Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Jak to jest z tymi KIT-ami?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Senny
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    tyle że weź pod uwagę że:
    1. jak ktoś kupował sam obiektyw to (przynajmniej w Polsce) sądzę że stosunek obiektywów w białym pudełku do pudełka oryginalnego jest pewnie jak 10 do 1..
    czyli może być zdecydowanie mniej potencjalnych sprzedających
    Widać to dokładnie na Allegro. Praktycznie same białe pudełka. Niezależnie czy nowe czy używki. Nie upieram się przy BOX'ie tak jak napisałem wcześniej. Pewnie w końcu kupię po prostu C24-105 bez znaczenie koloru pudełka. Zastanawia mnie jednak rozrzut cenowy wersji KIT'owych gdzie nówkę można kupić za ok. 2700-2800 z grwarancją EU a "obśmianą" tu wersją BOX - http://www.euro.com.pl/obiektywy/can...tml?from=ceneo
    wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Senny Zobacz posta
    Widać to dokładnie na Allegro. Praktycznie same białe pudełka. Niezależnie czy nowe czy używki. Nie upieram się przy BOX'ie tak jak napisałem wcześniej. Pewnie w końcu kupię po prostu C24-105 bez znaczenie koloru pudełka. Zastanawia mnie jednak rozrzut cenowy wersji KIT'owych gdzie nówkę można kupić za ok. 2700-2800 z grwarancją EU a "obśmianą" tu wersją BOX - http://www.euro.com.pl/obiektywy/can...tml?from=ceneo
    ta wersja nie jest "obśmiana" bo niczym się nie różni.. mechanizm jest prosty

szkło z KITa kosztuje około 100Euro taniej.. dla nas (w sensie Polaków) to sporo kasy, dla sprzedawców to też parę złotych więcej zarobku.. ale dla mieszkańców tzw. Zachodu (daleko na zachód jest też Japonia ) te parę euro dużej różnicy nie robi więc tam jest to popularniejsza forma.. poza tym sprzedawca który puszcza szkło z KITa zostaje z puszką którą też musi sprzedać.. wiadomo że też będzie trochę taniej.. BTW ciekawe czy jak na pudełku z 5D jest napisane KIT a nie kupiłem go z obiektywem to gorzej działa ?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna Awatar Senny
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ta wersja nie jest "obśmiana" bo niczym się nie różni.. mechanizm jest prosty

szkło z KITa kosztuje około 100Euro taniej..
    Tak, ale dziś dysproporcje cenowe obu tech wersji "pudełkowych" to grubo ponad 100 euro. W skrajnym wypadkach różnica sięga ponad 1000-1500 zł. Jeśli jako użytkownik wersji KIT'owej jesteś, lub byłeś zadowolony z tego szkiełka wraz i innym użytkownikami wypowiadającymi się wcześniej, to być może jest to odpowiedź na pytanie zawarte w temacie tego wątku.
    wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia

Uprawnienia umieszczania postów