Pokaż wyniki od 1 do 10 z 155

Wątek: Procedura kalibracji FF i BF wg serwisu

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    Jeśli mam body, które z innymi trzema obiektywami ostrzy ok, a z jednym nie (FF) to wystarczy wysłać ten obiektyw na regulację ? Ile % na sukces?
    Proszę o odpowiedź - chciałbym skalibrować ten niesforny obiektyw, a nie mogę za bardzo teraz rozstawać się z body - jeśli zapłacę za regulację tego obiektywu, a nadal nie będzie ok z moim body to ? (systemu AF body nie chciałbym przecież ruszać skoro z innymi 3 szkłami jest ok).. ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    Proszę o odpowiedź - chciałbym skalibrować ten niesforny obiektyw, a nie mogę za bardzo teraz rozstawać się z body - jeśli zapłacę za regulację tego obiektywu, a nadal nie będzie ok z moim body to ? (systemu AF body nie chciałbym przecież ruszać skoro z innymi 3 szkłami jest ok).. ?
    Marne szanse po pierwszej probie z mojego doswiadczenia. Wyslalem 28/1.8 do serwisu (w USA) bo tylko on mial spory i systematyczny BF z kilkoma korpusami, napisali, ze owszem, poprawili, skasowali > $100, a obiektyw zachowywal sie dokladnie identycznie po tej operacji. Oczywiscie pozbylem sie tego wyrobu, i to byl ostatni raz kiedy zapakowalem go troskliwie w pudlo i wyslalem do ludzi.

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Najlepiej mieć puszkę z regulacją i się nie prosić.
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Uprawnienia umieszczania postów