Tymczasem pojawił się patent nowego kita, być może do bezlusterkowca bazującego na APS-C.
Canon 18-45 f/3.5-5.6
I wiecie co mnie w tym najbardziej podnieca? Brak IS
Gdyby zrobili mały korpus ze stabilizacją matrycy, to ucieszyłbym się, że zostawiłem sobie 400/5.6, którego prawie nie używam. Idealny mały, lekki zestaw na wycieczki
Ech, rozmarzyłem się... To tylko patent... Znając Canona nie będzie stabilizacji ani w obiektywie kitowym ani w korpusie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS. OK, są pewne przesłanki, że będzie stabilizacja w korpusie. To tylko moje podejrzenia, ale niech będzie na koniec optymistyczniej![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-02-2012 o 18:41 Powód: Automerged Doublepost
Przy założeniu że to będzie całkowicie kompatybilne z bagnetem EF, bo jak nie to tego 400/5.6 możesz sobie z równym skutkiem podpiąć do któregoś olka i masz 800/5.6.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ale do xxxD Canon regularnie wpycha niestabilizowany 18-55 i to szklo dorobilo sie juz markIII. nic nie stoi na przeszkodzie, zeby byla i wersja mark IV, jesli Canon dojdzie do wniosku, ze mozna jeszcze bardziej na kosztach przyciac
stabilizacja w Rebelach... no kaman... przeciez kupuja!![]()
Kompatybilne przez przejściówkę, oczywiście. Podejrzewam, że Canon zgodność zachowa. Natomiast największym problemem może być AF. Bo skoro bez lustra, to raczej tylko CD AF. A ja nadal utrzymuję, że dotychczasowe szkła Canona się po prostu do tego nie nadają.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie w Rebelach. W nowym systemie bez lustra. I chyba tylko dlatego, żeby szkła były mniejsze (na APS-C i tak nie będą miniaturowe). Pokusa, żeby sprzedawać ISa w każdym szkle musi być straszna i naprawdę będę bił pokłony Canonowi jeśli z tego zrezygnują.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-02-2012 o 19:29 Powód: Automerged Doublepost
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Przekonamy się. Pewnie 1. marca.
Ostatnio edytowane przez siudym ; 21-02-2012 o 00:22