Strona 22 z 372 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Muszę się zastanowiść mocno, czy lepszy AF do reportażu ślubnego jest aż tak potrzebny, silent mode na pewno (ale czy trwałość migawki przez ten tryb nie ucierpi?) no i brak bandingu - czy to wszystko warte 70% ceny mk2 więcej.
    Warto by zobaczyć jak to jest w "papierach" MKIII. Podczas prezentacji nowej piątki w "Fotograficznym programie bez nazwy" przedstawiciel Canon'a powiedział, że nowa piątka ma gwarancję na migawkę 150 000 cykli.
    Powtórzył to dwa razy!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Warto by zobaczyć jak to jest w "papierach" MKIII. Podczas prezentacji nowej piątki w "Fotograficznym programie bez nazwy" przedstawiciel Canon'a powiedział, że nowa piątka ma gwarancję na migawkę 150 000 cykli.
    Powtórzył to dwa razy!
    Ja zastanawiam się nad tym, czy stosowanie trybu cichego powoduje skrócenie życia migawki...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ja zastanawiam się nad tym, czy stosowanie trybu cichego powoduje skrócenie życia migawki...
    Albo wydłużenie ... zaleznie jaki mechanizm zwalnia klapnięcie..
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    z punkt widzenia posiadacza mkII czytając blog czachy chcę kupić ale zerkając na sample cichego pytam po co? i jak z tym żyć?
    Moim zdaniem to kwestia opanowania workflow. Poza tym nowa piątka pokazuje co potrafi w naprawdę trudnych warunkach.
    Tu jeszcze opinia Nikoniarza na temat 5DmkIII:
    http://www.ryanbrenizer.com/2012/03/...n-5d-mark-iii/
    Wnioski są jednoznaczne - da się nim robić zdjęcia :cool:.
    Konkluzja tego Pana którego trudno posądzać o stronniczość :
    Conclusion:
    Right now, Canon is primarily competing with the Nikon D800. At $500 cheaper and with a high-resolution, high dynamic range sensor, the D800 will be a tempting option for most users. For someone like me who takes more than a quarter million photos a year, the idea of a sensor that only shoots 36MP is a non-starter.

More importantly, Canon has built a near-perfect wedding camera. Great at high ISOs, accurate and customizable autofocus, speedy and quiet operation and with versatile RAW resolution, this camera is finally a worthy companion to Canon’s huge array of lenses. On either the Nikon or Canon side, you can’t use the camera as an excuse anymore.

Przy okazji prawdziwa uczta dla oczu, a nie fotografie butelek czy cegieł .

Przy okazji poczyściłem OT - bardzo proszę nie dodawać nam roboty śmieciowymi wpisami .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-03-2012 o 18:01
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ale skoro producent deklaruje 150k to chyba nie ma to większego znaczenia.

Domyślnie

ma bo jeżeli oszczędza to można dojechać do 250 tyś.
    według mnie tryb cichy używany cały czas może zużyć elementy do amortyzacji klapnięć lustra
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    ma bo jeżeli oszczędza to można dojechać do 250 tyś.
    według mnie tryb cichy używany cały czas może zużyć elementy do amortyzacji klapnięć lustra
    Można gdybać ale nikt nie wie jak z tym jest.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale macie dylematy. Ile w całym waszym doświadczeniu z lustrzankami musieliście wymieniać migawkę?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ale macie dylematy. Ile w całym waszym doświadczeniu z lustrzankami musieliście wymieniać migawkę?
    Niektórzy wymieniają co 30 tys
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pytanie co ma do tego migawka?
    Bo ten tryb cichy to raczej widac wyciszenie mechanizmu lutra - nie wali on z normalna sila, ale dziala delikatniej (mniej fps jest i pewnie shutter lag tez zwieksza sie znacznie).

Strona 22 z 372 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów