Strona 106 z 135 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wygrał w jak w Lotto
    Też trudno mi uwierzyć ??:
    pzh1 może wrzuć sampelki, bo to wyjątkowa rzadkość

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Czytałem też inne opinie w tym wątku...generalnie to jest tu masę rozbieżnych ze sobą opinii (co też świadczy o tym modelu), więc pomacać samemu nie zaszkodzi.

tak jak z każdym szkłem choć mój model dopiero po kalibracji dostał skrzydeł i moglem bez obaw używać przysłon 1.4 - 2.0 bez obaw o nieostre zdjęcia
    Canon FF

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

nie uwierzycie, opisałem jakieś 2 strony temu swoje problemy z sigmą 50.. olałem ten obiektyw i został w pudełku, dzisiaj poszedłem na wesele jako gość.. Zabrałem sigme 50mm aby wykonać małe testy, i co się okazało..?af trzeszczy!!!!!!!!!!!!!!

ustawiamy puszke obiektywem w dół jakieś 50cm od ziemi, przekręcamy skale na nieskończoność i wciskamy spust - soczewka przednia zaczyna się unosić do matrycy i zgrzyt AF

te "....." z serwisu sigmy zepsuły mój obiektyw, za to że ich tutaj opisałem..

na owym weselu był fotograf z s50 i wyszło szydło z worka jak zaczął testować mój egzemplarz, powystrzelać to mało!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja tak zapytam, czy ktoś otrzymał po kalibracji do body szkło nie trafiające? I ile kosztuje kalibracja po ewentualnej gwarancji?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    te "....." z serwisu sigmy zepsuły mój obiektyw, za to że ich tutaj opisałem..

na owym weselu był fotograf z s50 i wyszło szydło z worka jak zaczął testować mój egzemplarz, powystrzelać to mało!
    Mhm, oczywiscie. Zdaje sie ze juz ktos ci dobrze odpisal ale jak zwykle sensowna odpowiedz na absurdalny post zniknela, no coz canonboard.

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Mhm, oczywiscie. Zdaje sie ze juz ktos ci dobrze odpisal ale jak zwykle sensowna odpowiedz na absurdalny post zniknela, no coz canonboard.
    w tym kraju wszyscy uważają - wokół żyją sami idioci..

opiszę jak wygląda sprawa dalej. najprawdopodobniej obiektyw trafi do fotoit i niech wyślą do normalnego serwisu. Szkoda tylko że jestem kilka tygodni w plecy i koszty za przesyłki.. Obiektyw jeszcze na siebie nie zarobił jednej złotówki, a był raz w serwisie 2 tygodnie z body, teraz musi jechać jeszcze raz.. nie życzę nikomu takich przyjemności z nowym obiektywem, moja sztuka traktowana jest w naszym kraju jak podróbka - nie posiada światowej gwarancji..

nadmienić należy że fotoit zapłaciło za ostatnią kalibracje z własnej kieszeni, sigma nie uznała gwarancji.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Kupiłem dwa dni temu ten obiektyw. Niestety w pobliskim Fotojokerze był tylko jeden egzemplarz więc z głowy miałem wybieranie i przebieranie spośród kilku. Narazie jestem pod wrażeniem choć faktycznie wymagał mikroregulacji w aparacie (przydal sie mój 7D). Jestem w fazie testów i cały czas sie zastanawiam czy wysłać go do kalibracji czy wystarczy sama regulacja. Nie mam porównania z C50/1.4 ale w stosunku do C 50/1.8 obrazek dużo ładniejszy.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Domyślnie

ja wysłałem szkło do kalibracji, było lepiej ale nie idealnie, sprzedałem teraz mam canona 85 1.8 i teraz już wiem co to znaczy system. sigma 50 to super szkło ale nie trafianie doprowadza do szału...

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbud Zobacz posta
    sigma 50 to super szkło ale nie trafianie doprowadza do szału...
    Fakt, ale jest w nim coś co sprawia że jak narazie jestem nim zauroczony
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Fakt, ale jest w nim coś co sprawia że jak narazie jestem nim zauroczony
    Magia obrazu :-)

Strona 106 z 135 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów