Moim zdaniem to kwestia opanowania workflow. Poza tym nowa piątka pokazuje co potrafi w naprawdę trudnych warunkach.
Tu jeszcze opinia Nikoniarza na temat 5DmkIII:
http://www.ryanbrenizer.com/2012/03/...n-5d-mark-iii/
Wnioski są jednoznaczne - da się nim robić zdjęcia :cool:.
Konkluzja tego Pana którego trudno posądzać o stronniczość:
Conclusion:
Right now, Canon is primarily competing with the Nikon D800. At $500 cheaper and with a high-resolution, high dynamic range sensor, the D800 will be a tempting option for most users. For someone like me who takes more than a quarter million photos a year, the idea of a sensor that only shoots 36MP is a non-starter.
More importantly, Canon has built a near-perfect wedding camera. Great at high ISOs, accurate and customizable autofocus, speedy and quiet operation and with versatile RAW resolution, this camera is finally a worthy companion to Canon’s huge array of lenses. On either the Nikon or Canon side, you can’t use the camera as an excuse anymore.
Przy okazji prawdziwa uczta dla oczu, a nie fotografie butelek czy cegieł.
Przy okazji poczyściłem OT - bardzo proszę nie dodawać nam roboty śmieciowymi wpisami.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-03-2012 o 18:01
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ma bo jeżeli oszczędza to można dojechać do 250 tyś.
według mnie tryb cichy używany cały czas może zużyć elementy do amortyzacji klapnięć lustra
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Ale macie dylematy. Ile w całym waszym doświadczeniu z lustrzankami musieliście wymieniać migawkę?