Strona 71 z 269 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A mi się zdaje, że rynek bezlusterkowców jest mały, graczy sporo a większość i tak uważa, że dobry aparat to lustrzanka. Wiele ciekawszym zdaje się być rozwiązanie Sony SLT z lustrem choć nieruchomym. Duża prędkość klatek podczas fotografowania i wygoda w obserwowaniu obrazu w celowniku podczas filmowania a nie na podglądzie LV jak to jest w lustrzankach. Atutem takiego rozwiązania jest szklarnia z istniejącego systemu a nie projektowanie wszystkiego od nowa. I tak mi się zdaje, że Canon może obrać tą drogę.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciemno, panie, ciemno!

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawa sprawa:
    http://www.canonrumors.com/2012/03/m...half-2012-cr2/
    Wygląda na to, że możemy liczyć na następcę 5D mkII.
    Też to czytałem i zafrapowało mnie słowo "entry level", podejrzewałem
    w poście: http://www.canon-board.info/showthre...64#post1052764
    że pojawia się miejsce na puszkę z serii X0D (70D?)z matrycą FF
    To nie będzie następca 5d a raczej takie 60D z pełną klatką (mniejszy pryzmat-90% pola, AF z 7d lub 60d, karty SD i wbudowana lampa). Entry level to raczej 600D i trochę nie wierzę aby zaczęli od niego z pełną klatką. Prawdopodobnie jak to w każdej plotce jest ziarno prawdy, z tym "entry level" to ktoś przesadził.
    Co by nie było potwierdzają się pogłoski, że Canon będzie sukcesywnie wprowadzał pełną klatkę do coraz niższych linii lustrzanek. Zaniedbywanie linii obiektywów EF-S (praktycznie same zoomy z wyjątkiem jednej stałki makro) oraz wypuszczenie raczej amatorskich choć niestety drogich stałek 2.8 IS do FF tylko to potwierdza.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

bo to ma być entry level ale w segmencie FF a nie entry level lustrzanek by Canon

Pełne uzależnienie

Domyślnie TCx2.8

http://www.canonrumors.com/2012/03/p...teleconverter/ - a z drugiej strony znika AF@f/8...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak to logiczne, że powinna być jeszcze puszka z f8. Pytanie czy szczwany plan Canona nie polega właśnie na tym, że to wytną w obecnych żeby był powód kupienia tej najdroższej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie Canon 60D mark II

Niedawno "pocztą pantoflową" usłyszałem że niedługo Canon ma wypuścić coś nowego ( prawdo podobnie Canon 60D mark II) Słyszeliście coś o tym ??

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

60Da - już była informacja na ten temat. Nie jest to jednak "MkII", raczej lekka modyfikacja.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

I podobno będą go rozdawać za pół-darmo pierwszemu tysiącowi użytkowników. Tak słyszałem jak piłem piwo z kalosza. Czyli poniekąd też pocztą pantoflową do mnie doszło
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    60Da - już była informacja na ten temat. Nie jest to jednak "MkII", raczej lekka modyfikacja.
    dołek (albo górka zależy jak spojrzeć) na 656nm ciekawe jak szeroka i czy można odnieść jakieś korzyści przy IR kupując ten korpus bo to "w miarę blisko" podczerwieni jest. Ale 500$ więcej - trochę po bandzie pojechali, no ale odszumianie poprawili dodatkowo .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 05-04-2012 o 22:36
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 71 z 269 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów