Dziś na twitter.com/#!/lyndadotcom pojawiła się informacja o udostępnieniu za darmo dwugodzinnego materiału wideo dotyczącego Photoshop Lightroom 4 Beta...
Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl
Polecam materiały video z linku, który podał Girraf. Bardzo fajnie i przejrzyście przedstawione informacje o nowym LR4
C 350D + BG-E3 | S 8mm f/3.5 CS MC | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS | C 50mm f/1.8 II | Pentacon 135mm f/2.8 MC | lampy Metz 36 C-2 | Phottix Tetra II Wireless Flash | Softbox, Parasolki, Statywy..
Na filmiku Reichmanna podlinkowanego przez strideer'a jest wyraźnie pokazany RGB point curves, jest to chyba zagadnienie o które wnosił allxages tyle tylko, że porównałem ze swoją wersją bety i tej korekcji poszczególnych kanałów nie widzę :/
Masz rację RodArt, to wskazanie filmików przez Giraff'a jest super, tym bardziej że przedstawia Orwig![]()
Ostatnio edytowane przez conti ; 25-01-2012 o 21:33
Oglądnąłem tak na szybko ten filmik i rewelacja. W sumie to powoli LR robi się kompletny. Zostało jeszcze dodanie masek, bez których w sumie spokojnie się obędę i mogliby USM dodać albo akcje JanuszaBody ;-)
Ale ogólnie LR4 to rewelka!
Jak tak dalej będzie się to rozwijać to LR całkowicie zastąpi mi niedługo PS'aPatrząc ze tego 2 prawie nie używam
Zainstalowałem LR4Beta na zupełnie nowiutkim Win7x64 i wykrzaczało się znowu, po kazdym wciśnięciu pędzla korekty. Przestało, kiedy Winda uruchomiła go w trybie zgodności. Ale w zamian znikneła korekta WB pod pędzlem
Ciekawe.
Wyrzuciłem. Szkoda czasu na betę. Poczekam na Triala.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja właściwie już przestałem używać PS. Jeszcze kontrola ostrzenia po resize w LR by sie przydała i byłoby git![]()
Myślę, że PS jeszcze długo się obroni. Tak dla przykładu, biorąc pod uwagę kogoś, kto profesjonalnie pracuje w CMYK albo jakimś innym profilu i drukuje wszystko co "wyprodukuje" - to Lr nie jest dla niego. Niby jest ten soft proofing, ale jakoś nie wyobrażam sobie by przełączać się z RGB na CMYK przy każdym zdjęciu... i być może jeszcze raz wracać do Lr i coś poprawiać.
Wciąż uważam, że oba programy, jakkolwiek dzielnie się uzupełniają, to są dedykowane innym osobom i trafiają w inne nisze.
Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl