Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 87

Wątek: D700 -> 5DmkII

Coś już napisał

Domyślnie

Twoje pobudki do zmiany aparatu są co najmniej dziwne..
    Nigdy bym nie zmienił d700 na 5dm2 ;]

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jot Zobacz posta
    Twoje pobudki do zmiany aparatu są co najmniej dziwne..
    Nigdy bym nie zmienił d700 na 5dm2 ;]
    Poproszę o rozwinięcie tematu i podanie przyczyny.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Rozwinięcie czego? Analizować powodów dla których autor chce zmienić aparat nie będę. Dla mnie to takie "widzi mi się"

Co do samej zamiany, z mojego punktu widzenia, jedyną ewidentną różnicą pomiędzy tymi aparatami jest możliwość filmowania w 5dm2. Za to to z czysto fotograficznego punktu widzenia, d700 ma lepszy AF, jest szybsze, bardziej ergonomiczne i lepiej zbudowane. Fakt, że kolory potrafi wypluć dziwne, ale w RAW to kwestia odpowiedniego profilu, nic więcej.
    Co do szkieł, wydaje mi się, że przynajmniej aktualnie Nikon idzie w lepszym kierunku, "magiczne szkła" też w ofercie posiada. A ceny to kwestia czasu.

Oczywiście to tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

[...] d700 ma lepszy AF, jest szybsze, bardziej ergonomiczne i lepiej zbudowane.
    Zgodzę się.
    Fakt, że kolory potrafi wypluć dziwne, ale w RAW to kwestia odpowiedniego profilu, nic więcej.
    Może właśnie dlatego, pomimo tych zalet D700, Ci którzy zmieniają cenią po prostu bez wielkich zabiegów kolory z Canona.
    Nie wiem jak w Nikonie, ale jak widziałem co jest z kolorem, kontrastem po podpięciu do mojej puchy 16-35L II i 70-200 2.8 IS to... robiło wrażenie. Aż nie chcę myśleć by nie zwariować co FF Canona robi z takimi szkłami jak 35L, 50L i 85L II.
    Reasumując. Jak ktoś chcę coś w stosunku do czegoś z konkurencji to wybiera to co mu jest potrzebne.

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie

czy w przypadku różnych zdjęć, w różnych warunkach ten sam profil załatwia problem z kolorystyką?

Rozwinięcie czego? Analizować powodów dla których autor chce zmienić aparat nie będę. Dla mnie to takie "widzi mi się"

Co do samej zamiany, z mojego punktu widzenia, jedyną ewidentną różnicą pomiędzy tymi aparatami jest możliwość filmowania w 5dm2. Za to to z czysto fotograficznego punktu widzenia, d700 ma lepszy AF, jest szybsze, bardziej ergonomiczne i lepiej zbudowane. Fakt, że kolory potrafi wypluć dziwne, ale w RAW to kwestia odpowiedniego profilu, nic więcej.
    Co do szkieł, wydaje mi się, że przynajmniej aktualnie Nikon idzie w lepszym kierunku, "magiczne szkła" też w ofercie posiada. A ceny to kwestia czasu.

Oczywiście to tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.

Zablokowany

Domyślnie

nie no tutaj decyzja juz podjeta wiec nie ma o czym dyskutowac

Coś już napisał

Domyślnie

michael_key no jasne, że są tacy ludzie. Ale to jest błędne myślenie ;]
    5dm2 stricte reporterską puszką nie jest, wszyscy robią w RAW (podobno ), a tam kolor również poddawany jest obróbce.

Co do Lek, to mogę się wypowiedzieć tylko o 135/2 i 5tce

domelek, jasne, że nie dla każdego światła i nie każdych warunków. Ale da się to ograniczyć do, powiedzmy 3

Moot^h, każdy robi co uważa za słuszne, aczkolwiek moja opinia tyczy się bezpośrednio Twojego "problemu"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

5dm2 stricte reporterską puszką nie jest, wszyscy robią w RAW (podobno ), a tam kolor również poddawany jest o
    W RAW kolory? Nie ma kolorów w RAW.

Coś już napisał

Domyślnie

Skrót myślowy, nie czepiajmy się

Zablokowany

Arrow

Moot^h, każdy robi co uważa za słuszne, aczkolwiek moja opinia tyczy się bezpośrednio Twojego "problemu"
    to swiadomy wybor
    Canon lepiej mi lezy -to jest sprzet robiony wlasnie dla mnie

co do chwytu to zawsze uzywam gripow a to przy duzych lapach pomaga,
    pod moja dlon to najlepiej wyprofilowany byl Nikon D200 ;]

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów