Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Digic jest dedykowany do przetwarzania obrazu, nie posiada natomiast sprzętowego "wspomagacza" analizy i porównywania obrazów pod kątem ostrości (kontrastu).
    a czy ocena ostrosci to nie jest przypadkiem prosty jak swinski ryj problem znalezienia maksimum funkcji, co sie robi przez banalny uklad rozniczkujacy?
    no, troche moze madrzejszy, zeby sie nie dal zmylic przez ekstrema lokalne, ale pod wzgledem hardware'owym to jest to nadal taki pikus, ze nawet ja bym to zlutowal w domu, mimo manualnej sprawnosci na poziomie epsilon. a Digic przy tym jest jak QuadCore przy 386...

poza tym, to oczywiscie bezdyskusyjnie racja, ze softwarem nie ma sie co w to babrac, skoro mozna hardwarem...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a czy ocena ostrosci to nie jest przypadkiem prosty jak swinski ryj problem znalezienia maksimum funkcji, co sie robi przez banalny uklad rozniczkujacy?
    no, troche moze madrzejszy, zeby sie nie dal zmylic przez ekstrema lokalne, ale pod wzgledem hardware'owym to jest to nadal taki pikus, ze nawet ja bym to zlutowal w domu, mimo manualnej sprawnosci na poziomie epsilon. a Digic przy tym jest jak QuadCore przy 386...

poza tym, to oczywiscie bezdyskusyjnie racja, ze softwarem nie ma sie co w to babrac, skoro mozna hardwarem...

Nie mówię, że trudne, tylko że ma być piekielnie szybkie, w dodatku weź pod uwagę, że tu musi akceptowalnie działać nawet z mało kontrastowymi scenami, czyli zapewne jakaś logika też musi być zaimplementowana, żeby układ nie szukał ostrości pół godziny, ale widział kiedy się poddać
    Ostatnio edytowane przez arra ; 21-02-2012 o 21:58

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta

Nie mówię, że trudne, tylko że ma być piekielnie szybkie, w dodatku weź pod uwagę, że tu musi akceptowalnie działać nawet z mało kontrastowymi scenami, czyli zapewne jakaś logika też musi być zaimplementowana, żeby układ nie szukał ostrości pół godziny, ale widział kiedy się poddać
    Naprawdę nie ma się nad czym zastanawiać tu http://szumofobia.pl/forum/showthread.php?t=332
    i tu
    http://graphics.stanford.edu/courses...tofocusCD.html
    zostało to opisane.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uprawnienia umieszczania postów