Kurczę, nie ma ktoś tych fotek zapisanych ? Poszukajcie w Temporary Internet Files, ja znalazłem "Polska OK" :D:D
Wersja do druku
Kurczę, nie ma ktoś tych fotek zapisanych ? Poszukajcie w Temporary Internet Files, ja znalazłem "Polska OK" :D:D
Już zauważyliście, że z ekipy ubył jeden z "fotografów", analogowy Nikon i 300d zmieniły się w D2x, ale za to studio WOX jaki sobie komputer do obróbki tychże zdjęć sprawiło. Pogratulować ! :)
Uwaga CYTUJĘ :
"SPRZĘT: Komputer montażowy
Profesjonalne urządzenie stworzone z myślą o nieliniowym montażu filmów video. Tutaj nie ma kompromisów, komputer posiada olbrzymią moc obliczeniową, gigabajty RAM'u i terabajtową przestrzeń dyskową. Macierze dyskowe zapewniają szybki dostęp do zapisanych danych, co w połączeniu z profesjonalną kartą video pozwala na bezstratny i szybki montaż materiału zdjęciowego. Efekt końcowy zapisywany jest na pltach DVD z indywidualnym Menu oraz rozdziałami."
Żródło: http://www.wox.tvtom.pl/sprzet.htm
Fotografa z ekipy przechandlowali na allegro na organy do transpantancji a za kase zakupili puszki Nikona i kompa do obrobki video. Ktos chce kupic nereczke??? Jeszcze swieza.
Dla tych co szukają inspiracji... www.nortia.pl ;)
moje ulubione
Wklejanka jak wklejanka, ale na pierwszy rzut oka pomyślałem, że to jakiś... kleryk :mrgreen:
ze studia Nortia:
"Wszystkie szczęśliwe chwile jak śluby, komunie, chrzty, roczki, uwietrznione na fotografii pomagają wyzwolić wspomnienia, a także przekazać je następnym pokoleniom."
analfabeci :)
Eeee..tam, zaraz analfabeci... co to jest jeden błąd w tak trudnym tekście :-)
na forum onetu byłoby to pewnie tak jakoś:
"Fszyskie szczenśliwe hfile jak ślóby, komónie, hszty, roczki, uwietrznione na fotografii pomagajom wyzwolić fspomnienia, a tagrze pszekazać je nastempnym pokolenią"
a jeszcze co to są te "roczki" :)
Jeju, naprawde się czepiasz :-)
"Roczek" to pierwsze urodziny dzidziusia :-) Jest impreza - można próbować zarobić ;-)
IMHO "roczek" to nic - czekam kto pierwszy wpadnie na pomysł focenia "divorce party" ? :mrgreen:
Najpierw wypisują przyszłe młode jakie to będą piekne zdjęcia mieć za 800-1000zł ze "skórzanym" albumem i wyśmiewają tych co sobie za ciężką pracę liczą nieco więcej, potem się kłócą i udowadniaja wszystkim że nie warto przepłacać bo w cenie do 1000zł mozna mieć art. i potem pokazują ten art. i potem jak im mówią, że te foty to takie se to cie wyrzucają z forum... Miałem taką przygodę...:D
Skąd oni tam wzięli tam takie krzesło? :-)
hm... podejzewam ze gdyby dać dziecku zdjecie stacji i potem naklejki z parą młodą, walizką i nogą od krzesła wraz z oparciem(prawie ;p) to efekt bylby bardzo zblizony ;]
Przeczytałam sobie wątek od początku, ale połowy nie rozumiem, bo prawie na wszystkich linkach wpadam w "not fund"... Czy postanowiliście wszystkie firmy do plajty doprowadzić? :)
Jak tak - może byście Olsztyn wymietli, to jak bym się wtedy przebranżowiła z pejzażu na fotografię ślubną...? Po dziesiątym zamówieniu zrobiłabym jakąś imprezkę plenerową nad jeziorami dla kumpli z CB....
To jak?
Jeszcze jedno. Pan młody ze zdjęcia powyżej wygląda jak... ksiądz :D
Koszula wygląda jak koloratka ;)
Ja to widze tak. Ksiądz wyjechał w góry z panną młodą, która podczas ceremonii ślubnej powiedziała młodemu: "nie" :wink:
Pozdrawiam
Jacek
Dorzucam kolejne kwiatki :
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?...73417&t=472841
"JEST JESZCZE WILE FAJNYCH ZDIECI ALE JEST ICH ZA DUŻO TAKŻE MOIM ZDANIEM PAN JAREK SPISAŁ SIE NA MEDAL A FILM TO BAJKA MÓWIE WAM :)"
ROTFL!!!
Jak można tak ludzi krzywdzić???? I jeszcze brać za to niemałe pieniądze.
Sugerował bym zamazywanie twarzy ludzi na tych fotkach. Co innego ośmiesznie autorów tych arcydzieł. To się godzi. Ale bohaterowie "uwietrznieni" na tychże mogą się poczuć dotknięci. A nie o to chyba idzie.
Ale tu się nie ma czemu dziwić, że niektórym takie "dzieła" będą się podobały. Ktoś kto nie wiedział, jak może wyglądać fajna sesja ślubna będzie się cieszył z jakiś głupich sztuczek zrobionych w PSie, jak zostawienie jednego elementu kolorowego (oczywiście tam gdzie za nic to nie pasuje), czy blurowanie wszelkiego sposobu.
Raz koleżanka dała mi jakaś fote, strzeloną małpką z flashem, i w dodatku poruszoną bo czas był ok 1/20 sek. Postarałem się dodać cieni, zrobić z tego cross processing. I wszsytko jej się podobało ale: "A czemu nie dałeś jakiś gwiazdek, chmurek, błysków flary...?" itp. Kicz będzie, i będą tacy którym będzie się on podobał.
P.S. Fotki z linku od Cichego w większości były fz-50 pstrykane więc też za wiele nie można się od takiego aparatu spodziewać, szczególnie jak nie włoży się trochę pracy w post processing jeśli można to tak nazwać w przypadku fotografii.
Znów sąsiadka dostała zdjęcia slubne, na których widać było, że obiektyw miał FF. Ale co z tego, wg niej przy wąskich kadrach dawało to fajny efekt bo nie było widać jej dokładnie zmarszczek itp:D
Witam wszystkich, którzy znaleźli te świetne przykłady jak zdjęc nie nalezy robić :)
Podejrzewam, że nie mając o fotografii ślubnej pojęcia i marnym sprzętem można cyknąc lepsze zdjęcia niż te zaprezentowane tutaj. (wiekszosc juz usunięta) A fotomontaże to już wogóle paranoja jakaś. Ja sie na PSuciu fotek nie znam dlatego ich nie PSuje ale oni to maja geniusz wrodzony do robienia kiczu i taniego sprzedawania ( w sensie wieśniackiego materiału ).
Przypadkowo przy odwiedzinach zespolu, którego nie chciałbym nawet GRATIS na swoim weselu mieć :D Znalazłem nawet interesującego fotografa :)
Mi się ich zdjęcia przynajmniej widzą. Co wy uważacie???
http://www.este.w7.pl
A może to ktoś z forum ??? :)
Pozdrawiam
Wszyscy tak zawsze piszą, to w takim razie, kim trzeba być i jakie mieć pojęcie o fotografii, żeby takie zdjęcia robić? ;)
Ja zdałem się na http://www.narzeczeni.com i przeglądając galerię, myślę, że się nie zawiodę. :)
najgorsze w tym jest to, na tej stornie jest mnóstwo komentarzy chwalących te zdjęcia, nawet ktoś tam chciał namiary na tego fotografa....
polecam z tego linku "ZDIECIA PO OBRUBCE". potem ta Młoda Pani odpowiada innej koleżance na posta, w którym napisała że te fotki to koszmar:"TWOIM ZDANIE KOSZMAR POCZEKAJ OBEJRZYMY TWOJE I ZOBACZYMY TWOJ KOSZMAR". przynajmniej sama przyznała że jej fotki to koszmar hehe.
ooo - to hasło dobre: "fotki równie bajkowe jak twoja ortografia" :D
Wiesz ja jestem prawie mgr informatyki. I szczerze mówiąc to co było na jednej ze stron tutaj podanych to była katastrofa i to byłbym w stanie i ja napstrykać bez pojęcia jak sie zabrac do fotografii slubnej i wystarczyloby to co mam w stopce zeby zrobic taki kicz. Nie mówie, że umiem lepiej bo nie robiłem nigdy zdjęc na ślubie i wogole nic za kasę ale tam ani pomyslu na kadr ani sensownych jakis kadrow nie ma tylko ludzie wklejeni np na peron z walizka poprostu wyglada jak zabawa 5latka PSem.
PS. narzeczeni.com wydają się ok :) Nie przeglądałem całej strony ale chociaż nie ma jakiegos wklejania :) A co do strony, która ja podałem to bardzo podobały mi się niektóre fotografie i nie było w nich jakiś bardzo nieprzemyślanych/specjalnie pozowanych kadrów przynajmniej nie było tego az tak widać ito mi się podobało. (chyba, że koleś wynająl sobie ubrania i modeli i porobił zdjęcia). Wiadomo jestem z opolszczyzny i jak będę szukał fotografa na ślub to napewno nie wezme ludzi ze szczecina ale postaram się poszukać czegoś na miejscu co mi odpowiada. Ale np placic 1000-1500 i otrzymać takie wklejanki to równie dobrze moge dać pierwszemu lepszemu moj sprzęt żeby robił zdjęcia i otrzymam moze i gorsze troche rezultaty ale za darmo i bez nerwow.
Przeczytałem wątek i chyba też zamówie Pana Jarka jak termin znajdzie, ja już się dostosuje...
Przez chwile myślałem, że to jakieś jaja sobie robicie...a tu jaja to autorzy zdjęć widze sobie robią. Najdziwniejsze jednak dla mnie są wypowiedzi kobiet, (dziewczyn) w jednym z ostatnich linków na tamtym "forum" śliczne, cudne, wspaniałe...itd. A gdzie tu jest gust, zdrowy rozsądek, dobry smak...?
Nie jestem złośliwy ale takich panów Jarków to publicznie kastrować powinni...
W morde nie wiem co powiedzieć, zostałem zabity, musze to przemyśleć na spokojnie, dobrej nocy.
P.S. Nie zazdroszcze naszym (CB) ślubnym konkurencji. Ale to chyba wraz z erą "cyfrówek" tak się popieprzyło ludziom w głowach:sad:
http://pl.youtube.com/watch?v=eiEDTr...eature=related
popłakałem się ;)
Może nieco zboczyłem z tematu,ale nie mogłem się powstrzymać. Z photoshopem za pan brat
http://nasza-klasa.pl/profile/2521942
ładne ramki:)
Czytając ten wątek przypomniała mi się bajka Malarze.
Dwaj portretów malarze słynęli przed laty:
Piotr dobry, a ubogi; Jan zły, a bogaty.
Piotr malował wybornie, a głód go uciskał,
Jan mało i źle robił, więcej jednak zyskał.
Dlaczegoż los tak różni mieli ci malarze?
Piotr malował podobnie, Jan piękniejsze twarze.
Krasicki Ignacy
I jeszcze jedna stronka:
http://www.aarass.prv.pl/ofic.htm
Może się nie znam, nie wiem, może to ograniczenia sprzętowe, może niektóre zdjęcia są zjadliwe, ale ja bym wrogowi nie polecił tego fotografa:/ Ale jak widać klientów ma i niektórym to się podoba:/ Smutne :neutral:
jakby ktos mi tak slub skopał to kazałbym mu zjesc aparat :)
btw. mam tez jeden kąsek, mam nadzieję, że nie było jeszcze :confused:
:arrow: http://www.reportazeslubne.com/
no comments :twisted:
Patrząc na takie galerie poważnie zastanawiam się nad rozpoczęciem działalności...
Kilka ciekawych, przyzwoitych fotek jest w tej galerii, tylko te z mocniejszą obróbka to masakra. A tak się ciekawie po miniaturkach galerii zapowiada :-? W końcu to tylko 400d z kitem (chociaż te z pierwszej galerii wyglądają jak z telefonu komórkowego :) )
Co do jedzienia aparatu, to kumpel ma fajny przepis na faszerowane Fuji w sosie grzybowym. Ponoć palce lizać :D