Generalnie dobrze byłoby, żeby to użytkownicy zweryfikowali. Ja osobiście pierwszy raz słyszę, żeby padło VC w jakimkolwiek Tamronie, no ale wiecie, ja to ja![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Że jest niezły to wiadomo.
Co do serwisu to ciągle czekamy na info od szmbonura![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
już trzeci tydzień siedzi w serwisie, podobno w Fototechnice nie mają potrzebnej części i czekają na dostawę. Trochę się dziwię że opłaca się im to naprawiać, tej klasy obiektyw, powinni od razu wymieniać, tym bardziej że mechanizm stabilizacji to chyba znaczący element tego szkła... z drugiej strony jakby miał mi się trafić mydlany egzemplarz, to niech naprawiają bo z tego zadowolony jestem...
Widać w tych górach podddałeś tego delikatesa zbyt ostrym testom, być może rzeczywiście stabilizacja jeszcze się w nich nie psuje bo to dość nowy produkt i nie mają części zamiennych btw ********ą masz galerię górską![]()
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
Prawdziwy test to on przejdzie jak temperatura w górach spadnie poniżej -20C. Znajomy który używał tego szkła zeszłej zimy, twierdzi że w tych temperaturach stabilizacja dziwnie się mu zachowywała..., muszę sprawdzić co miał na myśli. Samo szkło chwali do dzisiaj i w góry zawsze go zabiera, bo jest małe lekkie i przyjemne...
Właśnie dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy o moim obiektywie, nie od gwaranta którym był sprzedawca, ale od serwisu "Fototechnika" w którym aktualnie obiektyw przebywa w naprawie. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Sprzedawca który jest zarazem nieoficjalnym importerem, bierze na siebie ryzyko ewentualnych napraw, wystawiając własną kartę gwarancyjną. Firmie Fototechnika zlecił odpłatną naprawę obiektywu (bo oczywiście polska gwarancja tego nie obejmuje). Z tego co się dowiedziałem uszkodzenie jest do naprawy, lecz koszt to 50% wartości nowego obiektywu w hurcie. Czekam teraz na ruch sprzedawcy. Jeżeli jest to uczciwa firma, a za taką ją uważam i zrobiłem tam spore zakupy sprzętu foto, to zapłacą za naprawę i bez szemrania odeślą naprawiony do mnie. Jeżeli zaczną kombinować i będą próbowali wykręcić się z gwarancyjnej bezpłatnej naprawy, to wtedy stracą moje zaufanie...
Nie wyjaśnili Ci na czym polega uszkodzenie i dlaczego koszt naprawy jest aż tak wysoki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak naprawa jest odpłatna, to zwykle serwis czeka po wycenie na decyzję zleceniodawcy. Przy takim koszcie naprawy mogą przecież dojść do wniosku, że lepiej dać wsojemu klientowi nowy egzemplarz![]()
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 02-11-2011 o 14:28 Powód: Automerged Doublepost