Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
5d2 jest spoko. 5d3 też jest spoko. Jak na moje, nie ma co psioczyć. Psioczyć to mogę ja, że zrobili w końcu porządne video (chociaż bez ponadprogramowych fpsów), ale niestety w cenie Hollywoodzkiej.
Ratowanie błędów ekspozycji o kilka EV nie jest ważne w żadnym segmencie i taki ficzer nie jest też reklamowany. AE nie dopuszcza do takich błędów w zasadzie nigdy.
Natomiast szeroka DR jest ważna w wielu segmentach bo naiwny i głupi użytkownik chce widzieć na zdjęciu to co widział gałami.
Tak przy oddzielaniu szypułek od jagód pozornych (po ludzku - truskawki obieram) mnie naszło, że pomysł na spółkę z m43 (i z ichnim cropem x2) pozwalałby Canonowi prowadzić całą linię bezlusterkowców (ale lepiej niech będą to dalmierzowce z AF) niezależnie...
PS
Z drugiej strony G1 X kosztuje prawie dwa razy tyle, co 1100D - wracam do truskawek.
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon woli zrobic swoje mocowanie zeby sprzedwac swoje obiektywy <lol>
Dalej nie widzę żadnego sensu bezlusterkowca od Canona. Właściwie jedyny, który wg mnie ma sens to FF albo przynajmniej APS-H na początek + 2-3 naleśniki, a reszta szkieł od EOSa przez adapter.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-05-2012 o 22:27
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja też nie, ale podoba mi się.
No i jest sezon truskawkowy
Tak właśnie piszą na plotach: http://www.canonrumors.com/2012/05/odds-ends-various/ - przynajmniej w sensie liczby obiektywów
Bezlusterkowiec może faktycznie nikogo nie kręcić, ale - powtórzę się - dla nie za długich ogniskowych:
dalmierz + EF = szansa na szybki AF.
EOS - conditio sine Kwanon...