Witam, dziś odebrałem swój FK z NF, krótko mówiąc jest zaje****
postaram się jeszcze dzisiaj wrzucić zdjęcia chociaż pare
Wersja do druku
Witam, dziś odebrałem swój FK z NF, krótko mówiąc jest zaje****
postaram się jeszcze dzisiaj wrzucić zdjęcia chociaż pare
Ja słyszałem pozytywne opinie o serwisie www.digitalalbum.pl
Za około 2 tygodnie powinienem dostać jedną fotoksiążkę i zobaczymy czy jest na prawdę dobrze wykonana.
Jaca9 - wrzuć. Ja zamierzam zlecić NF prezentacyjny album dla klientów po sezonie. Zależy mi na jakości więc chętnie obejrzę.
Rysiaczek, wrócę na chwilkę do postu #139. Napisałeś:
"reklamacja nie została uwzględniona. Wg nf takie odbarwienia są normą."
Jeśli przy składaniu zamówienia na książkę, nie byłeś informowany o tym że występuje/może wystąpić takie zjawisko, to ich tłumaczenie nie może byc podstawą odrzucenia reklamacji. Równie dobrze mogli by odrzucić reklamację książki rozklejonej, "bo takie rozklejenie to norma".
Witam
Wiem ze głupie pytanie ale czym składacie książki ?
próbowałem softy ze stron drukujących i jakoś mi nie podchodzą.
Darek
Cześć,
Nie wiem czy już nie było, ale bardzo polecam, http://www.graphistudio.com/en/index.html wysokiej jakości produkty, możliwości kreacji książek prawie nieskończone i dostarczają soft do składania.
Pozdrawiam K.
wiesz, mnie nie chodziło o konkretne roszczenia bo dróg jest i było wiele, ale uzyskanie odpowiedzi czy takie cuś to u nich norma. No i tę odpowiedź dostałem.
ps, co tu do składania jest, żeby osobne programy probowac:rolleyes:
Ja polecam mój serwis www.konysz.pl - Jestem wykonawcą takich albumów (fotoksiążka). Zapraszam do współpracy. bartek.konysz@gmail.com
każda oferta ważna i ciekawa, ale z Twojej strony niewiele wynika. nie widzę cen ani formatów, nie widzę zdjęć pokazujących szczegóły takiej fotoksiążki, ani oferty dotyczącej projektowania poszczególnych stron. ani słowa na temat technologii.
za mało danych
Jeśli chodzi o najlepszefoto.pl to mogę szczerze polecić jakoś bardzo zadowalająca, z kolej zamawiałem przy najgrubszym papierze 1200g, nie wiem jak wygląda cieńszy.
Witajcie, chciałem się Was zapytać jak przygotowujecie swoje rozkładówki a ściślej zdjęcia na te rozkładówki. Chodzi mi o to że przygotowując zdjęcia do fotolabu skalujemy je do wymaganego wymiaru, dpi i odpowiednio wyostrzamy. Jak robicie to ze zdjęciami na rozkładówkę, czy stosujecie obiekty inteligentne czy też nie i czy je wyostrzacie, jak tak to kiedy, a może przygotowujecie je jeszcze inaczej?
Pozdrawiam.
Nowa firma drukująca na HP Indigo 5000: http://fotoline.pl
W łatwy sposób można zostać partnerem i trzaskać książki w super jakości. Macałem taką książeczkę i naprawdę sam się skuszę na jakąś produkcję.
Dodatkowo można od nich dostać specyfikację PDFa z którego robią wydruki, więc nie trzeba korzystać z programu, tylko samemu sobie wszystko poskładać :)
Dgi, gdyby chcieć to porównywać do kogoś na rynku, to jaka byłaby to jakość?
Widziałeś FK w siedzibie firmy,czy gdzieś na "mieście" ?
Dzięki za linka,chętnie podpatrzę ich robótkę.
Tak się składa, że robiłem im jeden projekt i przy okazji miałem możliwość pomacania książki. Na mieście? Nie, ot zwyczajnie podczas jednego ze spotkań.
Książki tak naprawdę były dwie. Jedna duża i druga średniego formatu. Obie naprawdę fajnej jakości. Zdjęcia czyste i ostre, papier matowy.
Ja byłem zachwycony, ale profesjonalistą w tym temacie nie jestem, więc trzeba sprawdzić samemu :)
hp indigo to fajna maszyna. wiekszosc firm drukujacych zamowienia online za granica za rozsadne pieniadze uzywa wlasnie tej maszyny. efekt jest spoko. mam duzo wydrukow na matowym papierze, ale bardziej mnie interesuje blyszczaca opcja.
odnosnie fotoksiazek-oferowane przez laby programy do ich składu, pozwalają dowolnie definiowac rozmiar ramek, w których to mamy umieszczać zdjecia. ciekawi mnie-czy lepiej przygotowac sobie samemu zdjecia-do konkretnych rozmiarów ramek, czy pozwolic na to programowi-a ten zrobi to w miare dobrze(w sensie: po zmniejszeniu-odpowiednio wyostrzy, itp) ?
Witam,
jestem pracownikiem drukujwspomnienia.pl i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat Twojego zamówienia. Cenimy sobie opinie naszych klientów, bo dzięki nim wiemy jakie elementy naszych usług ich zadowalają, a nad jakimi musimy jeszcze popracować.
Druk zdjęć, to bardzo trudny temat, zarówno dla drukującego jak i zlecającego. Jest wiele czynników, które mogą mieć wpływ na efekt końcowy a nie wszystkie możemy kontrolować jako wykonawca.
Czy mógłbyś w związku z tym podać numer zamówienia, albo swój login w naszym systemie? Postaram się odnaleźć Twoje zamówienie i sprawdzić, co mogłoby być zrobione lepiej. Powiem szczerze, że zaintrygowały mnie te "musztardowe" kolory :) Pierwszy raz spotkałem się z taką opinią.
Może ktoś z was korzystał z usług tej firmy i może coś powiedzieć na temat jakości ich fotoksiążek?
http://www.digitalalbum.pl
albo ewentualnie polecić jakąś inną firmę.
przeczytalem ostatnio ten watek bo sam sie zastanawialem
nad wyborem jakiejs firmy i z ciekawosci przeszdlem sie do
fotojokera i.........
..........zalamalem sie:/
w ksiazkach ktore maja wystawione jako probniki widac
ze jakosc drukarki domowej jest porownywalna:/
jedynie zastanawiam sie nad jakoscia wydruku na papierze foto
bo mieli tylko 1 ksiazke i to na papierze matowym a on jest
wstanie wszystko ukryc:/
ps: pytanie do krakusow: bral ktos ksiazke od baranskiego?
na nikonie chwala
http://www.digitalalbum.pl + http://www.efoto.com.pl/ (to samo)
Praktycznie bezkonkurencyjni, kompleksowo można załatwić cały ślub (pakiety, albumy, fotoalbumy, odbitki, passe partout, ramy, gadżety).
Na stronie są cenniki + kalkulator. Przy stałej współpracy są rabaty dla pro. Ja dogadywałem się w podobnej "grupie". Przy przekroczeniu określonych obrotów (o ile pamiętam to od 5 kpln) można jeszcze coś dostać dodatkowo.
Porównanie -> 20x20, okładka foto, 22 strony - 100 zł. To samo w np. http://www.albumfotograficzny.com.pl/ 83 zł (po rabatach odpowiednio ok. 85 i 70 zł...). Jakość fotograficzna ta sma (papier Kodak Endura).
W DA mamy dodatkowo terminowość, solidność wykonania i możliwość zamówienia odbitek (zobaczcie na cennik 15x21 - 1,05 zł) + innej poligrafii (passe partout, ramy itp.). Dzwonią w razie wątpliwości, nawet z niewielkimi drobiazgami.
W albumiefotograficznym nie wiedzą co to terminowość, mają niedobre olewackie podejście i skutecznie potrafią zasabotować działalność firmy (nieterminowością)...
Ja korzystam z najlepszefoto.pl widziałem fk z DA są niezłe. Jednak do NF przekonały mnie fajne oprawy (nowoczesny design i dbałość wykonania) mają dobrą cenę np na pakiet ślubny zamawiam dwie ksiązki i trzecia jest bezpłatnie. z tego co wiem to mają dystybutorów w całej polsce gdzie można odbierać książki bez kosztów wysyłki. szczerze polecam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów
ja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.
Hej,
Proszę o pomoc w znalezieniu mini albumów (folderów) na 2 zdjęcia - chodzi o te rozkładane foldery najczęściej wykonane z kartonu imitującego jakiś materiał (skórę etc) . Pewnie każdy z Was ma taki ze swojej Komunii (no powiedzmy ci z rocznika '7X ;) ).
Znalazłem kilka opcji na pojedyncze zdjęcie lecz nie wiem gdzie można nabyć foldery na 2 zdjęcia - najlepiej na fotografie o rozmiarze 23x15,5cm lub te okolice. Szukam 25 sztuk takich "ramek".
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
chalger
ps.
nawet nie za bardzo wiem jak to nazwać folder, albumik, ramka ;] pzdr.
Gdyby nie ten "dziwny" format zdjęć to mógłbyś rzucic okiem na http://www.fotokoszyk.pl/Mini_Album_...5x21-1416.html
To oczywiście tylko przykład.
Rzeczywiście, podobno NF oferuje również fotoksiążki drukowane cyfrowo. Nigdy nie zamawiałem więc nie wypowiem się. Jednak trudno porównać produkt z NF naświetlany na prawdziwym papierze foto na grubych sztywnych stronach z drukiem cyfrowym. Zupełnie inna półka jakościowa
Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.
Jeśli chodzi o koszty... Rzeczywiście wydawało mi się że (z uwagi na niższą jakość druku) usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony z najlepszefoto naświetlane na papierze fotograficznym. Sprawdziłem i okazuje się że np fotoksiążka 20x20 z nf kosztuje 120 zł a taki sam produkt z luma drukowany cyfrowo 190 zł.
nie, źle się Panu wydawało. :)
Usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony naświetlane na papierze foto z Luma. :)
Nikt nie mówił, że Lumabook.pl jest najtańsze na rynku, ale na pewno nie jest też najdroższe.
Ceny w najlepszefoto są rzeczywiście dobre, ale czasami mam wrażenie, że wręcz za mocno wyśrubowane w dół. Ale nie odpowiadam za politykę cenową poszczególnych firm oferujących fotoksiążki i fotoalbumy.
wrócę na chwilke klejenia zdjęc - uzywam pistoleta dziwnie wygląda ale po jednym albumie nauczylem sie go uzywac i klei sie o wiele szybciej niż oddzielnymi pastami taśmy/przylepcami - robie 5 pastów na odwrocie i przykładam na kartę albumu - dosłownie 10 sek.
Też to miałem - tania chińszczyzna, która szybko się rozwali. Prędzej czy później i tak wszyscy kończą z pistoletem Scotcha :)
ani taniej , ani nie koniecznie solidniej ;]
wez do reki ladny , porzadny album , ja nadal je lubie , podoba mi sie odbitka wklejona na taki papier , chociaz fakt faktem ze coraz wiecej klientow woli fotoksiazki
a albumy studyjne z wsuwanymi zdjeciami w ramki są jeszcze w użytku? robicie takie ?
do dobrze, cenowo wychodzi podobnie, czas sporzadzenia (przy zalozeniu ze fotoksiazke robimy na wzor tradycyjnych wklejanych zdjec) znacznie krotszy przy fotoksiazce,
zapytam gdzie robisz odbitki? sa drukowane pewnie? pozółkną juz po 10 latach, a po 20 nic na nich nie bedzie widac, rozkladowki w fotoksiazkach sa naswietlane, daje to kilkakrotnie wieksza zywotnosc,
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
gdzie robiles fotoksiazki? ja z moich jestem bardzo zadowolony, szczegolnie okladki ze skory naturalnej sa nie do zdarcia,
ja namawiam klentow zawsze do fotoksiazek,
tlumacze im ze tradycyjny album to zawsze moga sobie zrobic sami, sami wybiora zdjecia, sami kupia album dopasowany do ich potrzeb i sami sobie wkleja te zdjecia - za to ostatnie nie musza placic przynajmniej fotografowi, a ja sobie nawet sporo za to liczylem,
Co do albumów to jakim cudem wklejenie albumu może zająć więcej czasu niż przygotowanie projektu foto książki ? Na projekt książki schodzi mi zdecydowanie więcej czasu.
U mnie wklejenie albumu to około 1 h - 1 h 30 min ( album 80 zdjęć ).
Nie mówcie że konkretne albumy np Barańskiego są złe. Moim zdaniem trzeba mieć bogatą ofertę i niech klient wybiera co mu pasi bardziej.
Pewnie, najlepiej w jakimś chińskim, śmierdzącym albumie albo badziewniku typu Polmodia (czy jak to się tam nazywa) i inny szajs. Jak idziesz do meblowego, to w sklepie też mówią, że obicia to sobie sam Pan zrobi?Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Odbitki luzem czy w pudełku a w miarę przyzwoity album (ot, Henzo za stówkę) robi znaczącą różnicę...
Okładki mogą być takie same jak w albumach, więc to żaden argument.Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy