Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 155

Wątek: Procedura kalibracji FF i BF wg serwisu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Ponawiam pytanie. Gdybys nie miał mikroadjustaji w body nadal byś twierdzil ze "ustawienie mikrokalibracji w bodu na inna wartosc niz 0 nie jest usterka"? Serwis dał ciała i tyle.

Domyślnie

Nie bede bronil serwisu, bo nie to jest celem mojego postu. Poprostu dokladam kolejna informacje do watku na temat doswiadczen z serwisem Canona na Zytniej.

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

..czyli krótko pisząc, moim zdaniem nie popisali się... +11 :-(
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Coś już napisał

Domyślnie

+11 to nie jest skalibrowany obiektyw. co by kto nie mówił. argumentowanie że miałem beznadziejnie ale jest ok bo teraz mam tylko źle, to żaden argument niestety...

Coś już napisał

Domyślnie

Osobiście bym reklamował...

Domyślnie

Należy reklamować usługę kalibracji, serwis tylko poprawił działanie obiektywu, nie usunął problemu. Trzeba walczyć o swoje prawa, nie można zadowalać się półśrodkami. A co będzie jak będziesz chciał podpiąć ten obiektyw pod body bez mikro regulacji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    A co będzie jak będziesz chciał podpiąć ten obiektyw pod body bez mikro regulacji?
    Akurat na to nie ma reguły i obiektyw może działa idealnie w punkt.
    Dodam jeszcze, że temperatura barwowa może mieć wpływ na działanie układu AF.

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Akurat na to nie ma reguły i obiektyw może działa idealnie w punkt.
    Dodam jeszcze, że temperatura barwowa może mieć wpływ na działanie układu AF.
    Dobrze, ale jak odniesiesz się do tego, że mimo przeprowadzonej kalibracji użytkownik musi ustawić mikroregulację na +11 żeby było ostro ? Definicja kalibracji jest raczej taka żeby przy 0 mikroregulacji było ostro, a nie żeby trzeba było dodawać do tego +11.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja z innej trochę beczki.
    Jeśli mam body, które z innymi trzeba obiektywami ostrzy ok, a z jednym nie to wystarczy wysłać ten obiektyw na regulację ? Ile % na sukces?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    Ja z innej trochę beczki.
    Jeśli mam body, które z innymi trzeba obiektywami ostrzy ok, a z jednym nie to wystarczy wysłać ten obiektyw na regulację ? Ile % na sukces?
    Ja w takim przypadku wysłałem sam obiektyw, ale okazało się, że muszę dosłać jeszcze body. U mnie 100% sukcesu w kalibracji, serwis się wykazał :grin:

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów