A możesz podać linki gdzie to wszystko wyczytałeś??
Roy P ... napisalem w swoim pierwszym watku...fora internetowe.Sa tam tacy sami urzytkownicy jak kazdy z nas, kazdy zadaje pytanie oczekujac pomocy w tym czego sie obawia lub checi poznania mozliwosci danego wyrobu przed a nie po zakupie /wady, zalety/Szkoda ze czasmi zamiast spokojnej odpowiedzi czyta sie opinie kogos kto az bije piana z ust ... klaniam sie kolego Kawa, chcesz pomoc -pomoz, nie chcesz nie komentujmoje obawy nie sa bezpodstawne.... zakupilem jakis czas temu aparat Konica-Minolta A2,zakup w sklepie ....co sie okazalo po wizycie w serwisie????? body A2 a w srodku A1... nie sa mile takie sytuacje.pozdrawiam
Wiesz, znajoma kiedyś bardzo chciała kupić Skodę, kupiła, pojechała do serwisu... a tam w środku VW.
Rozejrzyj się wokół, to się nazywa "biznes & marketing", a w działach marketingu różnych producentów nie pracują idioci, choć to co robią nam konsumentom nie zawsze musi się podobać...
Masz wątpliwości dot. białego pudełka czy obiektywu?! Obiektywu - to nie kupuj. Pudełka - dołóż kilka stówek i kup (color)full box
Ostatnio edytowane przez Joshec ; 26-11-2011 o 12:59
Pojawiły się całkiem nowe informacje. Podobno z obiektywem 24-105 w białym pudełku dołączanym do zestawu z 5d mkII jako KIT jest wszystko OK! Natomiast egzemplarze samego 5d mkII pochodzące z tego zestawu są trafione! Mają wolny AF, nie ostrzą w punkt, mają nadmierną ilość MPix i w ogóle podobno nie da się nimi robić zdjęć! Są po prostu do KITU (dołączane).
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Mysle ze najwyzszy czas ten watek przeniesc do "Hydepark-u".
Zamieściłem to ogłoszenie ponieważ jako kupujący mam prawo wyboru. Chyba że się mylę
Oczywiście nie przekreślam wersji KIT. Zarówno jeden jak i drugi trzeba sprawdzić jeśli kupuje się używkę. Ale to chyba oczywiste. Zakładam też że w przyszłości z różnych powodów będę chciał go sprzedać więc wersja BOX "wydaje" się łatwiejsza w odsprzedaży. Z naciskiem na "wydaje się".:-D
wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia
Nie o to mi chodziło. Opinia o tym, że obiektywy C24-105L sprzedawane jako kit są w jakiś sposób gorsze to była jedna z wielu tzw. obiegowych opinii. Podobnie jak ta, że do polskiej dystrybucji trafia gorszy sprzęt niż np. do niemieckiej albo to że do marketów trafiają partie wyrobów z jakimiś niedoróbkami. Kupowałem swoje 5D2 w czasie poważnego załamania podaży tego body i łatwiej było kupić kit i go samemu rozkompletować. Ale po opiniach m.in. na tym forum zorientowałem się, że mogę mieć problemy z odsprzedażą takiego obiektywu i dałem sobie spokój.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis