Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 259

Wątek: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS

Domyślnie Odp: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    serio zaczynam myslec, ze Canon zatrudnil jakiegos imbecyla za głównego ksiegowego ;]
    chiałbym mieć tego Imbecyla za swojego doradcę finansowego, najlepiej za free!

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Zaczynam podejrzewać, że firma canon jest już chłopcem do bicia... za dużo ostatnio tych wpadek, a klient niestety ucieka
    To samo piszą na nikoniarzach o WIELKICH problemach z lewym AF w D800 i problemach z kurzem w D600. Tam skala wpadek jest zdecydowanie wyższa, tutaj mamy do czynienia raczej z "taką urodą" tego szkła. A generalnie Optyczni to nie wyrocznia a jesli tak dla kogoś jest to chyba se w ogóle żadnego szkła nie kupi bo w każdym są problemy.
    Ta nowa eLa ma inny target niż stary model a zanim sie pokazała fizycznie w sklepach to już się sprzedawała na zapisy. Każda Potwora ma swojego Amatora
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jesteś optymistą :grin: w sprawie cen, jak dotychczas to canon ma jeden azymut ..., który prowadzi na północ. Co do ucieczki klienta to sam jestem tego przykładem... mam tylko już jedną nogę w canon.
    Czyli własny przykład rozciągasz na wyniki całej korporacji - słusznie strideer zauważył - jaki sens ma takie bajanie .

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    To samo piszą na nikoniarzach o WIELKICH problemach z lewym AF w D800 i problemach z kurzem w D600. Tam skala wpadek jest zdecydowanie wyższa, tutaj mamy do czynienia raczej z "taką urodą" tego szkła. A generalnie Optyczni to nie wyrocznia a jesli tak dla kogoś jest to chyba se w ogóle żadnego szkła nie kupi bo w każdym są problemy.
    Ta nowa eLa ma inny target niż stary model a zanim sie pokazała fizycznie w sklepach to już się sprzedawała na zapisy. Każda Potwora ma swojego Amatora
    Otóż to .
    To jest moim zdaniem czysty przykład na to, że niektórzy myślą że testy i fora to wyrocznia wpływająca na działania firm jak Canon czy podobne. Problem w tym że Ci którzy używają i kupują sprzęt foto w segmencie pro w dużej większości leją na takie opinie. Albo nie mają czasu albo mają to w ...... , bo ich zarobki zupełnie nie zależą od tego czy dane szkło jest najostrzejsze we wszechświecie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-11-2012 o 22:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Bajanie, bajaniem ale jednak coś w trawie piszczy , co do korporacji to myślę, że wszyscy użytkownicy tego systemu w Polsce są raczej obojętnie traktowani, przynajmniej, jeżeli chodzi o ceny ... a tfu, sorki przecież cashback nam dali .

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Otóż to .
    To jest moim zdaniem czysty przykład na to, że niektórzy myślą że testy i fora to wyrocznia wpływająca na działania firm jak Canon czy podobne. Problem w tym że Ci którzy używają i kupują sprzęt foto w segmencie pro w dużej większości leją na takie opinie. Albo nie mają czasu albo mają to w ...... , bo ich zarobki zupełnie nie zależą od tego czy dane szkło jest najostrzejsze we wszechświecie .
    a powiedz.. po co takim pro nowy 24-70L, skoro MKI jest bardzo udany, znany, ceniony i mysle ze uzywke mozna kupic za polowe ceny?
    to swoja droga, bo MKI juz nie robia, tylko "poprawiona" MKII kosztujaca 2x tyle.
    podejrzewam, ze prosy nie tyle ze kupuja nowe 24-70L bo pieniadze nie graja roli, ale nie maja wyboru jak chca nowke na fakture.
    tutaj nie ma co dywagowac kto kupuje i czy go stac.
    chodzi o to, ze jakis debil z Canona wymyslil sobie, ze nowe 24-70L bedzie 2x drozsze od MKII, bo czemu nie? I tak ludzie kupia.
    ciekawe, czy za 9 lat jeszcze nowszy 24-70L MKIII bedzie 3x drozszy, albo do jakiej jeszcze bardziej absurdalnej ceny dojdzie taka polityka.
    mam nadzieje, ze producenci niezalezni (tamron, sigma) ze swoimi 24-70mm dadza sie we znaki planistom i marketingowcom od Canona :>
    szczerze kibicuje Sigmie i Tamronowi, serio - ktos musi wkoncu natrzec nosa temu rekinowi pro stalek i zoomow - Canonowi.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

chodzi o to, ze jakis debil z Canona wymyslil sobie,
    Ja bym jednak prosił żebyś się powstrzymał od takich stwierdzeń na forum. Ani to mądre ani nie zachęca do dalszej dyskusji, bo za chwilę okaże się, że takim epitetem obdarzysz kogoś z nas.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Mam sporo obiektywów ale ten 24-70 II jest bajeczny,nie muszę kontrolować ostrości po każdym zdjęciu.Praktycznie mogę oddać zdjęcia zaraz po sesji.70-200 jest za ciężki,135 za mało uniwersalny....

http://www.koperty.waw.pl/test/2470.jpg

Może i za drogi ale jak ktoś zarabia na zdjęciach to wydatek zwróci się szybko.Jedynie bliki pod słońce są za duże...
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

W takich warunkach oświetleniowych to szklanką z mocowaniem EF można zrobić piekne, ostre zdjęcie
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

to raz, a dwa ze przy f/3.5 to z kazdym szklem nie ma problemu z AF ;]
    poza tym jak jeszcze mozna od biedy powiedzmy przyrownac 24-70L do 24-105L, to co ma 24-70 do 135L, albo do 70-200 ?
    argumenty bardzo slabe Jerzy, zeby wydac 9000 pln za ostre foty przy f/3.5 zaraz po sesji
    dalej uwazam, ze zaraz po 14L nowe 24-70L to najbardziej nieoplacalny zakup w systemie Canona.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie Re: Odp: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS

to raz, a dwa ze przy f/3.5 to z kazdym szklem nie ma problemu z AF ;]
    poza tym jak jeszcze mozna od biedy powiedzmy przyrownac 24-70L do 24-105L, to co ma 24-70 do 135L, albo do 70-200 ?
    argumenty bardzo slabe Jerzy, zeby wydac 9000 pln za ostre foty przy f/3.5 zaraz po sesji
    dalej uwazam, ze zaraz po 14L nowe 24-70L to najbardziej nieoplacalny zakup w systemie Canona.

A może to wynik podgryzania przez sony, panasa, olka ? Myslę, że coraz więcej kupujących (wśród których znaczna większośc to amatorzy, lub amatorzy hobbyści) daje sobie spokój z lustrami, nawet APSC, a co dopiero L-kami... Ucieczka cenowa w górę która spowoduje spadek sprzedaży ale nie zysku? A to czy obiektyw niewiele lepszy jest wart 2 razy wyższej ceny, nikogo w tym kontekście nie interesuje, ważne że jest sposob na dalsze dojenie.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Bajanie, bajaniem ale jednak coś w trawie piszczy , co do korporacji to myślę, że wszyscy użytkownicy tego systemu w Polsce są raczej obojętnie traktowani, przynajmniej, jeżeli chodzi o ceny ... a tfu, sorki przecież cashback nam dali .
    To nawet nie był cashback tylko konkurs z nagrodami za zakupy

Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów