Dokładnie. Kolega wysłał do Was sam obiektyw do kalibracji (miał podobnie jak ja body prawidłowo współpracujące z kilkoma obiektywami) i po co prawda 2 kalibracjach udało się prawie w 100%.
Stąd moje pytanie - nie mogę się w tym okresie rozstać z body, a chciałbym dokalibrować jeden obiektyw ??
Ja ze swojego doświadczenia powiem tyle, że cała procedura kalibracji w serwisie jest dla mnie dziwna, czytałem już o róznych przypadkach mniej lub bardziej udanych kalibracji. Najtrudniej jest, jak się ma kilka puszek i kilka obiektywów. Według mnie nie ma wtedy zbytnio możliwości sklibrowania wszystkiego, chyba że jest mikroregulacja w body. Na szczęście chyba nie ma aż takich dużych rozbieżności, że każdy obiektyw z każym body działa inaczej.
Ja może mam szczęście, ale zauważyłem że przy lepszych body, gdzie mogę regulować, to wszystko i bez regulacji działa OK, najgorzej mi szkła ostrzą przy mojej najsłabszej puszce, gdzie regulacji nie ma, czyli to pewnie kwestia jakości puszki jest. Jak już wziąłem się za regulację w 5D Mk II, to chyba na +-1 czy na +-2 mam tylko 1 obiektyw ustawiony, przy 1D Mk III wszystko śmiga tak, że nawet nie sprawdzałem jeszcze na planszach, bo nie widzę konieczności regulacji.
aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)