Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 93

Wątek: Z przygód posiadaczy iPhonów

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dokladnie o to mi chodzi. jednemu odpowiada jedno, innemu drugie. tylko fanboye nie przyjmuja pewnych rzeczy do wiadomosci....
    Nie jestem fanem Apple. Nie posiadam Maca. Z najsmieszniejszych rzeczy to iphona wiecej uzywam na statku niz w domu - calkowicie poza smycza zwana GSM. Uzywalem daaaawno temu Palma (splajtowal) bo mialem wszystko w jednym miejscu. To samo z ajfonem - wszystko w jednym z oprogramowaniem za grosze. Dobry program astronawigacyjny na PC kosztuje fortune, na iphone mam to za 3 dolce.

Apple ma jedna zalete, ktorej brakuje windozie, androidom i innym szajsungom - działa. Działa sam, bezobslugowo, bez koniecznosci ukonczenia studiow informatycznych w celu zestawienia polaczenia ad-hoc. Wiem, system dla bezmozgowcow - pewnie dlatego tak bardzo popularny za oceanem Uwalnia mnie od kabli, zasilaczy, aku i targania ze soba osobnego zasilacza na drugi koniec swiata bo jego producent wymyslil jakies specjalne connection zeby tylko w jednej chinskiej wiosce mogli toto robic.

Bylem strasznym przeciwnikiem iPada. Dluuuuuuuuugo uwazalem, ze to gowniana zabawka dla malolatow i innych istot ograniczonej zdolnosci postrzegania rzeczywistosci. Wrecz sie przysiegalem, ze tego nie kupie. Kupilem. Jestem zachwycony. Glupia karte wi-fi (eye-fi) zeby mi zrzucala zdjecia na notebooka konfigurowalem ze 2 godziny podczytujac co rusz w necie i uzywajac googli. W iPadzie po prostu zadzialalo po jednym kliknieciu.

:-)

PS: tzw design maja fantastyczny. Jak na razie nikt sie nawet nie zblizyl do tego.

Edit: zuzycie energii mi w domu spadlo. Łogromny komputer wielkosci pol kamienicy uruchamiam rzadziej bo CB moge se czytac na iPadzie. Wkurza mnie tylko brak mozliwosci zmiany stylu forum na ciemny bo safari nie umozliwia tego co mozilla a kolory forum mamy obrzydliwe
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 13-03-2012 o 23:01

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie jestem fanem Apple. Nie posiadam Maca.
    rowniez tego nie twierdzilem

twierdze wylacznie, ze to co jednemu sie sprawdza, innemu niekoniecznie pasuje i ewangelie o slusznosci jedynego rozwiazania sa nie na miejscu.
    www albo tez flickr

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

rowniez tego nie twierdzilem

twierdze wylacznie, ze to co jednemu sie sprawdza, innemu niekoniecznie pasuje i ewangelie o slusznosci jedynego rozwiazania sa nie na miejscu.

Pamietaj tylko, ze to dziala w obie strony. Przekonanie o wyzszosci badz nizszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy jest smieszne w obie strony.

Janusz,

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Pamietaj tylko, ze to dziala w obie strony. Przekonanie o wyzszosci badz nizszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy jest smieszne w obie strony.
    zgadzam sie. fanboyem chocby Androida albo Windowsa nie jestem, on tez ma wady. tylko po prostu lepiej w konkretnym przypadku pasuje do moich potrzeb.
    www albo tez flickr

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

zgadzam sie. fanboyem chocby Androida albo Windowsa nie jestem, on tez ma wady. tylko po prostu lepiej w konkretnym przypadku pasuje do moich potrzeb.
    Oooooo... i o to mi właśnie chodzilo. Popróbuj Appla - bedziesz zafascynowany. tylko trzeba to traktowac jako calosc - nie jako osobne urzadzenia - bo dopiero wtedy widac rozńice. Zupelnie powaznie rozwazam "przesiadke" na Maca. Wiem, wiem, 5 razy za drogi ale Mac Pro moja Toshibe (za te same pieniadze) bije na głowe. Jedyną rzeczą, ktora mnie powstrzymuje to ogromna ilosc zakupionych za niemałą kasę oprogramowania a uruchamianie Windozy pod OSx jakoś wydaje mi się trzymaniem prawego ucha lewą ręka przełozoną pod prawym kolanem. Dopóki sam nie sprawdzę to i tak w nic nie uwierzę.

