"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chciałbym odkopać temat. Były targi w Łodzi, na stronie Canon.pl info o nowym 24-70 wisi od jakiegoś czasu - a tu dalej cisza.
Czy ktoś może coś już wie więcej odnośnie ceny i dostępności?
Jakieś pierwsze testy może gdzieś w sieci?
Byłem na targach - Canon jako firma sama w sobie się wystawił jako chyba jedno krzesełko we wspólnym boksie z kilkoma innymi firmami.
Sam sprzęt Canon wystawił tylko przez swoich dealerów, a tam głównie było zamieszanie wokół EOS 5D markIII
oraz przedprodukcyjnego EOS 1DX. Obiektywy to latali z jakimś białym długalem (EF400???). Nowych obiektywów sie nie dopatrzyłem.
i lipachyba nie będę czekał i kupię obecne 24-70
http://www.canonrumors.com/2012/04/c...i-delayed-cr2/
No niestety Canon zaczął roić to co reszta (szczególnie dawniej) - czyli wypuszczać produkty wirtualne. Jest szumna prezentacja po czym zapada niczym niezmącona cisza i długo, długo nic......
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wydaje mi się by był zaraz po świętach, ponieważ nawet na zachodzie jeszcze nikt nie potestował - wieć myślę, że zanim pokaże się w Hong-Kongu czy stanach to u nas z miesiąc później.
A co do ceny - zamiast się przesiadać z MK2 na MK3 - przesiądę się z 24-105 na 24-70 II (zamiast na 24-70 I) - różnica w cenie podobna.