Ponawiam pytanie. Gdybys nie miał mikroadjustaji w body nadal byś twierdzil ze "ustawienie mikrokalibracji w bodu na inna wartosc niz 0 nie jest usterka"? Serwis dał ciała i tyle.
Ponawiam pytanie. Gdybys nie miał mikroadjustaji w body nadal byś twierdzil ze "ustawienie mikrokalibracji w bodu na inna wartosc niz 0 nie jest usterka"? Serwis dał ciała i tyle.
Nie bede bronil serwisu, bo nie to jest celem mojego postu. Poprostu dokladam kolejna informacje do watku na temat doswiadczen z serwisem Canona na Zytniej.
..czyli krótko pisząc, moim zdaniem nie popisali się... +11 :-(
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
+11 to nie jest skalibrowany obiektyw. co by kto nie mówił. argumentowanie że miałem beznadziejnie ale jest ok bo teraz mam tylko źle, to żaden argument niestety...
Osobiście bym reklamował...
Należy reklamować usługę kalibracji, serwis tylko poprawił działanie obiektywu, nie usunął problemu. Trzeba walczyć o swoje prawa, nie można zadowalać się półśrodkami. A co będzie jak będziesz chciał podpiąć ten obiektyw pod body bez mikro regulacji?
Ja z innej trochę beczki.
Jeśli mam body, które z innymi trzeba obiektywami ostrzy ok, a z jednym nie to wystarczy wysłać ten obiektyw na regulację ? Ile % na sukces?