3 gosci sie rozstawilo z tymi "zabawkami". Obok katedry zawsze "pelno" jest turystow. Mniemam ze ktos pyknie (lub to zrobil) fotke i sie pokaze gdzies. Mieli kilka kolorowych zabawek/stworkow i strzelali im zdjecia. Nawet bym sie nie zdzwiwil - pomyslalem ze jakis projekt dopii gosciu nie wujal puszi, podpial 70-200 2.8L i ..... zamazane logo/model (nie zaklejone tasma przyjrzalem sie uwaznie). Puszka - nowka - nie nie "popilowane". tak wiec pomyslalem ze testuja nowy sprzet. Brakk grip'a (tak wiec nie seri1 1D). Puszka duza 7D/5D - klawisze jak w 7D/5D (gosciu prawie caly czas mial przy oku i nie podejde i nie powiem czy moze sie odsunac bo chce zobaczyc czym foci). Patrzylem sie na nich oni na mnie - 1 gosciu focil te "zabawki". Mieli z soba papiery i cos tam notowali (jak szedlem w 1 strone). Moglem sie wrocic i pyknac fotke (zeby nie bylo pytan) - moze cos sie pokaze niedlugo - moze nie - moze tylko R&D - kto wie.
Zdjęcia?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie robilem telefonem. Wygladalbym conajmniej "glupio" robioc telefonem zdjecia gosciowi co lezy na ziemi i robi zdjecie jakijs maskotce(wszyscy sie na nich patrzyli). Z przodu nie bylo loga Canon fabrycznie ani modelu - cala czarna puszka (nie zaklejone tasma - tylko czarne).
http://www.canonrumors.com/2012/05/c...d-specs-cr2-5/
Skoro teraz wszystkie punkty AF krzyżowe w 650D, to pora na matryce tak za 2 lata co nie?
the silence is deafening
Utrzymanie 18Mpix w tym segmencie będzie oznaczać harakiri. Nawet jeśli nowa matryca 18Mpix będzie o wiele lepsza (to nie wygląda tak dobrze jak 24Mpix na pudełku). Miejmy nadzieję, że Canon zabrał się solidnie za sensor APS-C i stąd wynika opóźnienie.
A przy okazji: widzę, że 650d nie wzbudził tutaj specjalnego entuzjazmu. Wg mnie szykuje się bardzo fajny korpus, nie warto już raczej kupować 60d. Jeśli CDAF rzeczywiście będzie działać rozsądnie, to tchnie nowe życie w niektóre ciekawe kombinacje (np. 400/5.6 + 1.4 x).
Po 3200 faktycznie, zatem 25 MPx po raz pierwszy, bez bandingu rodem z 50D miejmy nadzieję.
Kiedyś jak mialem G3 też miałem nadzieję, że popracują nad AF, potem uruchomiłem LV na 7D i... kupiłem GF1. Wszystko wolniejsze od tego (nawet z 20/1.7) będzie porażką, bo GF1 to stara konstrukcja, zauważalnie wolniejsza od najnowszych.
Dla mnie nadal kluczową kwestią jest dostępność lub jej brak szkła ef-s 30/1.8 w srebrnej, plastikowej obudowie z dużym napisem USM, w cenie $200-250. Dodatkowo w tym segmencie ważne jest ratowanie zdjęć czyli zrobienie z brązowej kupy odbitki, którą żona będzie chciała umieścić na drzwiach lodówki. Tu konkurencja oferuje baaardzo duży margines błędu ekspozycji. Chyba, że oleją foto całkowicie i pójdą OSTRZEJw wideo na co liczysz/masz nadzieję.
/edit: wie ktoś coś (powyżej CR1) nt. AF z 5D3 w 7D2?
![]()
the silence is deafening
Obstawiałbym 21. Raz, że to wygląda duuuużo lepiej niż 18. Dwa, że nie wypada, żeby miał więcej/tyle samo co 5diiiNo i pamiętajmy, że Canon ma jednak mniejszą matrycę APS-C niż Nikon.
To są takie gdybania tylko, niemniej całkiem prawdopodobne. Zakładając, że 650d rzeczywiście otrzyma AF z 60d (wg mnie bardzo prawdopodobne), to utrzymanie linii xxd będzie wymagać wyposażenia jej w AF z 7d itd., na zasadzie domina. Właściwie (niestety) jest to tylko marketingowe przepakowywanie istniejących rozwiązań, więc z punktu widzenia R&D to prawie nic Canona nie kosztuje.
A tak z innej nieco beczki. Taki rozwój wypadków jak powyżej (650d, 70d, 7dii) wg mnie oznacza, że nie będzie bezlusterkowca od Canona.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 23-05-2012 o 14:40 Powód: Automerged Doublepost