Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12202122
Pokaż wyniki od 211 do 216 z 216

Wątek: Canon 5D - AF - Kompendium

Coś już napisał

Domyślnie

Dla 5d przesiadlem sie chwilowo z Nikona(ceny uzywanych D700 sa potworne a potrzebowalem FF)i musze powiedziec ze jest to najlepszy aparat na rynku pod wzgledem stosunku jakosci do ceny.Aparat ma juz 7 latek ale jakosc obrazka jest wciaz swietna,uzywalne ISO 1600,solidna budowa i kilka dobrych obiektywow w rozsadnej cenie.Planuje wrocic do Nikona ale 5d moge polecic kazdemu kto ma cierpliosc do AF(srodkowy punkt dziala bezblednie ale pozostale to loteria)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Do jakiego aparatu można porównać szybkość i skuteczność AF w 5D MKII? Używam tylko centralnego AF i szkieł L

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amateur Zobacz posta
    Do jakiego aparatu można porównać szybkość i skuteczność AF w 5D MKII? Używam tylko centralnego AF i szkieł L
    jezeli tylko srodkowy AF to dziala tak samo skutecznie jak w najlepszych (czyt. topowych) modelach ;]
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    jezeli tylko srodkowy AF to dziala tak samo skutecznie jak w najlepszych (czyt. topowych) modelach ;]
    Czyli, że wciskam spust migawki i jak w Deesie, zanim pomyślę, to sie wyostrzyło i zrobiło zdjęcie?

Cytat Zamieszczone przez amateur Zobacz posta
    Odpowiem bardziej zgodnie z prawdą.
    Wyostrza się i robi zdjęcie. Trwa to czasami wystarczająco długo, żeby nie zdążyć. Bywa frustrujące, ale tylko trochę. (Szczególnie, kiedy przyzwyczajony juz do 5DII weźmie Ds'a do ręki i nagle za szybko zdjęcia się robią.) Nie mniej, jeśli poświęcić temu tematowi trochę więcej czasu, niż czytanie kilku opinii w internecie, da się robić także zaawansowaną reporterkę...
    Nie wiem do jakiego aparatu to porównać. Nie rozumiem sensowności pytania.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 06-03-2012 o 09:26
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

w 5D af tylko centralny... wczoraj robiłem gościnnie zdjęcia na ślubie. z racji tego że robione bez ciśnienia to pobawiłem się bocznymi punktami, tragedia na bocznych bardzo duży odrzut zdjęć gdzie nawet ustawienie AF trwało wieki. Na centralnym w statycznych scenach ok, podczas tańca już też zaczynają się problemy, AF czasami nie zdąży złapać ostrości, jak złapie to para już tańczy gdzieś indziej, szczególnie jak obiekt porusza się w kierunku aparatu bądź od niego. Ogólnie to tylko Centralny punkt i żadne inny.
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

A jak się sprawdza pomiar wielopunktowy ? Pytanie kieruje dla osób które używają dłuższy czas 5d MK II.

Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12202122

Uprawnienia umieszczania postów