem na mysli synchronizowanie efektow pracy. Generalnie bede posiadal dwa foldery z tymi samymi rawami na dwoch komputerach.
To moze po takiej pracy na kompie nr1 nalezaloby wyciac te xmp i wkleic do drugiej maszyny gdzie bede kontynuowal prace? Czy to miales na mysli?
A gdyby tak zrobic osobny katalog do projektu, ktory bede kopiowal na inne komputery w razie potrzeby pracy nad nim..?
Ostatnio edytowane przez wagteil ; 06-06-2012 o 14:04
Dysk przenośny widziany na każdym kompie z tą samą literą napędu, zawierający folder(y) z RAWami oraz domyślny LRcat załatwia sprawę w 100% - podłączasz i pracujesz tu a potem tam.
Oczywiście jest kwestia szybkości takiego dysku no i bezwzględnie konieczne, systematyczne skopiowanie samego LRcat i folderów z RAWami na inne dyski (stacjonarne), w razie katastrofy przenośnego dysku...
Pozdr
Mam dysk pod USB 2.0 jako bank zdjęć z LR. Nie polecam, strasznie długo trwa import i eksport plików.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
tak nie polecam...
biblioteka i cache powinny być na tym samym dysku
http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/...he_same_folder
Prosze was o pomoc.
Czy da się importując rawy do LR, wczytać ustawienia z jakimi je wywołałem??