Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 77

Wątek: FotoIt a polska dystrybucja

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Niestety nie mam dobrych wiadomości dotyczących mojego obiektywu. Straciłem całkowicie zaufanie do sklepu w którym zakupiłem ten obiektyw. Sprzedawca również był gwarantem. Firma która jest właścicielem sklepu internetowego www.fotoit.pl swoim krętactwem wykazała się arogancją i całkowitym brakiem szacunku dla klienta. Nie wiem w jakim celu, ale świadomie zostałem wprowadzany w błąd co do statusu naprawy. Informowano mnie że przelew do serwisu został już dawno wykonany i na dniach obiektyw ma dotrzeć. Informacje z serwisu Foto Techniki przeczą całkowicie tym zapewnieniom, żadnych pieniędzy nie przelali, oraz od dłuższego czasu nie interesują się moim obiektywem. Przed chwilą poinformowałem sklep fotoit.pl iż jeżeli nie otrzymam dzisiaj zapewnienia co do daty dostarczenia sprawnego obiektywu, jutro sprawa trafia do jednej z warszawskich kancelarii prawnych... (z policją szkoda sobie głowę zawracać, bo od roku "bujam" się z oszustem który wykręcił numer na 4000zł i ani policja ani prokurator a nawet sąd nie widzą znamion przestępstwa) Niech moja doświadczenia ze sklepem www.fotoit.pl będą przestrogą dla innych. Ujawniam te informację po naprawdę sporych dylematach, gdyż znam sklep z polecenia naprawdę dla mnie wiarygodnego, więc uważałem ich za solidną firmę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Okropnie mi przykro...
    Niestety, na CB był wątek o tym sprzedawcy i nosił tytuł "fotoit, nie wszystko złoto, co sie świeci".
    Hej, są tu jacyś prawnicy?
    Trzeba pomóc koledze!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kolega bardzo mądrze robi, że planuje udać się do kancelarii. Tak będzie najlepiej.

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

ja tylko nie rozumiem jak dla niecałych 600 złotych (tyle kosztuje ta naprawa) można narażać swoją dobrą opinię wiarygodnego sprzedawcy. Przecież chyba tylko głupi może sądzić iż w dobie tak rozpowszechnionej informacji internetowej, takie przekręty przejdą bez echa...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    nie rozumiem jak dla niecałych 600 złotych (tyle kosztuje ta naprawa) można narażać swoją dobrą opinię wiarygodnego sprzedawcy.
    Ten sprzedawca nie ma chyba czego narazac, ja np. mialem okazje poznac go jakis czas temu jako takiego, ktory oferuje sprzet, ktorym nie dysponuje :wink:

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Hej, są tu jacyś prawnicy?
    Trzeba pomóc koledze!
    Może najliczniejsza w Polsce partia - Cena Jest Najważniejsza - dorobiła się jakiegoś systemu ochrony konsumenta uwikłanego w szarą transakcję. Sam wielokrotnie kupowałem wysyłkowo sprzęt i dostawałem jakiś śmieciowy rachunek, przy którym parogon z kiosku to solidna umowa kupna -sprzedaży. A niby sprzedawca solidny, polecany w necie. Jakaś cena w Euro, o Vacie ani słowa, jakiś egzotyczny wystawca tego kwitka - o firmie w której kupuję ani słowa. I przyznam modłiłem się tylko aby minął ten rok kalekiej gwarancji Canona bo nie wierzyłem, że mam jakieś prawa do naprawy. Sprzęt był OK, cena też, ale strona formalna taka sobie :-(. Było jasne, że towar nie pochodzi z żadnej tam polskiej dystrybucji i nie robiłem z tym nic. Nie jest łatwo przewidzieć jakie będą skutki takiego kupowania.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    ... Nie jest łatwo przewidzieć jakie będą skutki takiego kupowania.
    Że jak kupujesz nowe, to kupujesz nowe i jak nie masz gwarancji producenta to pozostaje Ci jeszcze rękojmia. I moim zdaniem żaden sprzedawca łaski nie robi, wyskakuje z kasy albo daje nowy sprzęt wolny od wad A jeżeli ktoś jest gotowy poświęcać dobrą opinię (na którą się pracuje latami) dla jakiś śmiesznych groszy to już jego problem...

Taaa szambonur - nie ma co się cackać
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Parę minut przed osiemnastą, Pani z Fotoit zadzwoniła do mnie z informacją że obiektyw będę mieć do końca przyszłego tygodnia Czyli gdzie są ich zapewnienia sprzed np. dwóch tygodni, że już paczka jedzie kurierem...? W każdym bądź razie sprawa została przekazana do jednej z warszawskich kancelarii prawnych..., teraz Fotoit niech wciska swoje bajki Panu Mecenasowi...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Współczuje Pawle głęboko. Mam nadzieję, że cała ta epopeja zakończy się jednak pomyślnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Współczuje Pawle głęboko. Mam nadzieję, że cała ta epopeja zakończy się jednak pomyślnie .
    Nie ma co współczuć, opisuje to tylko ku przestrodze innym, w sumie trochę nie temat wątku, ale tak jakoś wyszło...

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów