Pytanie, jaki % zdjęć ślubnych jest w kościele / USC? Przecież to marginalna kwestia, nawet jeśli żywotność migawki spada to tak jak wszystko czego się używa.
Zawsze można kupić i nie używać wcale, wtedy na pewno nic się nie zepsuje ;-)
Pytanie, jaki % zdjęć ślubnych jest w kościele / USC? Przecież to marginalna kwestia, nawet jeśli żywotność migawki spada to tak jak wszystko czego się używa.
Zawsze można kupić i nie używać wcale, wtedy na pewno nic się nie zepsuje ;-)
Tak sobie oglądam te foty i oglądam U mnie wygląda to tak:
- nie wiem, jak z balansem bieli, ale na pewno tutaj są różnice pomiędzy tymi piąteczkami; bardziej mi odpowiada mk3; obraz jest lokalnie bardziej kontrastowy;
- u mnie widać różnicę przy krawędziach tych literek, lepiej jest w mk3;
- poziom szumu, cóż po szumnych zapowiedziach myślałem, że będzie znacząca różnica, ale tak jakoś nie chce mi to wyjść z tych fotek.
Dzięki za te fotki, oby więcej takich porównawczych.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-03-2012 o 18:50
Rutra007
Niektorzy to chyba powinni sobie skaner kupić zamiast aparatu ...![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
cześć
ma ktoś porównanie AF z 30D? na pewno jest lepiej, ale czy bardzo?
nie no masz kolego porównanie w 5D mk3 masz AF z 1Dx więc sam sobie odpowiedz![]()
Regulamin pkt 8.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Sam czujnik z punktami będzie raczej ten sam. W 1D X jest jednak inny sensor pomiaru światła, również wykorzystywany w obliczeniach, oraz osobny procesor Digic sterujący tym całym ustrojstwem. To oznacza, że w One Shot precyzja powinna być podobna, natomiast przy AI Servo topowy 1D X będzie miał pewną przewagę. Niemniej w porównaniu do 30D to i tak niebo a ziemia.
70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG