Strona 43 z 269 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    24-70L to jest bardzo atrakcyjne dla zaawansowanych amatorow oraz kotleciarzy itd.
    Z tego co mi wiadomo, to często mają 16-35, 24-70, 70-200, ale faktycznie, te dwa skrajne są większość czasu używane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na CR piszą że wkrótce jakaś premiera. Podobno ma być FF. CR3 - czyli wiedzą to z bardzo wiarygodnego źródła. Oby się tylko nie okazało że to będzie takie prawie FF czyli 650D z "przełomową" matrycą 25 mpx .
    apropos 650d. Czekam na niego i ani widu ani slychu.
    Canon 650D | Sigma 50mm 1.4F | C 16-35mm L II | S 17-70mm F2.8-4.5 | Canon 580ex II

Flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enforces Zobacz posta
    apropos 650d. Czekam na niego i ani widu ani slychu.
    Też czekam. Zobaczymy co Canon wymyśli, numer typu 600d + dotykowy ekran u mnie nie przejdzie. Wydaje mi się, że i tak nie mają wielkiego pola manewru, jedynie nowa matryca i lepszy AF, tutaj mogą się wyróżnić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tymczasem pojawił się patent nowego kita, być może do bezlusterkowca bazującego na APS-C.
    Canon 18-45 f/3.5-5.6
    I wiecie co mnie w tym najbardziej podnieca? Brak IS
    Gdyby zrobili mały korpus ze stabilizacją matrycy, to ucieszyłbym się, że zostawiłem sobie 400/5.6, którego prawie nie używam. Idealny mały, lekki zestaw na wycieczki
    Ech, rozmarzyłem się... To tylko patent... Znając Canona nie będzie stabilizacji ani w obiektywie kitowym ani w korpusie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. OK, są pewne przesłanki, że będzie stabilizacja w korpusie. To tylko moje podejrzenia, ale niech będzie na koniec optymistyczniej
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-02-2012 o 18:41 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przy założeniu że to będzie całkowicie kompatybilne z bagnetem EF, bo jak nie to tego 400/5.6 możesz sobie z równym skutkiem podpiąć do któregoś olka i masz 800/5.6 .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tymczasem pojawił się patent nowego kita, być może do bezlusterkowca bazującego na APS-C.
    Canon 18-45 f/3.5-5.6
    ale do xxxD Canon regularnie wpycha niestabilizowany 18-55 i to szklo dorobilo sie juz markIII. nic nie stoi na przeszkodzie, zeby byla i wersja mark IV, jesli Canon dojdzie do wniosku, ze mozna jeszcze bardziej na kosztach przyciac

stabilizacja w Rebelach... no kaman... przeciez kupuja!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przy założeniu że to będzie całkowicie kompatybilne z bagnetem EF, bo jak nie to tego 400/5.6 możesz sobie z równym skutkiem podpiąć do któregoś olka i masz 800/5.6 .
    Kompatybilne przez przejściówkę, oczywiście. Podejrzewam, że Canon zgodność zachowa. Natomiast największym problemem może być AF. Bo skoro bez lustra, to raczej tylko CD AF. A ja nadal utrzymuję, że dotychczasowe szkła Canona się po prostu do tego nie nadają.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    stabilizacja w Rebelach... no kaman... przeciez kupuja!
    Nie w Rebelach. W nowym systemie bez lustra. I chyba tylko dlatego, żeby szkła były mniejsze (na APS-C i tak nie będą miniaturowe). Pokusa, żeby sprzedawać ISa w każdym szkle musi być straszna i naprawdę będę bił pokłony Canonowi jeśli z tego zrezygnują.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-02-2012 o 19:29 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kompatybilne przez przejściówkę, oczywiście. Podejrzewam, że Canon zgodność zachowa. Natomiast największym problemem może być AF. Bo skoro bez lustra, to raczej tylko CD AF. A ja nadal utrzymuję, że dotychczasowe szkła Canona się po prostu do tego nie nadają.
    No i jeśli tak jest to są minimalne szanse na to że zachowają kompatybilność..... chyba że.....
    ...chyba że znajdą jakieś rozwiązanie żeby zachować fazowy AF bez lustra ale o tym na razie sza...... :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przekonamy się. Pewnie 1. marca.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Natomiast największym problemem może być AF. Bo skoro bez lustra, to raczej tylko CD AF. A ja nadal utrzymuję, że dotychczasowe szkła Canona się po prostu do tego nie nadają.
    Ale co maja szkla do tego?
    Jesli szkla wyrabiaja z PD AF (majacy wieksze wymagania wzledem silnikow i szybkosci szkiel), to dlaczego maja nie wyrobic z (wolniejszym raczej zawsze) CD AF? To, ze CDAF dziala jak dziala obecnie to wina puszek.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 21-02-2012 o 00:22

Strona 43 z 269 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów