Strona 122 z 372 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Tylko że ja nie wiem o jakim portrecie mowa? Zdjęcie 2 strony wcześniej jest z 5D3 + 50L.
    Ok. Wszystko już jasne. Linku nie widziałem na cb, natomiast na innej widziałem zdjęcie, stąd była moja prośba

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A tak ogólnie pomysł z odzielnym wątkiem nie jest taki zły. Można tam powklejać szersze opisy od osób ktore uzywały juz tej puszki. Bo to co sie tutaj dzieje ma nie wiele wspolnego z merytoryczna dyskusja. Moge przekleic jakies fragmenty z bloga np.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    dzięki za mini recenzję i zdjęcie ZAC. wrzuciłbyś może rawa z panną młodą i ewentualnie boćka?
    rawa z panną młodą nie dam, bo to fotografia za pieniądze, więc nie bardzo wypada.
    natomiast boćka - proszę bardzo http://dl.dropbox.com/u/19033117/_95C1406.CR2

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZAC Zobacz posta
    rawa z panną młodą nie dam, bo to fotografia za pieniądze, więc nie bardzo wypada.
    natomiast boćka - proszę bardzo http://dl.dropbox.com/u/19033117/_95C1406.CR2
    Mam pytania w sprawie boćka.
    1.Czy ostrzyłeś na boćka i przekadrowywałeć?
    2.Skąd się bierze 15 punktów AF otaczających punkt wybrany?
    3.Czy masz jakieś pióra zrobione w cieniu przy dużym ISO (3200,6400)?
    Jeżeli tak to czy mógbyś podesłać jakiegoś RAW'a?
    4.Rozumiem, że plik jest bez żadnej korekty (NR)?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Mam pytania w sprawie boćka.
    1.Czy ostrzyłeś na boćka i przekadrowywałeć?
    2.Skąd się bierze 15 punktów AF otaczających punkt wybrany?
    3.Czy masz jakieś pióra zrobione w cieniu przy dużym ISO (3200,6400)?
    Jeżeli tak to czy mógbyś podesłać jakiegoś RAW'a?
    4.Rozumiem, że plik jest bez żadnej korekty (NR)?
    1. nie pamiętam
    2. szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia o jakie 15 punktów chodzi
    3. na tak wysokich nie mam. może jutro rano coś ustrzelę.
    4. tak
    Ostatnio edytowane przez ZAC ; 20-04-2012 o 21:09

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    A tak ogólnie pomysł z odzielnym wątkiem nie jest taki zły. Można tam powklejać szersze opisy od osób ktore uzywały juz tej puszki. Bo to co sie tutaj dzieje ma nie wiele wspolnego z merytoryczna dyskusja.
    Popieram taką inicjatywę utworzenia wątku tylko dla posiadaczy mkIII, z propozycją jej modyfikacji = nieposiadacze mieliby prawo wyłącznie do zadawania pytań posiadaczom. Sam na razie jestem nieposiadaczem :-)

Domyślnie

Nie wiem czy w ten sposób wypada, ale na forum jestem od niedawna więc w razie czego liczę na niski wymiar kary.
    Wrzucam link do moich zdjęć zrobionych dziś trójką (wkrótce postaram się wrzucić więcej, lub skrobnąć jakąś recenzję - na razie nie mam czasu).

Link komercyjny

ISO na zewnątrz od 200 do 800, podczas konferencji od 1600 do 6400. Podstawowa obróbka w Camera Raw bez odszumiania. Użyte obiektywy: C 50 1.8, C 16-35 II, S 70-200 II. AF bajka, wszystkie punkty trafiają w one shot i servo, pczy czym w serii oczywiście zdarzają się jeszcze jakieś pojedyncze przestrzelone. Bufor daje radę, na baterii naładowanej w 100 procentach, po tysiącu zdjęć zeszła mi ledwie jedna kreska.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-04-2012 o 21:34
    pkt. 8. regulaminu

5d3 + C16-35 + C50/1.8 + S70-200 + 2 słoiki na m44 + trochę studia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    W wizjerze, w czasie wykonywania zdjecia masz wyswietlone pkt AF i jeden z nich jest aktywny (czerwony). Wszystkich punktów jest 61 a na ujeciu jest ich łącznie tylko 15. Ciekawi mnie z czego wynika taka ilość?
    Załączone zdjęcie to zrzut z DPP z zaznaczonymi punktami AF.
    Rozmiar zdjęcia!!!
    Nie ma zdjecia, ale chyba wiem w czym rzecz. W menu mozna sobie wybrac ile punktow ma byc aktywnych (iloma chcemy sie poslugiwac). Do krajobrazu uzywam ograniczonej liczby punktow AF, poniewaz latwiej (szybciej) jest sie przelaczac na skrajne punkty.

Ps. Przepraszam za brak polskich znakow.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

2. szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia o jakie 15 punktów chodzi
    W wizjerze, w czasie wykonywania zdjecia masz wyswietlone pkt AF i jeden z nich jest aktywny (czerwony). Wszystkich punktów jest 61 a na ujeciu jest ich łącznie tylko 15. Ciekawi mnie z czego wynika taka ilość?
    Załączone zdjęcie to zrzut z DPP z zaznaczonymi punktami AF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie ma zdjecia, ale chyba wiem w czym rzecz. W menu mozna sobie wybrac ile punktow ma byc aktywnych (iloma chcemy sie poslugiwac). Do krajobrazu uzywam ograniczonej liczby punktow AF, poniewaz latwiej (szybciej) jest sie przelaczac na skrajne punkty.

Ps. Przepraszam za brak polskich znakow.
    W czasie poprawiania postu przyszła Twoja odpowiedź.
    Oto mi chodziło. Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 20-04-2012 o 22:20 Powód: Automerged Doublepost

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zgodnie z pomysłem który tu padł stworzyłem nowy wątek w dziale testy. Zapraszam tam tych, którzy mieli styczność z 5D3 i są w stanie podzielić się swoimi opiniami, jak i tych którzy mają do nich pytania. Ten wątek niestety zmienił się nieco w mały śmietniczek i prosił bym aby tego nowego nie sprowadzać do podobnego poziomu.

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=83118

Strona 122 z 372 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów