Zakładam że to też ? " skrót myślowy"ale w RAW to kwestia odpowiedniego profilu,
Lepiej nie stosuj skrótów IMHO.
Zakładam że to też ? " skrót myślowy"ale w RAW to kwestia odpowiedniego profilu,
Lepiej nie stosuj skrótów IMHO.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 29-01-2012 o 22:26
do pionów też grip się przydaje, łapek nie mam wielkich ale wolę z gripem
janmar ale żeś się uczepiłjasne, że skrót – myślę, że większość osób wie o co chodziło.
Z reszta, autor już przedstawił swój punkt i imho temat jest zakończony
To nie tak.że się uczepił.Czytają wątki koledzy z różnym poziomem zaawansowania.Wprowadzasz ich w błąd pisząc takie rzeczy.I nie nazywaj tego skrótem.janmar ale żeś się uczepił jasne, że skrót – myślę, że większość osób wie o co chodziło.
Z reszta, autor już przedstawił swój punkt i imho temat jest zakończony
To nie skrót a niewiedza.
Każdy się może mylić czy nie wiedzieć,ale błędne wypowiedzi należy sprostować.
To forum które ma na celu propagowanie wiedzy.
Temat nie jest zakończony.Wątek otwarty jest nadal.
do autora wątku...
szkoda, że rezygnujesz z takiej maszyny
czytając twoje wypowiedzi uważam, że nie wycisnąłeś max z tej puszki, a w szczególności nie do końca poznałeś jak pracuje AF
ja kadruje, lubię tak, z pozycji aparatu, więc przekadrowywanie i zastanawianie sie czy AF trafił tam gdzie chciałem nie jest dla mnie, miałem 5D przez 4 miesiąc, obrazek mi sie podobał, ale tylko jak trafił AF, u mnie to był główny motyw do zmiany czyli celność i precyzja AF
bardzo mi sie podoba, że mam do dyspozycji 51 i mogę przebierać jak chce, bardzo mi się podoba tez to, że znalazłem sobie 4 punkt, które odpowiadają za mocne punkty wg złotego podziału i przez to moje fotki bardzie zyskały
o precyzyjności juz nie pisze bo jest nr 1, także boczne
o komforcie z auto-iso tez nie trzeba pisać
kolory? odwieczny problem? nie, jesli się używa programów nikonwskich view nx i capture nx, nie mam z tym problemów, jakie chce
właściwie to juz napisałeś, że zmieniasz bo chcesz zmienić, tylko szkoda, że nie padły konkretne argumenty, że nie ma z jakich szkieł nikona byłeś niezadowolony
tak naprawde o wyborze sytemu zadecydują bardzo małe niuanse, czasami to jakie body ma kolega,
właściwie to nie ma juz różnic w modelach szkieł bo nikon ostatnio bardzo szybko odrobił prace domową i jest wiele nowych, a także odnowionych szkieł
teraz tylko pozostaje czy podoba mi się znaczek z C czy bardziej z N
straciłem kuuupe kasy na zmianach, często bezsensownych, dlatego gorąco Ciebie zachęcam do zastanowienia się czy warto i tym razem
jak napaliłem by zmienić 400D na 30D to stary wyjadacz powiedział: zastanów się czy dostatecznie poznałeś swój sprzęt, czy bedziesz przez to robił lepsze zdjęcia?
niestety miał racje
p.s. z 30D byłem najbardziej zadowolony, później długo i dużo nerw, aż do D700
Ostatnio edytowane przez tkosiada ; 29-01-2012 o 23:12
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Dobrze, janmarze, masz rację. Faktycznie nie wszyscy muszą wiedzieć o co chodzi. Inna sprawa, że mamy chociażby google i zagadnienie można sobie wyszukać – o ile komuś zależy.
Rozumiem, że to forum czysto techniczne i ludzi interesują tutaj tylko dywagacje o sprzęcie w czysto techniczny sposób prowadzenia dyskusji.. Z tym, że uważam również, że jeżeli ktoś piszę, że kolory z canona bardziej się podobają to wg. mnie nie muszę w ten sposób pisać![]()
wiele swietnych zdjec jakie widzialem zrobione byly bardzo marnymi puszkami czy tez szklami ale nie o tym mowa,
Nikona poznalem mysle dosc dobrze, do dyspozycji mialem 24-70,70-200 ver1, 85/1.4D, 50/1.4 i na temat AF mysle moge sie wypowiadac,
szczerze to po 6m-cach uzywania D700 zalowalem, ze sprzedalem 5D,
oczywiscie, ze poplyne troche na zamianie ale bede mial nauczke, ze moja glupota kosztuje i ze dobrych rzeczy nie ma co zmieniac na lepsze![]()
e tam popłyniesz700tki zdrożały - ładna aukcja i będzie OK
![]()
no cóz mając te szkła i decyzja o zmianie...yyy
ja mam tylko marne 3 stałeczki
zatem życze przemyślanych zakupów i zadowolenia z fotek
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
------------------------------------------------------
Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB![]()
http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski