Strona 44 z 253 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    ..
    P.S. Mam nadzieję, że nie masz racji i Canona stać na pokazanie czegoś rzeczywiście innowacyjnego. Bo te wszystkie 1Dx, 5DIII, to ziiiieeeeeeew i kręcenie się wokół własnego ogona. Na krótką metę będzie z tego biznes, ale na długą takie myślenie ich załatwi...
    Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi. Udoskonalono najlepsze z aparatów (canona). Zarzut ? Brak rewolucji ? Brak czegoś co by wyglądało nowatorsko w folderach? Gry czy bezpośrednie wrzucanie zdjęć na FB ? Takie rzeczy to nie na półce profi, tu aparaty mają służyć do robienia zdjęć (ewentualnie filmów), bo chyba o to chodzi.
    Postęp to poprawienie dajmy na to AF, choć jak to ciekawie zareklamować ? Nie wiem. I to chyba problem dla userów. Nie chodzi o to by sprzet był doskonalszy, tylko by kupujący go użytkownik był bardziej zadowolony z nowej zabawki. To nie to samo.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jacku - wiesz to co piszemy tutaj nie zawsze jest całkiem na poważnie - a tam była nawet odpowiednia ikonka...
    Wiem - wybacz Odniosłem się tylko do sformułowania 'punkt widzenia canona' a że Twoja wypowiedź napatoczyła się mimochodem...tak na poważnie jakby specjaliści od marketingu brali na poważnie to co się tutaj wypisuje czasami to by z torbami poszli :razz: Wracając jeszcze do tego nieszczęsnego naleśnika 40/2.8 to nawet jakby ukazał się bezlusterkowiec APS-H to i tak cena by nie olśniła (mieszkańców kraju nad Wisłą).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja wyjdzie taka piątka jak w specyfikacji to będzie ciekawie.
    Nikon wprowadzając D800 pokazał wielkiego faka reporterom. Jak specyfikacja z CR się potwierdzi to teraz Canon pokaże faka Nikonowi Będzie śmiesznie Dla mnie taka pucha jak w CR to zdecydowanie drugie miejsce tuż za 1DX
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No jeżeli specyfikacja się potwierdzi to najdalej czerwiec/lipiec jedna z dwójeczek idzie pod młotek 1DX to spora rewolucja. 12fps w RAW z 18Mpx matrycy FF? No błagam.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No jeżeli specyfikacja się potwierdzi to najdalej czerwiec/lipiec jedna z dwójeczek idzie pod młotek 1DX to spora rewolucja. 12fps w RAW z 18Mpx matrycy FF? No błagam.
    Widzisz? Ludzie się podniecają 12 fps w sprzęcie za $3500. Tak będzie dopóki Canon będzie odcinał kupony. Tymczasem dzisiaj możesz mieć podobne osiągi w sprzęcie poniżej $1000, który nie ma kłapiącego lustra, obojętnie czy to będzie Nikon, Olympus czy Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Widzisz? Ludzie się podniecają 12 fps w sprzęcie za $3500. Tak będzie dopóki Canon będzie odcinał kupony. Tymczasem dzisiaj możesz mieć podobne osiągi w sprzęcie poniżej $1000, który nie ma kłapiącego lustra, obojętnie czy to będzie Nikon, Olympus czy Sony.
    Gdzie masz te 12 fps ? Do profi roboty chcesz zaprząc bezlusterkowce czy SLT? Patrz na komplet cech, a nie na jeden parametr. Co ci da 12 fps w bezlusterkowcu z fatalnym wysokim ISO ? Albo SLT, które ma dumpingowe ceny by ludzie wchodzili w system, w którym nie ma długich rur dla reporterów? To ma być wyjście ?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no ja za to czekam na taki 5D z niecierpliwoscia. powzialem sobie postanowienie, ze 5D mkI wyrobi u mnie pelne 3 lata, a potem sobie zanabede droga kupna nieprzechodzone mkII.
    a wyjscie takiego zamiennika, zwlaszcza jakby mial miec prawdziwy AF, to bylby wysyp mkII z drugiej reki - a jak mozna przebierac, to i ceny sie poprawiaja...

dla mnie bomba a to juz 15 marca...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no ja za to czekam na taki 5D z niecierpliwoscia. powzialem sobie postanowienie, ze 5D mkI wyrobi u mnie pelne 3 lata, a potem sobie zanabede droga kupna nieprzechodzone mkII.
    a wyjscie takiego zamiennika, zwlaszcza jakby mial miec prawdziwy AF, to bylby wysyp mkII z drugiej reki - a jak mozna przebierac, to i ceny sie poprawiaja...

dla mnie bomba a to juz 15 marca...
    Jest tylko jeden mały problem. Jeśli ta zabawka będzie istotnie tak wypasiona to nie będzie kosztować 2zł, a przy wyjściowej cenie naście tyś. na zbyt duży i szybki spadek cen 5DmkII bym nie liczył. No chyba że to nie będzie następca 5D :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Posprzątane.
    Wiem że to wątek plotkarski ale proszę trzymać się tematu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Premiery 2 marca
    Mówi się, że już 2 marca br. ma odbyć się premiera nowej lustrzanki serii EOS 5D. W związku z tym, iż wcześniej pojawiały się doniesienia na temat możliwego rozdzielenia linii 5D na modele EOS 5D Mark III i EOS 5D X ciężko powiedzieć, który z modeli poznamy w przyszłym tygodniu. Mimo to sugeruje się, iż w aparacie znajdzie się matryca o rozdzielczości 22 Mpix, 61-punktowy system AF, wizjer o pokryciu 100% kadru, 3.2-calowy ekran LCD i dwa sloty kart pamięci (CF i SD). A wszystko to za cenę ok. 3500 USD. Ponadto plotki głoszą, że tego samego dnia ma odbyć się premiera następcy EOS 600D.

oraz
    Canon 590EX Speedlite
    Jeżeli wszystkie plotki się potwierdzą, to 2 marca z pewnością należał będzie do firmy Canon. Mówi się bowiem, że tego dnia ma odbyć się także premiera nowej lampy błyskowej Canon 590EX Speedlite.

Strona 44 z 253 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów