Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 87

Wątek: D700 -> 5DmkII

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

niebawem skoro brakuje Ci tego o czym piszesz a dawało Ci to 5D to i z 5D2 będziesz zadowolony

rozumiem że AF 5D akceptujesz ? jeśli tak to nie będziesz płakał mając 5D2 (sam mam i nie płaczę)

D700 - dobry moment na sprzedaż, ogłosili zakończenie produkcji więc popyt na puszkę jest

spadek cen 5D2 - weź pod uwagę że ta puszka już ma dobre ceny porównując do D700

jeśli nie masz uzależnienia od nowinek i nie musisz czekać na D800 / 5D3 to po prostu zrób to i ciesz się zdjęciami

Zablokowany

Domyślnie

Uzywam zawsze centralnego AF, jakos nie mam przekonania do bocznych wiec nie widze roznicy miedzy 5DmkI a D700, jedynie szumy na plus dla D700, 5DmkII zupelnie inaczej je generuje.
    Nie mam cisnienia na D800, po drugie cena pewnie zabije na starcie.
    Ogolnie nie widzie w Nikonie nic wartego swojej ceny [no moze poza 70-200/2.8vr]

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

To się nie ma co zastanawiać.
    Deja vu
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany

Domyślnie

jest tu na forum ktos kto ma sklep foto i z ktorym moglbym uzgodnic zakup?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

www.foto-ivy.pl
    Pisz, dzwoń, nie zawiedziesz się.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moot^h Zobacz posta
    Uzywam zawsze centralnego AF, jakos nie mam przekonania do bocznych wiec nie widze roznicy miedzy 5DmkI a D700...
    Jak faktycznie jest z tym AF w 5D Mark I i Mark II? Czy na centrallnym punkcie faktycznie można go porównywać z d700? Chodzi mi tutaj przede wysztkim o celność, niekoniecznie o szybkość.

Sam stoję przed wyborem pomiędzy d700 a 5d mark II i to co mnie głównie martwi w canonie to ta celność AF.

Zablokowany

Domyślnie

w 5DmkII to nie wiem bo nie mialem tego body,
    celnosc i szybkosc uwarunkowana jest tez szklami,

majac pierwsza wersje 5D przy centralnym nie zauwazylem zadnej ronicy jak kupilem D700

www.foto-ivy.pl
    dzieki, juz pisze do niego

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domelek Zobacz posta
    Sam stoję przed wyborem pomiędzy d700 a 5d mark II i to co mnie głównie martwi w canonie to ta celność AF.
    Polecam wątek Canon 5D - AF - Kompendium.
    Nie miałem D700, więc nie wypowiadam się. Nie narzekam na AF, ale może dlatego, że nie jestem profesjonalistą.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Polecam wątek Canon 5D - AF - Kompendium.
    Nie miałem D700, więc nie wypowiadam się. Nie narzekam na AF, ale może dlatego, że nie jestem profesjonalistą.
    Sam sporo narzekałem na prędkość AF, da się przyzwyczaić, co więcej, da się nawet korzystać z bocznych punktów, ale sprawdza to się głównie przy mało ruchomej fotografii. MZ większym problemem tej puchy są szumy w cieniach na ISO100, musiałem troszkę czasu poświęcić, żeby opanować odpowiedni post-process plików z tego aparatu. No i brak lampki wbudowanej

Tak czy siak, nie ma ani jednego szkła w Nikonie, które by mnie ciągnęło na tyle, żeby zmienić system. Mają fajną 135/2 ze zmianą charakteru rozmycia, ale słabo to się da porównywać do zestawu L'ek 24,35,50,85,135,200. Nie trzeba mieć wszystkich, oczywiście, ale "każden jeden" z tych obiektywów urywa jajka IMO. Poza tym jest całkiem zacne 17-40, 24-70, 70-200 f/4 i f/2,8, 28/1,8, 85/1,8 czy niezły fiszaj. No i jako ciekawostka, 50mm f/1,0, sporo tańsze od swojego, jedynego chyba konkurenta - Noctiluxa :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

D700 ma znacznie lepszy AF od jedynki i dwojki przeciez, nawet na centralnym, zwlaszcza na wysokich ISO bardzo gdy jest ciemnica! Shutter lag chocby duzo lepszy!

Ale warto spojrzec na obrazek - co przyjemniejsze dla oka, to bedziesz zawsze chcial ogladac

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów