Ostatnio edytowane przez horak ; 05-10-2011 o 15:31
A to, że coraz więcej ludzi robi coraz lepsze technicznie zdjęcia to zapewne zasługa zaczytywania się w książkach Kelby'ego oraz canon-board
Sory - to nie było złośliwie. Skoro sprzęt jest coraz gorszy to dlaczego jest coraz lepszy.
W stosunku do 50D sześćsetka lepiej wypada na ISO3200 (mimo gęściej upakowanej matrycy), pod innymi względami wcale jej nie ustępująć. A to przecież półka niżej.
Pozdrawiam.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Jeżeli ktoś robi zdjęcia i zależy mu na jakości to powyżej max iso 1200 nie powinien wychodzić.
Jak zauważył chuba, sprzęt foto nie starzeje się tak szybko jak by chcieli spece od marketingu. Przykład: czekano na premierę 60D, a jak się ukazał to renesans przeżył 50D.
Nowsze = lepsze nie zawsze się sprawdza. No chyba, że ktoś musi koniecznie kręcić filmikiWarto czasem popróbować ze starszymi puszkami nawet używanymi i samemu się przekonać co i jak. W razie czego odsprzedać i szukać dalej swojej drogi.
Dziesięć stron o tak prostym pytaniu. Przecież odpowiedź jest tylko jedna.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
To już dziesięć stron
...mółbym prosić o powtórzenie pytania
kowal: jak ktoś odczuwa potrzebę pstrykać w egipskich ciemnościach to bez wysokiego ISO się nie obejdzieA użyteczne 3200 to już jednak coś.
Jestę fotografę
Podobno mam użyteczne iso 3200 ale zdjęcie powyżej 1200 jest dla mnie utraconym ujęciem. Jako, że mam ogromną umiejętność poruszenia zdjęć w najlepszych nawet warunkach to moim nieodzownym wyposażeniem jest statyw, min monopod. Ktoś napisze że ciężko i klamoty ale niestety wole dopiąć parę gramów i mieć udane ujęcie niż uruchamiać isobógwieile.
Kurcze - nie bójmy się tak tego ISO :smile:
http://www.canon-board.info/showpost...5&postcount=31
A właśnie - alfa33 to maleństwo przecież. Może autorowi wątku zależy na niewielkich rozmiarachJeśli tak to np. taki Samsung NX5 (NX10) - co prawda bezlusterkowiec...ale bardzo sympatyczne stworzenie z niego jest.
Jestę fotografę
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner