Strona 81 z 155 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Czy ktos uzywal tak LR? Co nalezy zrobc z katalogiem? Bede czesc zlcenia przerabial jednoczesnie na lapku i stacjonarnym kompie, fajnie by bylo aby sprawnie synhronizowac efekty.
    Efekty, czy tagi, flagi i inne drobiazgi też potrzebujesz?
    Jeśli tylko obróbka cię interesuje, to włącz zapisywanie xmp i kopiuj rawy razem z nimi - powinno załatwić sprawę.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Efekty, czy tagi, flagi i inne drobiazgi też potrzebujesz?
    Jeśli tylko obróbka cię interesuje, to włącz zapisywanie xmp i kopiuj rawy razem z nimi - powinno załatwić sprawę.
    Najlepiej by bylo miec na obu maszynach obrobke i chocby flagi, reszta ma dla mnie mniejsze znaczenie. Mowiac o efektach mialem na mysli synchronizowanie efektow pracy. Generalnie bede posiadal dwa foldery z tymi samymi rawami na dwoch komputerach.
    To moze po takiej pracy na kompie nr1 nalezaloby wyciac te xmp i wkleic do drugiej maszyny gdzie bede kontynuowal prace? Czy to miales na mysli?
    A gdyby tak zrobic osobny katalog do projektu, ktory bede kopiowal na inne komputery w razie potrzeby pracy nad nim..?
    Ostatnio edytowane przez wagteil ; 06-06-2012 o 14:04

Domyślnie

Najlepiej by bylo miec na obu maszynach obrobke i chocby flagi, reszta ma dla mnie mniejsze znaczenie. Mowiac o efektach mialem na mysli synchronizowanie efektow pracy. Generalnie bede posiadal dwa foldery z tymi samymi rawami na dwoch komputerach.
    To moze po takiej pracy na kompie nr1 nalezaloby wyciac te xmp i wkleic do drugiej maszyny gdzie bede kontynuowal prace? Czy to miales na mysli?
    A gdyby tak zrobic osobny katalog do projektu, ktory bede kopiowal na inne komputery w razie potrzeby pracy nad nim..?
    Dysk przenośny widziany na każdym kompie z tą samą literą napędu, zawierający folder(y) z RAWami oraz domyślny LRcat załatwia sprawę w 100% - podłączasz i pracujesz tu a potem tam.
    Oczywiście jest kwestia szybkości takiego dysku no i bezwzględnie konieczne, systematyczne skopiowanie samego LRcat i folderów z RAWami na inne dyski (stacjonarne), w razie katastrofy przenośnego dysku...
    Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Dysk przenośny widziany na każdym kompie z tą samą literą napędu, zawierający folder(y) z RAWami oraz domyślny LRcat załatwia sprawę w 100% - podłączasz i pracujesz tu a potem tam.
    Oczywiście jest kwestia szybkości takiego dysku no i bezwzględnie konieczne, systematyczne skopiowanie samego LRcat i folderów z RAWami na inne dyski (stacjonarne), w razie katastrofy przenośnego dysku...
    Pozdr
    Zdecydowanie TAK! dysk USB 3.0/eSATA (super jeśli dysk 7200rpm, ale szybki 5400 też daje rade) i można spokojnie pracować. Nie polecam USB 2.0.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Domyślnie

Mam dysk pod USB 2.0 jako bank zdjęć z LR. Nie polecam, strasznie długo trwa import i eksport plików.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktos uzywal tak LR? Co nalezy zrobc z katalogiem? Bede czesc zlcenia przerabial jednoczesnie na lapku i stacjonarnym kompie, fajnie by bylo aby sprawnie synhronizowac efekty.
    tego chyba nie da się zrobić jakoś mądrze
    możesz kopiować między komputerami xmp.
    o, wymyśliłem - przenoś na pendrive katalog (sam plik .lrcat), albo w ogóle go tam trzymaj
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    tego chyba nie da się zrobić jakoś mądrze
    możesz kopiować między komputerami xmp.
    o, wymyśliłem - przenoś na pendrive katalog (sam plik .lrcat), albo w ogóle go tam trzymaj
    tak nie polecam...
    biblioteka i cache powinny być na tym samym dysku
    http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/...he_same_folder
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vaas Zobacz posta
    tak nie polecam...
    biblioteka i cache powinny być na tym samym dysku
    http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/...he_same_folder
    mea culpa, zapomniałem, że katalog to nie tylko te 2gb lrcat, ale też ze 20gb minaturek :/
    btw. dzięki za link
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Prosze was o pomoc.
    Czy da się importując rawy do LR, wczytać ustawienia z jakimi je wywołałem??

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Prosze was o pomoc.
    Czy da się importując rawy do LR, wczytać ustawienia z jakimi je wywołałem??
    Skoro je już wywołałeś, to powinieneś mieć zapisane ustawienia w XMP/.lrcat?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 81 z 155 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów