Strona 42 z 269 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    2x? To proszę zapakować 1 szt. :-P
    Eeeeeeeeeee, nie wiedziałem, że 400/5.6 takie tanie jest. 400/4 IS spodziewałbym się raczej w cenie 300/2.8 L IS. Ciekawe czy przy okazji Canon ogłosi koniec przygody z DO czy wycofa się po cichutku...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak przy okazji: bardziej niż na 5d III czekam na nowego Rebela. Spóźnia się. Ciekawe czy oznacza to, że Canon będzie mieć do powiedzenia coś ciekawego? Nie ukrywam, że 600d mnie rozczarowała.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-02-2012 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    lubie twoje diagnozy, Watsonie
    Dzięki Sherlocku .

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak nie zarzna, jak zarzna? podaj mi przyklad premiery lensa z ostatnich... dajmy na to 5 lat, ktory nie mordowal cena 18-55 sie nie liczy!
    W sumie rozwiązanie ze zrobieniem 400/4 IS zamiast 400/5.6 IS jest z tego powodu bardzo logiczne. Szczególnie gdyby to miało oznaczać zakończenie produkcji tego ostatniego.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ciekawe czy przy okazji Canon ogłosi koniec przygody z DO czy wycofa się po cichutku...
    A dlaczego? Niedawno były nowe patenty na kolejne obiektywy z DO. Poza tym nieonanistyczne patrząc te obiektywy mają bardzo duże zalety dlatego nie sądzę żeby to odeszło do lamusa. Marketingowo też ma to znaczenie, że Canon ma coś czego inni nie mają - nawet jeśli jest to bardziej kwestia folderowa niż praktyczna.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-02-2012 o 21:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A dlaczego? Niedawno były nowe patenty na kolejne obiektywy z DO. Poza tym nieonanistyczne patrząc te obiektywy mają bardzo duże zalety dlatego nie sądzę żeby to odeszło do lamusa. Marketingowo też ma to znaczenie, że Canon ma coś czego inni nie mają - nawet jeśli jest to bardziej kwestia folderowa niż praktyczna.
    Patentować Canon może różne rzeczy, również dla zmylenia konkurencji.
    Zalety? A jakie? Nowe super-tele (300, 400, 500 i 600) też są lżejsze od starych. 70-300 DO? Po wprowadzeniu L-ki 70-300 chyba sprzedaż spadła do zera. Jak ktoś chce mały obiektyw, to kupi mikrozuiko

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Patentować Canon może różne rzeczy, również dla zmylenia konkurencji.
    Zalety? A jakie? Nowe super-tele (300, 400, 500 i 600) też są lżejsze od starych. 70-300 DO? Po wprowadzeniu L-ki 70-300 chyba sprzedaż spadła do zera. Jak ktoś chce mały obiektyw, to kupi mikrozuiko
    Wiesz nie mam żadnych danych na temat sprzedaży żeby móc polemizować ale nie sądzę żeby sprzedaż była zerowa - znam ludzi którzy mają 70-300 DO - porównywanie tego z megaklocem eLką nie ma według mnie najmniejszego sensu. Natomiast zalety są takie że są po prostu małe i lekkie przy zupełnie przyzwoitej jakości (i bardzo nieprzyzwoitej cenie :cool: - co jest oczywistą wadą). Do tego to co wspominałem o marketingu.

BTW: "kupi mikrozuiko" - z bagnetem EF oczywiście .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiesz nie mam żadnych danych na temat sprzedaży żeby móc polemizować ale nie sądzę żeby sprzedaż była zerowa - znam ludzi którzy mają 70-300 DO - porównywanie tego z megaklocem eLką nie ma według mnie najmniejszego sensu.
    Bo kupili za 50% ceny z rynku wtórnego albo nie mieli wyboru, tzn. nie było jeszcze L-ki. L-ka nie jest wcale megaklocem w porównaniu do DO. Ale potrafię zrozumieć, że dla kogoś to jest różnica, sam wolę rebela od 7d.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bo kupili za 50% ceny z rynku wtórnego albo nie mieli wyboru, tzn. nie było jeszcze L-ki.
    Była i kupili z pełną świadomością, że przepłacają ale z racji tego, że większość życia spędzają w podróżach (szczególnie lotniczych) była to inwestycja jak najbardziej racjonalna. Szczególnie jak jeden z nich musiał zostawić w Patagonii swój ulubiony obiektyw żeby nie płacić gigantycznej kwoty za nadbagaż.

L-ka nie jest wcale megaklocem w porównaniu do DO. Ale potrafię zrozumieć, że dla kogoś to jest różnica, sam wolę rebela od 7d.
    Wszystko to kwestia priorytetów dla niektórych problemem jest nawet kolor. Ja uważam że lepiej żeby był wybór i fajnie że niektóre firmy to zapewniają .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

2. Jeśli chodzi o szkła to są szanse na:
    35L II - drogi (mój komentarz - pewnie jak diabli podejrzewam że będzie dobijać do 8-9 kzł) - premiera na wiosnę
    Nowe 35 nie może być droższe (a przynajmniej nie tak znacząco) od 24L
    Obstawiam maks 7k. Niech tylko poprawią CA. Ostrość jest ok.
    35 nie jest produkowana w takiej ilości i nie jest takim koniem roboczym jak 24-70L. Z zoomem mogli polecieć z ceną bo repo i tak kupią - tak jak kupili 70-200mkII tak i tego też kupią.

Premiery na Photokinie:

EF 100-400 f/4-5.6L IS - już było o nim w poprzednim odcinku

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
    400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
    100-400 już ma być od ilu? Z 3-5lat będzie nie?
    300/4 IS faktycznie nie ma się czego wstydzić no ale może wymienią? Czemu nie? Argument, że wejdzie razem z 400/4 IS jest logiczny

Ta czterysetka byłaby fajna, ale no jak nie zarżną ceną jak zarżną. 12k IMHO i nie mniej.

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D. Premiera 28 lutego br. Podobno jeśli będzie zapotrzebowanie na model z gęstą matrycą Canon z łatwością go może wypuścić - cokolwiek to oznacza???
    Poczekamy zobaczymy. Zakres 18-22Mpx, 6-7fps i przynajmniej z 9krzyżowych od 2.8 i dodatkowy procek do AFa i ja jestem w niebie.
    D700 z zatkniętą czerwoną flagą
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na CR piszą że wkrótce jakaś premiera. Podobno ma być FF. CR3 - czyli wiedzą to z bardzo wiarygodnego źródła. Oby się tylko nie okazało że to będzie takie prawie FF czyli 650D z "przełomową" matrycą 25 mpx .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Nowe 35 nie może być droższe (a przynajmniej nie tak znacząco) od 24L
    Obstawiam maks 7k. Niech tylko poprawią CA. Ostrość jest ok.
    Tak szczerze mowiac to chyba wyleczylem sie z pozadania naprawy 35L. To szklo jest praiwe kompletne. CA mozna poprawic. I dodac uszczelki. Troche malo zeby wprowadzac nowe szklo. A juz na bank nie warto dac wiecej niz 500-800 zl do takich ficzerow.

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    35 nie jest produkowana w takiej ilości i nie jest takim koniem roboczym jak 24-70L. Z zoomem mogli polecieć z ceną bo repo i tak kupią - tak jak kupili 70-200mkII tak i tego też kupią.
    24-70L za duzo z reporterami nie ma wspolnego. Koniem roboczym jest 16-35L + wspomniane 70-200. 24-70 nie ma ani atrakcyjnego zakresu do repo, ani wagi. Biegaj z nim i biala rurka i dwoma jedynkami dzien w dzien, dzien w dzien. No nie da sie

24-70L to jest bardzo atrakcyjne dla zaawansowanych amatorow oraz kotleciarzy itd.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

24-70 nabierze atrakcyjności wraz z wejściem na rynek 1DX.
    Kapitan Wagner

Strona 42 z 269 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów