mogą kupować w hurcie taniej bez uprawnień gwarancyjnych - i dlatego sami płacą za naprawy...
mogą kupować w hurcie taniej bez uprawnień gwarancyjnych - i dlatego sami płacą za naprawy...
Nie rozumiem za bardzo Twojego rozgoryczenia skoro "wielokrotnie" wracasz na zakupy do człowieka, z którego jakości zarówno usług jak i "strony formalnej" jesteś aż tak niezadowolony..?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kuba, obaj wiemy gdzie Foto-It kupuje Tamrony. Wiemy też, że to szkła z DE i są w nich komplety dokumentów gwarancyjnych Tamrona.
Chcesz zatem powiedzieć, że zakup Tamronów poza dystrybucją PL (ale z UE) nie stanowi problemu dla Foto-techniki i bez problemy - przy dostarczeniu np. niemieckiej karty gwar. Tamron DE oraz faktury sprzedawcy z DE - mi go naprawią?
Co zatem oznacza:
Szkła spoza polskiej dystrybucji nie są już normalne?
Ostatnio edytowane przez nowart ; 19-11-2011 o 00:18 Powód: Automerged Doublepost
Ja chętnie podzielę się inną historią, również z fotoit w roli głównej?
Zakupiłem u nich C50/f1.4. Okazało się, że to ostatnia sztuka. Po minie sprzedawcy miałem wątpliwości, czy nie jest jakaś walnięta.Przypiąłem ją do 40d i fociłem tym zestawem prawie miesiąc, bez większych zastrzeżeń. Jak dokupiłem u nich C80/f1.8 wybrałem się na kalibrację szkieł do aparatu na Żytnią, bo 80tka miała ogromnego FF. Rozkalibrowali mi wszystko, ale to opisywałem przy innej okazji. Przy 50ce stwierdzili wadę fabryczną, mówili coś, że jest przekoszona. Zostawiłem ją na naprawę gwarancyjną. Zreperowali i okazało się że nadal całkiem fajne zdjęcia robi. I do teraz nie wiem, czy fotoit sprzedał bubla, czy serwis chciał zarobić??? Tak czy siak 50 przy zakupie wyglądała na jakaś taką wymacaną sztukę i więcej w fotoit zakupów nie robiłem.
Wiem, gdzie kupowało 6 lat temu (jak ten czas leci), a teraz wybacz, ale nie jestem w temacie. Jeśli nic się nie zmieniło, to o jakich my dokumentach mówimy, karcie gwarancyjnej ? Gdyby sprzedawca dostarczył do serwisu paragon lub fakturę to chyba nie byłoby żadnego problemu.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 19-11-2011 o 09:02
O obiektywach wiem prawie wszystko
Według moich informacji Polski serwis Tamrona w pełni uznaje druk gwarancji europejskiej...
Witam serdecznie,
chciałbym Państwu przedstawić stanowisko naszej firmy w zaistniałej sytuacji, wielu z użytkowników zna naszą atrakcyjną ofertę sprzętu tamrona, sigmy który w większości pochodzi z dystrybucji europejskiej nie Polskiej jest ona zdecydowanie mniej atrakcyjna, co do realizacji napraw serwisowych zarówno w Foto Technice(serwis Tamrona) jak i K-Consult (serwis Sigmy) możemy przeczytać zarówno pozytywne jak i bardzo negatywne opinie których jest zdecydowanie więcej, nasze doświadczenia z tymi firmami zadecydowały o tym że całkowicie wycofujemy się ze sprzedaży produktów Tamrona i Sigmy gdyż kompetencje serwisowe są na poziomie nie do zaakceptowania zarówno przez użytkowników jak i sklep, (co do Euro Gwarancji nie jest uznawana w wyżej wymienionych firmach, co niestanowi żadnego problemu dla Canona czy Nikona). Bardzo mi przykro i przepraszam w imieniu całej firmy za negatywne doświadczenia jakie Państwa spotkały podczas naprawy serwisowej.
Z Poważaniem
Łukasz Sakowski
Panie Łukaszu (kieruje bezpośrednio skoro się Pan przedstawił)
To co Pan napisał nie jest żadnym stanowiskiem w zaistniałej sytuacji... Stanowisko to Pan przedstawi jak wytłumaczy mi dlaczego przez miesiąc byłem oszukiwany w temacie statusu naprawy... Zrzucanie winy na Serwis proszę sobie darować gdyż za dużo osób zna sprawę od "wewnątrz". Jak można powielać wielokrotnie kłamstwo iż obiektyw jest już naprawiony, lub opłata za naprawę została wykonana i właśnie czekamy na kuriera lub tym podobne..., a tak naprawdę obiektyw przeleżał miesiąc w serwisie ponieważ nie było żadnego zainteresowania z Waszej strony. Jeżeli odpowie Pan na proste pytanie DLACZEGO?... wtedy dopiero zajmie Pan stanowisko w tej sprawie...
pozdrawiam
Paweł Dutka
Ja również miałem przygodę z VC w moim Tamronie. Długie czekanie, w końcu zamiast ekspertyzy telefon że obiektyw już naprawiony z wystawionym kosztorysem.
Jednak Foto-it uznał mój przypadek jako naprawę gwarancyjną, więc złego słowa na nich nie powiem. A Tamron, jak Tamron, chciałem tańszą alternatywę 17-55is to dostałem. Więcej produktów tej marki nie kupię ;-)
Nie wiem, po co wprowadzasz zamęt. Europejską, czyli albo polską, albo z innego kraju unijnego.
Ja się nie dowiadywałem, jakie dokumenty zostały przesyłane do serwisu i dlaczego sklep płacił za naprawę, bo to już nie moja sprawa.
Zbadałem pobieżnie sprawę z uwagi na niepochlebną opinię dotyczącą serwisu i tyle. Działania konkurencji mnie mało interesują, dbam wyłącznie o reputację własną i firmy, z którą współpracuję.
O obiektywach wiem prawie wszystko