Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Wątek: FotoIt a polska dystrybucja

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    opisuje to tylko ku przestrodze innym, w sumie trochę nie temat wątku, ale tak jakoś wyszło...
    IMO zainteresowani tym obiektywem zapewne z zainteresowaniem przeczytaja o Twoich perypetiach z obiektywem i ze sprzedawca i wyciagna wnioski :rolleyes:
    Tez zycze ci pomyslnego zakonczenia "tej epopei" :cool:

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

przeważnie przy takich problemach większość winny zrzuca się na sprzęt, bo przecież jakby się nie zepsuł nie byłoby sprawy..., w tym wypadku samemu obiektywowi nic do zarzucenia nie mam i niecierpliwie czekam na jego powrót...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

To może warto wydzielić część postów?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    przeważnie przy takich problemach większość winny zrzuca się na sprzęt, bo przecież jakby się nie zepsuł nie byłoby sprawy...
    Na pewno warto wiedziec, ze istnieje mozliwosc wystapienia w nim usterki, ktorej koszt usuniecia rowny jest polowie ceny obiektywu. IMO jest to jakis ewenement :-?

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Właśnie przed chwilą otrzymałem informacje od Pana z serwisu Foto Techniki iż sklep Fotoit dokonał wpłatę za naprawę obiektywu i sprzęt został już do nich wysłany. Wszystko zmierza do pozytywnego zakończenia sprawy, szkoda tylko że po mojej interwencji. Nie wiem może liczyli iż zapomnę sobie o nim...? Dowiedziałem się jeszcze jednej ciekawej rzeczy, która tutaj na forum jest w niezrozumiałych dla mnie celach ukrywana. Serwis główny Tamrona akceptuje w pełni zobowiązania gwarancyjne sprzętu zakupionego w Europie. Z tego co udało mi się ustalić mój Tamron został zakupiony w Niemczech, więc jeżeli tylko Fotoit dostarczyłby europejską gwarancję całej sprawy by nie było, tylko obiektyw zostałby naprawiony bezpłatnie w ramach gwarancji europejskiej. Jakoś specjalnie żal mi ich nie jest gdyż próbowali mnie na bezczelnego oszukać, wiec niech ponoszą konsekwencje za swoją głupotę...

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Wrócił..., a Fotoit POLECAM, ale omijać szerokim łukiem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Widzisz, cała naprawa trwała moment w odniesieniu do całego czasu, przez który byłeś bez obiektywu. Nie taki serwis Tamrona straszny, jak go malują.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Widzisz, cała naprawa trwała moment w odniesieniu do całego czasu, przez który byłeś bez obiektywu. Nie taki serwis Tamrona straszny, jak go malują.
    Nie wgłębiając się w sprawę chciałem być obiektywny i tak samo ufać zapewnieniom sprzedawcy... Najbardziej mnie dziwi ta sytuacja w gwarancją europejską. Bo w pudełku z obiektywem znajdował się taki druk, więc cała naprawa mogła być wykonana bezpłatnie w ramach gwarancji...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A był też paragon / faktura europejska ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A był też paragon / faktura europejska ?
    Ja nie miałem, ale sklep wystawił mi paragon, to musieli mieć jakiś dokument. Druk gwarancji był z Niemiec...

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów