Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Druga kwestia to po kiego grzyba mnożyć byty jak można wsadzić bebechy z siódemki do 70D i wszyscy będą szczęśliwi - księgowi Canona przede wszystkim .
lubie twoje diagnozy, Watsonie

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
mus nie, ale ta konstrukcje optyczna Canona ma zajedobra i jesli tam wrzucic nowy 4-dzialkowy IS i najnowsze powloki... to za kilka lat, jak cena zejdzie do ludzkiego poziomu, ten lens bedzie ukochany...

400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
jak nie zarzna, jak zarzna? podaj mi przyklad premiery lensa z ostatnich... dajmy na to 5 lat, ktory nie mordowal cena 18-55 sie nie liczy!

z innej beczki - to jest nowa sportowa rurka pod reporterski FF dla przyzwyczajonych do 1D + 300/4, a ta kombinacja byla koniem roboczym np. do hokeja na lodzie.

to nadal jest, pomijajac koszt korpusu, dawne 300/4 plus jakas nerka i rezygnacja z drugiego dziecka (wzglednie "let go" pierwszemu, jesli drugiego nie ma)... no ale...

EF135 f/1.8 IS - podobno istnieje ale póki co odłożony
po ostatnim tygodniu juz mnie takie plotki przestaja dziwic i nawet wydaja sie realistyczne... a wizja jest az zbyt piekna...

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D.
FF z uczciwym AF dla zwyklego smiertelnego, tzn. tanszy niz samochod... ? o tempora, o mores! a jeszcze nie dawno FF nie bylo i nigdy nie mialo byc potrzebne...