Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Wątek: FotoIt a polska dystrybucja

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Tylko że to sprzedawca wymienił pierwszy nazwę Fototechnika, osobiście wcześniej nie miałem pojęcia kto się zajmuje Tamronami w Polsce. Może to jest tak, że sprzedawca bierze na siebie ryzyko reklamacji, sprowadza na własną rękę obiektywy, następnie z własnych środków pokrywa ewentualne naprawy właśnie w tejże firmie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Może to jest tak, że sprzedawca bierze na siebie ryzyko reklamacji, sprowadza na własną rękę obiektywy, następnie z własnych środków pokrywa ewentualne naprawy właśnie w tejże firmie?
    Tak bywa, a czy tak jest w Twoim przypadku - to przecież Ty wiesz najlepiej jako klient (przecież była karta gwarancyjna przez kogoś wystawiona).

Jeśli masz numer seryjny dzwoń i dowiaduj się bezpośrednio, a jeśli chodzi o informację uzyskaną od sprzedawcy - zawsze trzeba to podzielić przez dwa.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Karta gwarancyjna była wystawiona na sprzedawcę, ale wydawało mi się iż to jest normalna procedura..., nie mam doświadczenia w handlu... W środę zadzwonię do Fototechniki i spróbuje się dowiedzieć po numerze seryjnym czy trafił do nich taki obiektyw i na jakich zasadach.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Karta gwarancyjna była wystawiona na sprzedawcę
    Czyli gwarantem był sprzedawca a nie dystrybutor ?

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Widać w tych górach podddałeś tego delikatesa zbyt ostrym testom, być może rzeczywiście stabilizacja jeszcze się w nich nie psuje bo to dość nowy produkt i nie mają części zamiennych btw ********ą masz galerię górską
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Widać w tych górach podddałeś tego delikatesa zbyt ostrym testom, być może rzeczywiście stabilizacja jeszcze się w nich nie psuje bo to dość nowy produkt i nie mają części zamiennych btw ********ą masz galerię górską
    Prawdziwy test to on przejdzie jak temperatura w górach spadnie poniżej -20C. Znajomy który używał tego szkła zeszłej zimy, twierdzi że w tych temperaturach stabilizacja dziwnie się mu zachowywała..., muszę sprawdzić co miał na myśli. Samo szkło chwali do dzisiaj i w góry zawsze go zabiera, bo jest małe lekkie i przyjemne...

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Właśnie dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy o moim obiektywie, nie od gwaranta którym był sprzedawca, ale od serwisu "Fototechnika" w którym aktualnie obiektyw przebywa w naprawie. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Sprzedawca który jest zarazem nieoficjalnym importerem, bierze na siebie ryzyko ewentualnych napraw, wystawiając własną kartę gwarancyjną. Firmie Fototechnika zlecił odpłatną naprawę obiektywu (bo oczywiście polska gwarancja tego nie obejmuje). Z tego co się dowiedziałem uszkodzenie jest do naprawy, lecz koszt to 50% wartości nowego obiektywu w hurcie. Czekam teraz na ruch sprzedawcy. Jeżeli jest to uczciwa firma, a za taką ją uważam i zrobiłem tam spore zakupy sprzętu foto, to zapłacą za naprawę i bez szemrania odeślą naprawiony do mnie. Jeżeli zaczną kombinować i będą próbowali wykręcić się z gwarancyjnej bezpłatnej naprawy, to wtedy stracą moje zaufanie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak czy siak obiektyw powinieneś już mieć naprawiony. Widocznie wycenia niezbyt przypadła sklepowi do gustu...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z tego co się dowiedziałem uszkodzenie jest do naprawy, lecz koszt to 50% wartości nowego obiektywu w hurcie.
    Nie wyjaśnili Ci na czym polega uszkodzenie i dlaczego koszt naprawy jest aż tak wysoki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tak czy siak obiektyw powinieneś już mieć naprawiony. Widocznie wycenia niezbyt przypadła sklepowi do gustu...
    Jak naprawa jest odpłatna, to zwykle serwis czeka po wycenie na decyzję zleceniodawcy. Przy takim koszcie naprawy mogą przecież dojść do wniosku, że lepiej dać wsojemu klientowi nowy egzemplarz
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 02-11-2011 o 14:28 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Z moich informacji wynika że serwis kontaktował się ze sprzedawcą 28.10 w sprawie wyceny. 10.10 otrzymali obiektyw na serwis czyli potrzebowali 18 dni na zamówienie części i wycenę naprawy...
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Nie wyjaśnili Ci na czym polega uszkodzenie i dlaczego koszt naprawy jest aż tak wysoki
    oczywiście że wyjaśnili, zostanie wymieniony cały tubus i mechanizm stabilizacji... aż się sam dziwię że mogłem nim zdjęcia robić...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 02-11-2011 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów