Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 155

Wątek: Procedura kalibracji FF i BF wg serwisu

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Każde body profilaktycznie jest sprawdzane.
    Niestety nie mamy wpływu na pewne zachowania sprzętu związane z jego konstrukcją.
    Czy wszystkie body sa sprawdzane? smiem watpic, ze nie;]
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    ..
    Trochę nie na temat, najwyżej dostanę kartkę za to.

Mam wrażenie, że bardziej coś wymuszasz krzykiem i pretensjami. Niż normalną rozmową i wyjaśnieniami.

Rochu jest dobrym przykładem. Pogadał z serwisem? Pogadał! Zrobili mu sprzęt tak jak chciał? Zrobili. Zadowolony jest? Zadowolony.

A Ty biegasz, krzyczysz i co? Może pora porozmawiać z serwisem na spokojnie co, jak, dlaczego itp. Zamiast: bo ma działać, bo kupiłem, bo canon, bo ja.

O dziwo nawet dwa mercedesy z jednej linii produkcyjnej potrafią być całkowicie inne.

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    Czy wszystkie body sa sprawdzane? smiem watpic, ze nie;]
    Jeżeli nie jest zgłaszany problem z body to pewnie nie są. Bo i po co. Dla mnie to logiczne.
    Masz "kapcia" w kole, to przecież Ci oleju w silniku nie sprawdzę. Bo i co mnie to interesuje, skoro nie zgłaszałeś z tym problemu .
    fotografia
    akwarystyka

Bywalec

Domyślnie

Troche sie chyba zagalopowales z ocena sytuacji i chyba nie przeczytales moich wczesniejszych postow ;]
    Skoro porownujesz aparat do auta, to oddajac auto do serwisu i mowiac-Panie cos mi stuka, puka w kole to nie w Twoim interesie jest wiedziec co to jest, a serwisu by zdiagnozowac i naprawic usterke.
    Skoro mnie atakujesz to skad wiesz, ze nie dawalem uwag co do dzialania sprzetu, body z innymi obiektywami itp?
    Opisalem tylko moja przygode z serwisem i kilkukrotna kalibracje mojego sprzetu, wiec nie rozumiem po co ten atak, dziwne teksty i porownania ;] Co niby mial bym wymusic?
    Przystopuj troche !

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    Trochę nie na temat, najwyżej dostanę kartkę za to.

Mam wrażenie, że bardziej coś wymuszasz krzykiem i pretensjami. Niż normalną rozmową i wyjaśnieniami.

Rochu jest dobrym przykładem. Pogadał z serwisem? Pogadał! Zrobili mu sprzęt tak jak chciał? Zrobili. Zadowolony jest? Zadowolony.

A Ty biegasz, krzyczysz i co? Może pora porozmawiać z serwisem na spokojnie co, jak, dlaczego itp. Zamiast: bo ma działać, bo kupiłem, bo canon, bo ja.

O dziwo nawet dwa mercedesy z jednej linii produkcyjnej potrafią być całkowicie inne.

Jeżeli nie jest zgłaszany problem z body to pewnie nie są. Bo i po co. Dla mnie to logiczne.
    Masz "kapcia" w kole, to przecież Ci oleju w silniku nie sprawdzę. Bo i co mnie to interesuje, skoro nie zgłaszałeś z tym problemu .
    Ostatnio edytowane przez coca ; 09-11-2011 o 02:17
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Witam!
    Mam pytanie i ja do panów z serwisu.
    Przeczytałem kiedyś nawet na tym forum informację, że po kalibracji AF w serwisie nie można później aktualizować softu aparatu ze względu, że kalibracja AF jest softowa a nie mechaniczna i wgrywając nowy soft wszystko się "zeruje".
    Pytanie jest takie czy to prawda, że po regulacji AF w serwisie i zaktualizowaniu softu w późniejszym czasie znowu mogą być probelmy a autofokusem spowodowane aktualizacją? (mam 40D)
    Pozdrawiam
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Domyślnie

Samodzielna aktualizacja oprogramowania może doprowadzić do utraty danych związanych z uprzednio przeprowadzoną kalibracją AF.

Domyślnie

Prosze o jasne potwierdzenie.
    Czy ja naprawde dobrze rozumiem ze wgranie oficjalnej aktualizacji firmwaru w body, wpływa/zeruje parametry zwiazane z serwisowa kalibracja systemu AF?

Przeciez to jakies kuriozum.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Prosze o jasne potwierdzenie.
    Czy ja naprawde dobrze rozumiem ze wgranie oficjalnej aktualizacji firmwaru w body, wpływa/zeruje parametry zwiazane z serwisowa kalibracja systemu AF?

Przeciez to jakies kuriozum.
    W poście poprzedzającym Twój post masz jak najwyraźniej to napisane
    Serwis nie jest winny za to, że producent nie przewidział zachowania ustawień domyślnych z poprzedniego softu przy aktualizacji oprogramowania.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-11-2011 o 16:40
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    Pytanie jest takie czy to prawda, że po regulacji AF w serwisie i zaktualizowaniu softu w późniejszym czasie znowu mogą być probelmy a autofokusem spowodowane aktualizacją? (mam 40D)
    Na nowy soft do 40D praktycznie nie ma co liczyć, to już mocno stary korpus.
    Wiem, że to nie jest rozwiązanie problemu, ale chociaż może takie małe pocieszenie...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Samodzielna aktualizacja oprogramowania może doprowadzić do utraty danych związanych z uprzednio przeprowadzoną kalibracją AF.
    Masakra, ciekawe czemu nikt o tym nie informuje po tym jak my klienci płacimy czasem kilkaset złoty za kalibracje szkieł.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na nowy soft do 40D praktycznie nie ma co liczyć, to już mocno stary korpus.
    Wiem, że to nie jest rozwiązanie problemu, ale chociaż może takie małe pocieszenie...
    Podałem model aparatu tylko ze względu na to, że w starszych konstrukcjach (20D, 30D) można było samemu w domu kalibrować AF manualnie.
    Od 40D śrubk chyba już nie ma.

Zresztą nie chcę aktualizować softu, moim zamiarem było dowiedzieć się czy ustrata ustawień serwisowych AF jest mitem czy prawdą bo pewnie dotyczy to nie tylko 40D

Pozdawiam
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów