Chyba sobie kupię jednak drugie 5d2 + 35L w gratisie![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
proszę potraktuj moje pytanie odnośnie kolorów naprawde serio (pytam jako potencjalny kupiec mk3, a nie żeby się czepiać), nie widzisz czy widzisz różnice?
bo jak nie... to zaraz napiszę, że mk1 to dopiero miał kolory i wtedy się zacznie...:-)
Ostatnio edytowane przez tombas ; 30-03-2012 o 17:04
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Cichy, No raczej nie masz wyjścia. Ten czerwony buraczek jest nie do przyjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez Canion ; 30-03-2012 o 17:06
Sa subtelne róznice, ale jak dla mnie sa takie ze wole III, jest "ziarniscie" a nie ciapowato jak w mark II.
i białe po czerwonym od lewej jest z mniejszym zafarbem w III.
OK Kuba to jest 6400, nie wierze ze nie pocisnałes z wyzszymi ISO, bo tam chyba II juz bardzoije blado wyglada
Ciekawe,oglądając testy Cichego, Czachy i nakładając na to jeszcze sample z Dprewiew
odnoszę wrażenie że oglądam foty z różnych modeli korpusów(?)![]()
powyżej 6400 nawet nie robiłem, bo dla mnie 6400 jest czułością mocno na wyrost, sam używam max 1600, 3200 sporadycznie.
Mam już swoje zdanie na temat RAW i DR w 5d3, wczoraj bardzo podobne wyniki jaki Cichy uzyskałem przy ISO 1600 i 3200 wołane z CR 6.7 beta. Do tego co fotografuję jak na razie spoko 5d2 daje radę.
Ach, żeby nie było, w słabym świetle na 6400 w mkII pojawia się lekki banding, w mkIII tego nie ma. Ale szum na porównywalnym poziomie.
Muszę się zastanowiść mocno, czy lepszy AF do reportażu ślubnego jest aż tak potrzebny, silent mode na pewno (ale czy trwałość migawki przez ten tryb nie ucierpi?) no i brak bandingu - czy to wszystko warte 70% ceny mk2 więcej.
z punkt widzenia posiadacza mkII czytając blog czachy chcę kupić ale zerkając na sample cichego pytam po co? i jak z tym żyć?![]()