Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Wątek: D700 -> 5DmkII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

ale w RAW to kwestia odpowiedniego profilu,
    Zakładam że to też ? " skrót myślowy"
    Lepiej nie stosuj skrótów IMHO.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 29-01-2012 o 22:26

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

do pionów też grip się przydaje, łapek nie mam wielkich ale wolę z gripem

Coś już napisał

Domyślnie

janmar ale żeś się uczepił jasne, że skrót – myślę, że większość osób wie o co chodziło.
    Z reszta, autor już przedstawił swój punkt i imho temat jest zakończony

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

janmar ale żeś się uczepił jasne, że skrót – myślę, że większość osób wie o co chodziło.
    Z reszta, autor już przedstawił swój punkt i imho temat jest zakończony
    To nie tak.że się uczepił.Czytają wątki koledzy z różnym poziomem zaawansowania.Wprowadzasz ich w błąd pisząc takie rzeczy.I nie nazywaj tego skrótem.
    To nie skrót a niewiedza.
    Każdy się może mylić czy nie wiedzieć,ale błędne wypowiedzi należy sprostować.
    To forum które ma na celu propagowanie wiedzy.
    Temat nie jest zakończony.Wątek otwarty jest nadal.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

do autora wątku...
    szkoda, że rezygnujesz z takiej maszyny
    czytając twoje wypowiedzi uważam, że nie wycisnąłeś max z tej puszki, a w szczególności nie do końca poznałeś jak pracuje AF
    ja kadruje, lubię tak, z pozycji aparatu, więc przekadrowywanie i zastanawianie sie czy AF trafił tam gdzie chciałem nie jest dla mnie, miałem 5D przez 4 miesiąc, obrazek mi sie podobał, ale tylko jak trafił AF, u mnie to był główny motyw do zmiany czyli celność i precyzja AF
    bardzo mi sie podoba, że mam do dyspozycji 51 i mogę przebierać jak chce, bardzo mi się podoba tez to, że znalazłem sobie 4 punkt, które odpowiadają za mocne punkty wg złotego podziału i przez to moje fotki bardzie zyskały
    o precyzyjności juz nie pisze bo jest nr 1, także boczne
    o komforcie z auto-iso tez nie trzeba pisać
    kolory? odwieczny problem? nie, jesli się używa programów nikonwskich view nx i capture nx, nie mam z tym problemów, jakie chce
    właściwie to juz napisałeś, że zmieniasz bo chcesz zmienić, tylko szkoda, że nie padły konkretne argumenty, że nie ma z jakich szkieł nikona byłeś niezadowolony
    tak naprawde o wyborze sytemu zadecydują bardzo małe niuanse, czasami to jakie body ma kolega,
    właściwie to nie ma juz różnic w modelach szkieł bo nikon ostatnio bardzo szybko odrobił prace domową i jest wiele nowych, a także odnowionych szkieł
    teraz tylko pozostaje czy podoba mi się znaczek z C czy bardziej z N
    straciłem kuuupe kasy na zmianach, często bezsensownych, dlatego gorąco Ciebie zachęcam do zastanowienia się czy warto i tym razem
    jak napaliłem by zmienić 400D na 30D to stary wyjadacz powiedział: zastanów się czy dostatecznie poznałeś swój sprzęt, czy bedziesz przez to robił lepsze zdjęcia?
    niestety miał racje
    p.s. z 30D byłem najbardziej zadowolony, później długo i dużo nerw, aż do D700
    Ostatnio edytowane przez tkosiada ; 29-01-2012 o 23:12
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Coś już napisał

Domyślnie

Dobrze, janmarze, masz rację. Faktycznie nie wszyscy muszą wiedzieć o co chodzi. Inna sprawa, że mamy chociażby google i zagadnienie można sobie wyszukać – o ile komuś zależy.

Rozumiem, że to forum czysto techniczne i ludzi interesują tutaj tylko dywagacje o sprzęcie w czysto techniczny sposób prowadzenia dyskusji.. Z tym, że uważam również, że jeżeli ktoś piszę, że kolory z canona bardziej się podobają to wg. mnie nie muszę w ten sposób pisać

Zablokowany

Domyślnie

wiele swietnych zdjec jakie widzialem zrobione byly bardzo marnymi puszkami czy tez szklami ale nie o tym mowa,

Nikona poznalem mysle dosc dobrze, do dyspozycji mialem 24-70,70-200 ver1, 85/1.4D, 50/1.4 i na temat AF mysle moge sie wypowiadac,

szczerze to po 6m-cach uzywania D700 zalowalem, ze sprzedalem 5D,

oczywiscie, ze poplyne troche na zamianie ale bede mial nauczke, ze moja glupota kosztuje i ze dobrych rzeczy nie ma co zmieniac na lepsze

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

e tam popłyniesz 700tki zdrożały - ładna aukcja i będzie OK

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

no cóz mając te szkła i decyzja o zmianie...yyy
    ja mam tylko marne 3 stałeczki
    zatem życze przemyślanych zakupów i zadowolenia z fotek
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    do autora wątku...
    szkoda, że rezygnujesz z takiej maszyny
    czytając twoje wypowiedzi uważam, że nie wycisnąłeś max z tej puszki, a w szczególności nie do końca poznałeś jak pracuje AF
    ja kadruje, lubię tak, z pozycji aparatu, więc przekadrowywanie i zastanawianie sie czy AF trafił tam gdzie chciałem nie jest dla mnie, miałem 5D przez 4 miesiąc, obrazek mi sie podobał, ale tylko jak trafił AF, u mnie to był główny motyw do zmiany czyli celność i precyzja AF
    4 miesiące to trochę mało żeby wycisnąć max z 5d i poznanie do końca jak pracuje w nim AF ... po roku użytkowania wiem że AF w 5d II to nie problem sprzętowy... no cóż, ale nie jest to puszka dla wszystkich.
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów