Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: FotoIt a polska dystrybucja

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    dbam wyłącznie o reputację własną i firmy, z którą współpracuję.
    Pokazując światu jakie to mydlane sztuki przechodzą kontrolę jakości i trafiają na rynek jako pełnowartościowe obiektywy i dopiero w Twojej firmie są selekcjonowane na te lepsze od dobrych i te wadliwe, które fabryki w ogóle nie powinny opuścić? Sorry ale jak widzę zdjęcia zrobione "mydlanymi" PEŁNOWARTOŚCIOWYMI obiektywami, które prezentujesz w sklepie to moje zaufanie do np. marki Tamron spada diametralnie. Wzrasta zaufanie do Twojej firmy bo nie dopuszczasz aby do klienta trafił wadliwy, mimo że PEŁNOWARTOŚCIOWY według producenta obiektyw ale kosztem zaufania do firmy której produkty sprzedajesz. Jest jeszcze jedna możliwość, że "trochę" wyolbrzymiasz problem mydlanych obiektywów aby zachęcić klientów do zakupu u Ciebie, pytanie tylko co na to firma Tamron?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Pokazując światu jakie to mydlane sztuki przechodzą kontrolę jakości i trafiają na rynek jako pełnowartościowe obiektywy (...)
    Eureka Prawdziwa kontrola jakości jest chyba tylko w Solms, kupując stamtąd obiektyw dostajesz certyfikat jakości i nawet nie musisz podpisać szkła pod aparat, bo masz pewność, że jest najwyższej klasy. Reszta (czytaj: Canon, Nikon i zamienniki typu Sigma czy Tamron) to w mniejszym lub większym stopniu masówa i szczerze mówiąc nie mam pojęcia, na czym polega tam kontrola jakości (biorąc pod uwagę niektóre przypadki).

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna możliwość, że "trochę" wyolbrzymiasz problem mydlanych obiektywów aby zachęcić klientów do zakupu u Ciebie, pytanie tylko co na to firma Tamron?
    Ale ja przecież nie udostępniam informacji typu jaki procent obiektywów nadaje się do tego, aby z czystym sumieniem można było je wysłać klientowi, a jaki powinien wrócić do regulacji serwisowej. Ale, jak weryfikuje rynek (m.in. opinie na forach), problem dotyczy praktycznie każdego producenta, tylko w mniejszym lub większym stopniu. Tamron robi szkła, które można kupować praktycznie w ciemno (np. 90 macro, która jeszcze nie trafiła mi się wadliwa), ale większość trzeba niestety przestrzelić przed zakupem. Nie muszę do niczego nikogo przekonywać, wystarczy po prostu poczytać trochę przed zakupem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale fakt jest faktem, że jeśli będę chciał kupić obiektyw Tamrona to tylko u Cichego bo jak mi się trafi gdzieś indziej mydlana sztuka (nieważne czy jest ich na rynku 50% czy mniej niż promil) to co wtedy zrobię? EOT

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

no właśnie.. proponuję skończyć dyskusję na temat przebierania przez Cichego Tamronów itp.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cześć Wszystkim, pozwolę sobie się wtrącić - mialem do czynienia z serwisem, dystrybutorem Foto-Technika z Gdańska osobiście. Kiedyś na ich stronie widniał zapis o tym, ze naprawie gwarancyjnej podlega sprzęt rozprowadzany w polskiej dystrybucji. Obecnie takich zapisów nie widziałem.
    Uczciwie mówiąc mogę o firmie powiedzieć bardzo pozytywnie - kupując swojego Tamrona zaraz po wprowadzeniu na rynek wersji z stabilizacją mając pewne obawy zostałem przez sprzedawcę z Gdyni skierowany do właściciela FT celem skonfrontowania obaw. Przyjety zostałem osobiście, dano mi człowieka + kilka egzemplarzy obiektywów + pomoc przy podejmowaniu decyzji. Żadnychnacisków, sugestii - czysta fachowa, rzeczowa pomoc. Na koniec pomimo, że nie podjąłem decyzji ucieliśmy sobie pogawędkę na luźne tematy. Obiektyw później od nich kupiłem, z dodatkowym rabatem, i zostałem zapewniony, ze w przypadku objawienia się FF lub BF bez problemu moge dostarczyć z body a wada zostanie skorygowana.
    Generalnie tak właśnie powinno być, ale wbrew pozorom nie zdarza sie to często. Odpukac T służy mi do dzisiaj i uważam, że był to bardzo dobry zakup.
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

andymis: akurat w tym przypadku problemem jest FOTOIT bo Foto-Technika wywiązała się ze swoich zadań wzorowo, i tylko Pan Łukasz z FOTOIT przeprasza wszystkich za funkcjonowanie serwisu co według mnie jest jakąś kpiną...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dokładnie tak to zrozumialem, a swój przypadek opisałem aby wesprzeć duchowo serwis ...:wink:

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów