A ja wciąż nie mogę uwierzyć, że nie ma oficjalnej 4.1![]()
A ja wciąż nie mogę uwierzyć, że nie ma oficjalnej 4.1![]()
w preferencjach zwiększyłem Camera Raw cache i video cache z 2GB do 4GB, przeniosłem je na dysk (fizycznie) inny niż ten z systemem i jest
lepiej. Ciągle nie ma tej płynności działania która powinna być, ale da się cokolwiek zrobić...
koledzy do jakich wielkości (Mpix lub długość dłuższego boku) wywołujecie RAW po ich obróbce jeżeli te zdjęcia mają być nagrane na płytę i później oglądane np. na TV (czy może zostawiacie wielkość oryginału)? Chodzi mi zwłaszcza o zdjęcia ze ślubów, które dajecie klientom. Na ile % ustawiacie stopień kompresji w LR przy wywoływaniu RAW do JPEG
Witajcie, powiedzcie mi czy tez macie w LR 4.1 że jak macie RAW wgrany i klikniecie na AUTO to zazwyczaj w większości przypadków zdjęcie jest dość ściemnione niż odpowiednio poprawione?
Pod TV konwertuję na jpg 1920 x 1200 (zależy od proporcji) z reguły 96 dpi.
Pliki wychodzą ok. 750k - 1,5 MB
Chyba ze jest jakiś "special request" - moge dopasować do Smartphone-ów etc.
Taka mała ciekawostka. Wraz z Leica M9 dostałem LR3, w tym roku wyszło LR4, co się okazuje, Leica za darmo dała mi pełne LR4. Miło![]()
Pozwolę sobie na małą złośliwość: w tej cenie powinni dawać przynajmniej PS CS6 z dozgonnym darmowy upgradem do nowszych wersji![]()
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu