tia, nie bardzo wiadomo o kogo chodzi :/
Wersja do druku
Będziemy mieli z Alicją Bolinga 600 z prostokątnym softboxem. Jeśli macie radiowe wyzwalacze to bierzcie.
Blendę też będziemy mieli.Cytat:
mam nadzieje że ktoś weźmie blendę?????
Jeszcze w kwestii prądu, to niech każdy pomyśli o jakimś przedłużaczu. Postaramy się oczywiście coś zabrać, ale może być mało.
ja będę miał 3 przedłużacze do lamp które zabiorę;
softboxa nie będę brał, wezmę folie dyfuzyjne;
no to o blendę jestem już spokojny :D
jak się uda tam wjechać jednym autkiem na teren to wrzucimy sobie wszystko do jednego autka i będzie luzik (ja mam "kangura" to troszkę się zmieści:D)
Ja jeśli dobrze pogadam to będę miał ze sobą dwie błyskowe 580EX i wyzwalaznie radiowe (sztuk 1) oraz fotocelę. Jednak na dzień dzisiejszy to nic pewnego.
A moze pojde do galerii mokotow i kupie wielki arkusz bialego papieru (zamiast blendy) - promocja jest. Tutaj watek.
Ja chciałbym się jeszcze nieśmiało zgłosić. Nieśmiało, bo zawaliłem na całej linii, ale suchy uratował sytuację... W cegielni będziecie na 8? Bym może wpadł do was na rowerku, jak będzie ładna pogoda, na jakieś 30 minutek. Suchy - są jeszcze wolne miejsca?
A pro pos cegielni - na Mareckiej jest kilka. Są trzy w polu, obok warsztatu samochodowego[Chwalibóg, czy jakoś tak] i jedna, tuż przy Radzymińskiej, wśród domków. Suchy - mógłbyś sprecyzować? Będę niezmiernie wdzięczny.
Pzdr!
weź ile możesz - nie wiadomo jak z pogoda bedzie i czy nie skonczymy w jakichs pomieszczeniach :)
Bedzie mozna zostawic auta nieopodal, w zasiegu wzroku :) poza tym to pustkowie i bedziemy tam sami :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wpadaj :) Na początek Fabryczna 82. Miejscowka dosc tajemnicza - nie widzialem jej, ale wlasciciel mi polecal :) Gdyby to nie wypalilo to Fabryczna 86. Gdyby to tez nie wypalilo, to znalazlem cos jeszcze w okolicy ;)
p.s. Chwalibóg to klient mojej firmy :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie pokazuje wam sie galeria mojej znajomej ?? Taka czarna, chuda ;)
Jakby to ludzie ode mnie powiedzieli (o tej dziewczynie której zdjecia są na gronie) - całkiem wyjściowa :D
suchy - dałeś rade nie ma to tamto :)
co do światła to mogę wziąć wyładowcze HMI ARRI 575, dają fajne białe, mocne światło, zamiast tych 3x800
ja mogę dużo światła wziąć tylko to chyba nie w tym rzecz?
suchy: może w piątek wieczorem się stykniemy, zobaczysz co mam i coś dobierzemy?
Co bym nie był gołosłowny :D lista światła (wszystkiego po kilka sztuk):
HMI 575
HMI 1200
HMI 2500
500w Mizar
650 w Strand
Redhead 800w
Blonde 2 kW
1 kW Fresnell
2 kW Fresnell
5 kW Fresnell
NESYS 2 foot 2 bank w.dimmer
NESYS 2 foot 4 bank w.dimmer
Dedolight (4 pcs)
Kinoflo Four Bank 60
Kinoflo Four Bank 120
Mini Flo 12v set
Kinoflo 15" Single 12v set
Frezzi Sungun MF1C-4X
Chimera XS w/speedring + sikkerhedsnet
Chimera S w/speedring
chyba nie ma sensu brać wszystkiego co mogę :D
P.S.
SUCHY DAJ ZNAć JAKBY WSZYSTKIE DZIEWCZYNY ZREZYGNOWAłY, żEBYM AGREGATU I śWIATłA NIE TASZCZYł
Wlasnie ! Gdyby ktos utknal w korku w sobote rano to tel.:
605 729 777 prosic Suchego :p
Ma ktos wiatrak ??!?!?!?!???
patrząc na dzisiejszy poranek zaczynam obawiać się o pogodę na jutro :/
Ale czego sie boisz? Chyba deszczu, bo swiatlo do portretow wprost idealne (brak kontrastow, lagodne przejscia tonalne, rownomierne oswietlenie...niebo jest jedna wielka blenda).
Oj nie panikujcie o oświetlenie :) Oświetlenie jak widac z rozmowy będzie, więc to nie problem, jedynie deszcz może przeszkodzic, ale myślę że jest tam jakieś zadaszone pomieszczenie, jak się mylę to niech mnie Suchy poprawi :)
Panowie,wg ICM pogoda ma być jutro idealna. Dla zainteresowanych załączam wykresik wraz z legendą. Wg najfajniejszego serwisu pogodowego w Polsce - www.pogoda.gazeta.pl pogoda jutro także ma być ładna. Zresztą jakaby nie była i tak będzie dobra, przy takim sprzęcie co bierzecie;) Najgorzej dla mnie to deszcz, bo ja będę na rowerze, ale wam zmotoryzowanym to nie powinno przeszkadzać;)
Ja się nie boję o światło ale o to, że będzie zimno. Nie wiem jakie plany macie co do dziewczyn ale moja bierze spodniczki i sukienki a zgodnie z prognozą między 8 a 14 ma być 5 stopni.
Chciałam jeszcze się dowiedzieć na ile godzin przewidujemy plenerek? bo ja chciałabym o 12 wyjechać z powrotem do wawy. czy to za wcześnie dla was?
no deszczu, deszczu:rolleyes:
niebo jak folia dyfuzyjna na lampie (słońcu) :lol:
no oświetlenie chyba będzie ;-)
szacunek, za mapkę :wink:
też jestem ciekawy o której skończymy, ale czuje że jak będzie fajnie to troszkę nam się zejdzie... no chyba żeby nie było fajnie :mrgreen:
nono Mungo , jaki schemacik pogody:)
Ja wiatraku niestety nie mam ale byc może będe miał ten mieczyk (ktoś może bierze jakąś drugą sztuke?), i przedłużacz (podobno może być potrzebny jeszcze jakiś zapas)
mam nadzieję że nie zaśpie jutro.
czy któryś z kolegów lub koleżanek ma obiektyw Canon 17-40 L? chętnie bym pstryknoł nim kilka zdjęć bo przymierzam się do zakupu
Skombinowałem w sumie trzy modelki na jutro. Nie bede wam ich juz pokazywal, bo siedze w pracy i od paru godzin trwa "jajeczko" ;) Możliwe, że odwiedzi nas mój kolega profesjonel robiący zdjęcia do gazet, magazynów. Prośba do wszystkich - niech wezma ciuchy, ktorych nie uzywaja dla modelek. Jakies stare swetry czy cokolwiek, co mozna pociac i pomalowac :p
Apropos deszczu, to prosze sie nie bać - mokre modelki są fajne :cool: A tak serio, to będą tam fajne wiaty niedaleko.
Dziś było pare razy boskie światło - modle się o te ciemne chmury na jutro :]
Kto ma wiatrak??? - Ja mam tylko taki pokojowy - wezme go na wszelki wypadek :)
Wolalbym zeby ktos cos ze mna ustalal, jak kogos zabiera - pisalem wczesniej o tym. Chcialbym uniknac sytuacji, ze nie wejdziemy gdzies bo bedzie tlum ludzi mimo ze zapowiadalem jakies 10 osob wlascicielowi terenu. Ile was jedzie z Alicją?
Ja planowałem że będę miał ze sobą wyzwalanie radiowe do oświetlenia i fotocelę, ale niestety nie jestem w to zaopatrzony :(
Chyba że tak :) Bo jakoś w temacie była rozmowa o wyzwalaniu radiowym, więc wspomniałem i teraz :)
P.S. Samobójstwo 5:30 na nogach muszę byc :p
Tak przypomniało mi się, dla miłośników ptaków: w dawnych czasach[czyt. 6-7 lat temu] po tamtejszych polach chadzały bażanty. Może i teraz chadzają?;) Dla kogo nie starczy modelek idzie na bażanty;)
Do jutra!
Pzdr,
Tomek
Moje auto bedzie pelne kobiet :cool:
Dobranoc wszystkim! :D
Wstawać !! :twisted:
Ale Panie opiekunie wycieczki jeszcze 5 minut ;)
Pewnie za pozno ale warto sprobowac. Niechktos wezmie jak moze jakis cz-b film. Najlepiej taki do wywolania recznego (najlepiej jakis Ilford ale lubie tez gruboziarnista Agfe i Fuji). Ja odkupie. W swiatecznych przygotowaniach zapomnialem zaopatrzec sie w film! A do naszej akcji marzylem o fajnej blonie cz-b :-(
Wszyscy cało wrócili z wyprawy?
Chyba tak;)
Wszyscy cali :) Mungo wstawiaj zdjęcie "paparazzi" :D
ja jestem
esteper: dawaj zbiorówkę :D