Na dzisiaj Apple jest milion razy "userfriendly" od konkurencji. Howgh.

Janusz,

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Nadciaga Windows 8, ma być właśnie friendly na wzór Apple

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nienawisc to niedobra rzecz bo przyslania rozum.
    no właśnie, Janusz, no właśnie...

z całym szacunkiem oczywiście.

Aplikacje z Appla tez jakos na Androidzie czy Windozie nie dzialaja wiec argument dziala w obie strony.
    tylko proporcje są zupełnie inne...

Mojego iphone NIE MUSZE podpinac zadnym kabelkiem do Maca czy iPada bo gadaja ze soba bez kretynskich kabli.
    spokojnie, Janusz, spokojnie.

kable też mają swoje zalety.
    poza tym masz wtedy pewność, że sam sobie grzebiesz w telefonie.

Apple ma jedna zalete, ktorej brakuje windozie, androidom i innym szajsungom - działa. Działa sam, bezobslugowo, bez koniecznosci ukonczenia studiow informatycznych w celu zestawienia polaczenia ad-hoc. Wiem, system dla bezmozgowcow
    no dokładnie.
    szczerze mówiąc połączenia, które zadziałało po jednym kliknięciu - to ja bałbym się używać. :wink:

poza tym od dwóch tygodni używam nowego andka z prockiem 1.4 GHz i muszę stwierdzić, że już nie jest tak źle, jak niektórzy sądzą - to już też powoli zaczyna działać.
    a swoboda wyboru wielu możliwych rozwiązań i poziom customizacji bije wszystko inne (WP7/8, iOS) na głowę.

PS: tzw design maja fantastyczny. Jak na razie nikt sie nawet nie zblizyl do tego.
    sorry, ale kwestia gustu.
    mam teraz śliczny damski telefon, nawet ładny.
    i na pewno nie taki klockowaty jak iphon czy galaxy.

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    no właśnie, nadciąga.
    w zasadzie już prawie jest, można go sobie odpalić.
    no i dokładnie - jest tak samo mało friendly, jak iOS na Applach...
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 13-03-2012 o 23:49 Powód: Automerged Doublepost
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    nooooooo... multitasking bedzie realizowany jak dotychczas.... Na multi komputerach tj. Chcesz miec trzy programy "w tle" to se kup trzy kompy Uśpić komuter trzeba tak jak karpia na Wigilie - młotkiem po łbie .

Tak jak w Applu to sie nie da w M$ az tak bardzo nie zmądrzeli IMHO

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Janusz, OMG, kto ci takich głupot naopowiadał??
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ...
    kable też mają swoje zalety.
    poza tym masz wtedy pewność, że sam sobie grzebiesz w telefonie.....

Nooooooo... Dobre!!! Naprawde sadzisz, ze Twoj telefon nie komunikuje sie z nikim bo podłaczyles go przez kabel?

Wiesz, w wieku lat 60 nie mam ani nienawiści do Win ani do OSx. Fanem tez nie jestem. Wychowalem sie na czym co sie zwało George 3 i to był jedyny dobry system

Dobranoc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    Janusz, OMG, kto ci takich głupot naopowiadał??
    Obawiam się, ze nie przeczytałeś wsztkiego co ja i Akustyk napisalismy....

Edit: że zacytuje piosenkę: ... byłem w Rio, byłem w Bayo, byłem nawet na Hawayo... Wszystko...... znasz ciąg dalszy?
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 14-03-2012 o 00:16 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów