Strona 83 z 155 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz2704 Zobacz posta
    Witajcie,
    Podpowiedzcie jak aktualizować LR wersje 3 do 4 bo nie czyta mi raw z 5d3 ?? jak to się robi i ile kosztuje ??
    www.adobe.com, rejestracja i zakup upgrade.
    Mnie aktualnie by to kosztowało 79 dolców.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W niebywale prosty sposób: ściagasz z ogólnei znanego adresu (u Adobiego) program LR4, a następnie instalujesz go też dość prosto, jak każdy inny świeży program - uruchamiając setup.exe. Program działa przez miesiąc, a jak ci się spodoba, możesz sobie go kupić, płacąc jak lubisz i jak sprzedawca pozwala - Paypalem, kartą, przelewem, lub jakkolwiek inaczej (zależy gdzie kupujesz, bo może być nie tylko Adobe, ale np. Amazon).

Nie da się inaczej aktualizować wersji 3 do 4 jak instalując nowszą wersję jak nowy program. Jak będziesz chciał aktualizować trójkę jak zwykły update, albo zaktualizuje Ci do wersji 3,6 (ostatnia przed czwórką), albo powie, że nowszej nie ma.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nie da się inaczej aktualizować wersji 3 do 4 jak instalując nowszą wersję jak nowy program. Jak będziesz chciał aktualizować trójkę jak zwykły update, albo zaktualizuje Ci do wersji 3,6 (ostatnia przed czwórką), albo powie, że nowszej nie ma.
    Czyli 3 mogę olać i muszę kupić 4 ( dobrze zrozumiałem ? ) bo rzeczywiście jak próbowałem aktualizować 3 to mam 3.6 teraz. Muszę luknąć ile 4 kosztuje, ale trochę lipa jak zapłaciłem za 3 i teraz du.. :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    www.adobe.com, rejestracja i zakup upgrade.
    Mnie aktualnie by to kosztowało 79 dolców.
    I masz teraz 4 czy 3.6 ?
    Ostatnio edytowane przez mariusz2704 ; 14-06-2012 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czyli 3 mogę olać i muszę kupić 4 ( dobrze zrozumiałem ? )
    Prawie. Z tą różnicą, że jeśli masz legalną 3.6, to zapłacisz jak za upgrade (choć de facto instalujesz pełny program).

I masz teraz 4 czy 3.6 ?
    Nie zdecydowałem się (jeszcze?) na upgrade, bo użytkuję Lr na dwóch komputerach, a na jednym jest wciąż Windows XP.
    Używałem tylko wersji beta.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-06-2012 o 15:42
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz: do tej pory aktualizacje wszystkich wersji 3 (3.1, 3.2, aż do 3.6, czyli ostatniej trójki) były darmowe. Czyli kupujesz 3.0, a potem wszystkie trójki masz za darmo.

Najprawdopodobniej to samo będzie z czwórką - kolejne update'y też będą darmowe, ale trzeba sobie kupić wersję 4. Z tym, że jeśli ją kupujesz jako nowy user, kosztuje ok. 150$, a jak miałeś wcześniej kupioną trójkę, to taką 'większą połowę' tej kwoty.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz: do tej pory aktualizacje wszystkich wersji 3 (3.1, 3.2, aż do 3.6, czyli ostatniej trójki) były darmowe. Czyli kupujesz 3.0, a potem wszystkie trójki masz za darmo.

Najprawdopodobniej to samo będzie z czwórką - kolejne update'y też będą darmowe, ale trzeba sobie kupić wersję 4. Z tym, że jeśli ją kupujesz jako nowy user, kosztuje ok. 150$, a jak miałeś wcześniej kupioną trójkę, to taką 'większą połowę' tej kwoty.
    Aha kumam, czyli na stronie adobe poszukać aktualizacji do 4 bo 3 mam legalną i zapłacę większą połowe choć powinno być odwrotnie tak mi się wydaje.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zważywszy, że normalna połowa ze 150$ wynosi 75, to kwota 79$ (jak twierdzi Merde) nie jest znowu tak strasznie dużo większą połową.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Zważywszy, że normalna połowa ze 150$ wynosi 75, to kwota 79$ (jak twierdzi Merde) nie jest znowu tak strasznie dużo większą połową.
    Aaa... taka to większa połowa hehe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dobra już mam wszystko wyjaśnione. Można kupić normalnie w sklepie "Adobe Lightroom 4 ENG WIN/MAC BOX Upgrade" chyba dobrze myślę, że po zakupie tego będzie ok. cena około 350zł
    Ostatnio edytowane przez mariusz2704 ; 14-06-2012 o 20:04 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No i teraz mam zagwozdkę.

Do tej pory miałem zaznaczoną opcję "Treat JPG as separate files", JPGi tagowałem itp itd + przypisywałem oceny.
    Ostatnio mnie naszło, że w sumie podział na JPG i RAW osobno jest mi niepotrzebny i korzystając z automatycznego stackowania połączyłem z rawami. Wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że Lightroom nie widzi ocen przypisanych do jpg.

Kiedy ustawiam sortowanie wszystkich zdjęć wg Ratingu, na górze pojawiają się ocenione RAWy + JPGi które są zestackowane z innymi JPG (np. HDR+oryginalne pliki), natomiast cała reszta zdjęć jest w kolejności utworzenia.

O co biega?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony

Domyślnie

Czy ktoś, kto już używa LR4, mógłby napisać jakie są minimalne wymagania sprzętowe, żeby amator fotografii mógł bez irytacji "wywoływać" fotki na swoim PeCecie za pomocą wspomnianego programu?

Strona 83 z 155 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów