Pytanie: Lightroom wymusza robienie backupu raz na jakiś czas. Czy można usuwać historyczne backupy zostawiając tylko najnowszy? Pytam bo ostatnio odkryłem, że folder do backupu ma prawie 30GB!
Pytanie: Lightroom wymusza robienie backupu raz na jakiś czas. Czy można usuwać historyczne backupy zostawiając tylko najnowszy? Pytam bo ostatnio odkryłem, że folder do backupu ma prawie 30GB!
1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII
No właśnie wrzuca kolejne foldery z datami i plik backupu jest coraz większy.
Wywalić historyczne?
1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII
nie kojarzę - po to właśnie są kolekcje
kolekcje są fajne, bo można zdjęcia układać w dowolnej kolejności i już z Lr robi się prawie Photostation
oczywiście, że można, chyba że chcesz wrócić do poprzednich wersji kataloguPytanie: Lightroom wymusza robienie backupu raz na jakiś czas. Czy można usuwać historyczne backupy zostawiając tylko najnowszy? Pytam bo ostatnio odkryłem, że folder do backupu ma prawie 30GB!
msz w Lr katalogu nie ma tak ważnych danych, żeby go archiwizować
moze glupie pytanie ale... czy w momencie kiedy korzystam z narzedzie adjustment brush, a zdjecie mam powiekszone to idzie w jakis sposob przesuwac to zdjecie. Raczej nie zakladam, ze sie nie da :P A ALTY, SHIFTY itp probowalem
Czy jest jakis sposob na powiekszenie trzcionki interfejsu czy suwakow LR4 ?
czcionki można lekko powiększyć tu: Edit/Preferences/Interface - Panels, Font size
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny