A tak ogólnie pomysł z odzielnym wątkiem nie jest taki zły. Można tam powklejać szersze opisy od osób ktore uzywały juz tej puszki. Bo to co sie tutaj dzieje ma nie wiele wspolnego z merytoryczna dyskusja. Moge przekleic jakies fragmenty z bloga np.
rawa z panną młodą nie dam, bo to fotografia za pieniądze, więc nie bardzo wypada.
natomiast boćka - proszę bardzo http://dl.dropbox.com/u/19033117/_95C1406.CR2
Mam pytania w sprawie boćka.
1.Czy ostrzyłeś na boćka i przekadrowywałeć?
2.Skąd się bierze 15 punktów AF otaczających punkt wybrany?
3.Czy masz jakieś pióra zrobione w cieniu przy dużym ISO (3200,6400)?
Jeżeli tak to czy mógbyś podesłać jakiegoś RAW'a?
4.Rozumiem, że plik jest bez żadnej korekty (NR)?
Ostatnio edytowane przez ZAC ; 20-04-2012 o 21:09
Nie wiem czy w ten sposób wypada, ale na forum jestem od niedawna więc w razie czego liczę na niski wymiar kary.
Wrzucam link do moich zdjęć zrobionych dziś trójką (wkrótce postaram się wrzucić więcej, lub skrobnąć jakąś recenzję - na razie nie mam czasu).
Link komercyjny
ISO na zewnątrz od 200 do 800, podczas konferencji od 1600 do 6400. Podstawowa obróbka w Camera Raw bez odszumiania. Użyte obiektywy: C 50 1.8, C 16-35 II, S 70-200 II. AF bajka, wszystkie punkty trafiają w one shot i servo, pczy czym w serii oczywiście zdarzają się jeszcze jakieś pojedyncze przestrzelone. Bufor daje radę, na baterii naładowanej w 100 procentach, po tysiącu zdjęć zeszła mi ledwie jedna kreska.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-04-2012 o 21:34
pkt. 8. regulaminu
5d3 + C16-35 + C50/1.8 + S70-200 + 2 słoiki na m44 + trochę studia
Nie ma zdjecia, ale chyba wiem w czym rzecz. W menu mozna sobie wybrac ile punktow ma byc aktywnych (iloma chcemy sie poslugiwac). Do krajobrazu uzywam ograniczonej liczby punktow AF, poniewaz latwiej (szybciej) jest sie przelaczac na skrajne punkty.
Ps. Przepraszam za brak polskich znakow.
W wizjerze, w czasie wykonywania zdjecia masz wyswietlone pkt AF i jeden z nich jest aktywny (czerwony). Wszystkich punktów jest 61 a na ujeciu jest ich łącznie tylko 15. Ciekawi mnie z czego wynika taka ilość?
Załączone zdjęcie to zrzut z DPP z zaznaczonymi punktami AF.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W czasie poprawiania postu przyszła Twoja odpowiedź.
Oto mi chodziło. Dzięki.![]()
Ostatnio edytowane przez 1glider ; 20-04-2012 o 22:20 Powód: Automerged Doublepost
Zgodnie z pomysłem który tu padł stworzyłem nowy wątek w dziale testy. Zapraszam tam tych, którzy mieli styczność z 5D3 i są w stanie podzielić się swoimi opiniami, jak i tych którzy mają do nich pytania. Ten wątek niestety zmienił się nieco w mały śmietniczek i prosił bym aby tego nowego nie sprowadzać do podobnego poziomu.
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=83118